Kjære fotball-Norge

12
3489
Det var flere tøffe dueller mellom Skjetten og Lillestrøm (Foto: Espen Bråthen).

Nå må dere gjøre noe med regelverket rundt 2. lagene i seriesystemet. Regelverket gir åpning for at et 2. lag kan stille juniorlag ene uken, og et 2. lag fullt av for eksempel eliteserie-spillere neste uke.

Her er det lag som bruker sikkert 500 000,- i reiseutgifter, og så møter man en toppet nabo i sine kamper. Et annet bunnlag, som det er litt lang reisevei til, møter bare juniorer fra det samme 2. laget. Det er seks poeng i forskjell det og kan avgjøre nedrykk eller opprykk. Er det rettferdig?

Retningslinjene er at hvis man er eliteserie eller OBOS så kan man ha maks tre spillere over 22 år på banen samtidig på sitt 2. lag, pluss at mange også bruker 10%-grensen for skolefravær som en årsak til at man ikke får tatt med spillere som går på skolen. Heldigvis spilles de fleste kampene med lange reiser, over to timers reisevei, i helgen. Da kommer også utfordringen at da spiller kanskje førstelaget kamp samme dag.

Det er mye å forholde seg til, men alt burde blitt gjort enklere. Akkurat nå finnes det ikke en snev av rettferdighet i hvordan systemet er. Og det vet også flere av klubbene å utnytte seg av.

Er dette rettferdig?

I går var jeg på Åråsen for å se LSK mot Viking. Det var en svak fotballkamp, men Aleksander Melgalvis løftet de 5000 tilskuerne med sin fantastiske scoring på overtid.

Mot lokale FUVO dagen etter sender de alt av førstelagsspillere på Lillestrøm 2. Slik gjorde også LSK mot lokale Lørenskog og lokale Skedsmo. Mot lagene fra nord har LSK 2 stort sett sendt juniorlag, og mot noen nedrykksrivaler til LSK 2 selv og til FUVO har de sendt mindre gode juniorlag – også på hjemmebane.

Jeg har full forståelse at Lillestrøm som klubb skal gi spillerne best mulig arena, men denne skjevfordelingen syns jeg skinner veldig gjennom for oss som er glad i lokalfotballen her i området.

Kan man virkelig gjemme seg bak de retningslinjene over? Har Lillestrøm gjort alt i sin makt til å stille likest mulig lag slik at man får det mest mulig rettferdig?

Mitt største ønske er at Lillestrøm skal få et bedre forhold til breddeklubbene, slik at det blir flest mulig romerikinger i gul og svart drakt. Akkurat nå er veien veldig lang.

Hvordan syns du at regelverket rundt 2. lagene burde være?

Oppdatering:

Selvfølgelig ønsker Lillestrøm å fremstå som at de har gjort alt de maktet. Slik føler ikke jeg, og de lokale klubbene i 3. divisjon, at helt skjer. Reaksjonene har vært sterke, og støtten har vært stor fra bredden. De har bare ikke vært så høylytte på sosiale medier som LSK-fansen. Mye av kritikken har vært usaklig, men heldigvis har det dukket opp noen med gode argumenter også – som Bjørnar Sollie og Ståle Lindblad. På grunn av gode diskusjoner og poenger fra Bjørnar og Ståle ønsker jeg å endre på saken. Det er regelverket som gir de største utfordringene for 2. lagene – og ikke bare ett LSK-problem.

12 COMMENTS

 1. Veldig mye fokus på lsk i negativ forstand, kunne vørt greit å sett på ting med objektive øyer noen ganger også. Har såvidt lest 1 positiv sak om lsk her inne.

  • Ja, det blir slik når denne man opplever slikt som det med 2. laget. De fleste breddeklubbene på Romerike er sterkt negative til LSK om dagen. Hvorfor tror du det er slik?

   Kom gjerne med tips og innspill til positive saker.

   • Ja tips og innspill til positive saker kan jo være at når det skal settes opp lister som for eksempel «de beste spillerne i Akershus» ( for å ta et eksempel) er det ingen lsk spillere? Er ikke lsk også i Akershus? Eller er det fordi lsk da hadde utgjort listen?

    • Bloggen har fokus på 3. divisjon til og med 5. divisjon. Jeg kan ikke ta med Bonke eller Mathew da. Jeg har også lite fokus på 2. lagene generelt.

 2. Enig med luringen over. Lillestrøm er dessverre ikke aleine med en slik holdning. Skjevfordeling ovenfor de forskjellige lagene ja, men i tillegg høster de unge talentene god erfaring ved å møte slik motstand.

 3. Det finnes ingen logiske forklaringer på dette altså? Langt tøffere kampprogram eller kamper før eller samtidig som a-laget for eksempel? Uansett er konklusjonen at dette betyr at Lillestrøm SK ikke bryr seg om klubbene på Romerike?

  • Jo, det finnes til dels noen forklaringer, men ikke nok til å rettferdiggjøre slik LSK holder på om dagen med sitt 2. lag. Dette her viser at de ikke har så mye til overs for de lokale lagene. Det er i tillegg flere frustrerte klubbledere, trener og spillere jeg har snakket med det siste året som ikke akkurat er fornøyd med LSK om dagen.

   Ting som er positivt er blant annet klubbene som inviteres inn til LSK på kampdager. Det er et knallbra tiltak. Det jeg aller helst ønsker er å få flere romerikinger inn i LSK, og da må det bli gode samarbeid med klubbene rundt.

 4. Det er en relevant problemstilling, men litt for lett å dømme LSK for ikke å bry seg om lokalfotballen synes jeg.
  LSK har hatt et tøft kampprogam denne våren, og har i tillegg en tynn stall samtidig som de kjemper en hard kamp for å overleve i øverste divisjon. Når da kamper for 2. laget kommer tatt på er det ikke unaturlig å se på reisebelastninger og muligheter for stille ned spillere man er avhengig av å ha klare til Eliteserielaget.
  Jeg er helt sikker på at det ikke er fordi LSK ikke bryr seg om lokalfotballen de prioriterer som de gjør.
  LSK Hallen blir også prioritert til sonetitak og andre total for at de beste i kretsen skal få best mulige utviklingsarenaer i kretsens regi.
  Det er vel ikke få som har vært i LSK som satsningsspillere som har gått vederlagsfritt til NFF Akershus sine klubber, med litt mer i bagasjen.
  At det er en vanskelig balansegang er det ingen tvil om, men jeg vet litt om at LSK faktisk bryr seg!

  • Det er nok satt litt på spissen, men reaksjonene er ganske sterke blant breddeklubbene. Jeg har skrevet en sak om det tidligere, og det er flere som har henvendt seg slik at jeg kan skrive noen saker. De fleste ønsker jeg ikke å skrive, men noen må man ta tak i. Hvis ikke så hadde jeg ikke gjort jobben min.

   Jeg har også latt klubben svare på den saken tidligere i år, og der kommer det du nevner fram. Noe er bra som LSK gjør, men dessverre så er det langt unna en toppklubb verdig akkurat nå.

   Mitt største ønske er flere romerikinger på a-laget, fordi da vil man skape mer engasjement i lokalmiljøet. Akkurat nå er ikke akkurat trenere, spillere og ledere fornøyde i feks Skedsmo, Skjetten, Lørenskog og FUVO – fire klubber LSK burde hatt samarbeidsavtaler med.

   Jeg håper av hele mitt hjerte at det kommer til å bli et bedre samarbeid fremover. Det er til det beste for all fotball på Romerike.

 5. Hvert er stort problem i mange år nå. Nok et bevis på at dem som styrer fotballen her til lands, ikke vet hva dem driver med. Hvorfor ikke ha en egen reserveliga. Nå har dem kopiert logoen til PL og innført Community Shield også. Får håpe dem kopierer reservelags ligaen fra England også.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.