De ti spillerne som har overrasket mest i lokalfotballen

0
5691

11. De ti spillerne som har overrasket mest

De ti spillerne som har overrasket mest er ingen enkel øvelse. Dette er spillere jeg har sett, og blitt overrasket av ut i fra spillet til de i fjor. Kriteriene er så enkle at dette er spillere som har tatt størst steg. Flere av spillerne har levert ålreit tidligere, men i år har det virkelig løsnet.

Spillere som Szymon Krolikowski, Mads Espeland og Magnus Kolbjørnsrud, for å ta noen eksempler, er ikke med fordi de har levert på høyere nivå tidligere. For å forklare litt hvordan jeg har tenkt der altså.

Boblere: Simen Aam Gulbrandsen (Sørumsand), Martin Reiersen (Leirsund), Ole Westheim (Kløfta), William Berg (Gjelleråsen), Petter Blaker (Ull/Kisa 2) og Vegard Gjelsvik (Blaker).

10. Fabian Egbele

Jeg visste han var god, men ikke så god. Han har ikke vært lenge i Skjetten, og han forsvinner tilbake til USA i høst. Kledde av Lars Jørgen Mork mot Skedsmo, og har bidratt til at Skjetten har blitt mer trygge bakover. En maskin.

9. Afrim Thaqi

Den lille raske vingen til Skedsmo har tatt et steg denne sesongen, og spilt overraskende mye på et godt Skedsmo-lag. God til å utfordre og en god førsteforsvarer.

8. Fredrik Hauffen

Fredrik Hauffen er god for Kløfta (Foto: Espen Bråthen).

Den 18 år gamle Kløfta-gutten har blitt bedre i år. Trener Hovdes inntreden har vært viktig inn i et lag som har fått mer struktur. Hauffen har også lagt bort de fleste tabbene han gjorde tidligere. Han er selvfølgelig ung, men han har tatt et stort steg denne sesongen.

7. Afshar Piyad

Gutten har blitt voksen. I fjor var han en litt pinglete spiss, men i år tar han virkelig for seg foran mål. Han har vært involvert i mange scoringer for Rælingen i år. Han startet veldig bra, men har hatt litt trøbbel i det siste.

6. Marius Andresen

17-åring som virkelig har tatt steget i 4. divisjon med Skedsmo 2. Knalltøff back med godt høyrebein i tillegg. Det vokser ikke mange slike spillere opp og frem om dagen. Marius har også fått sin debut i 3. divisjon med Skedsmo.

5. Lars Andresen

Foto: Eidsvold Turn På Nett

Den lysluggede spissen har scoret sju mål i 4. divisjon for Eidsvold Turn 2. Gutten som er født i 2000 har også fått prøve seg på a-laget i 3. divisjon. Han er en litt hengslete spillertype med god teknikk og nese for mål. En sleip spiller det er vanskelig å få tak på når han er «på».

4. Joakim Hjelkerud

Virker bedre trent enn på lenge. I fjor var han litt smådvask og virket tung. Årsaken var litt for mange kamper og lite god trening. Scorer mål og har mange målgivende til nå for serieleder Gjelleråsen. Har mye mer trøkk i spillet sitt, som Bent Inge Johnsen forlanger.

3. Sondre Haugen

Unggutten har spilt seg inn i årets gode Kløfta-utgave. Danker ut gode rutinerte spillere. Duellsterk forsvarsspiller som også er god med ballen. Bidratt sterkt til at Kløfta kun har sluppet inn ni mål denne sesongen.

2. Jostein Kvale

Midtbanespilleren har tatt et stort steg det siste årene. Han er også en av de 99-gutta til Skedsmo. Han har vært meget god i 4. divisjon, og fått flere innhopp i 3. divisjon. Nå er stallen i Skedsmo så stor så det blir spennende å se om han får spille mer i år. Synd for gutten.

1. Jonas Mathisen

Mathisen har lenge vært bra, men blitt veldig viktig i år. Den store overraskelsen er Gjelleråsen er blitt litt avhengige av han. Gjelleråsen sleit som mest når han var ute tidligere i år. Har blitt mye mer effektiv i spillestilen sin, noe som mange scoringer viser. Rask, herlig teknikk og fintesterk – viser endelig det meste en offensiv spiller skal ha.

Her banker Jonas Mathisen inn en fin scoring for Gjelleråsen mot Hauerseter.
Video: Steinar Pedersen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.