– Det villeste jeg har vært med på

1
1073
Arne Henrik Vestreng jubler (Foto: Espen Bråthen).

Aurskog-Hølands trener Arne Henrik Vestreng var ikke knapp i ordbruken etter at laget hans snudde til 4-3-seier på overtid mot Hauerseter.

– Jeg har vært med på mye rart, men dette er det rareste. Dette er det villeste jeg har vært med på. Denne kampen hadde alt, sier Arne Henrik Vestreng til Lokalfotballen.

Dramaet startet

Dramaet på Nordkisa startet tidlig. Fredrik Skottner headet inn 1-0 Hauerseter i 1. omgang, etter stort press fra Aurskog-Høland før det. Bortelaget fortsatte presset og de fikk sin utligning like før pause. Bendik Vestreng, som kom inn for en skadet storebror Martin Vestreng, satte ballen i mål etter godt forarbeid av kampens store spiller, Lars Eirik Svardahl.

Kvelertak

Kvarteret ut i den 2. omgangen startet dramaet. Fredrik Skottner ble utvist etter visstnok å ha holdt et kvelertak på Hans Christian Bergsjø.

– Jeg ser hele situasjonen godt, og Hauerseter-spilleren blir utvist for å legge armen rundt halsen på Aurskog-Høland-spilleren. Kvelertak altså, sier kampens dommer Brage Leinan til Lokalfotballen i en kommentar etter kampen.

Preber med drømmescoring

Mot spillets gang gikk Hauerseter opp i ledelsen. Marius Preber banket ballen i mål.

Bortelaget fortsatte kjøret, og de fikk uttelling ti minutter før slutt. En ny Svardahl-målgivende til Bendik Vestreng og 2-2. Nå trodde de fleste at bortelaget skulle dra med seg tre poeng hjem til Aurskog-Høland.

Rutinerte Vegard Knudsen ønsket ikke det. Han satte inn 3-2 til Hauerseter minuttet før full tid.

– Da tenkte jeg på det som skjedde i fjor. Vi var klart best i begge kampene, men tapte kampene helt på slutten, sier Vestreng: – Men jeg hadde trua. Vi skapte så mange sjanser, og dette er den beste kampen offensivt på lenge fra vår side.

To mål på overtid for AHFK

Så smalt det. To ganger. Først fikk Aurskog-Høland straffe, og den satte 4. divisjons toppscorer Lars-Eirik Svardahl i mål. Fire minutter på overtid fikk bortelaget en ny sjanse. Midtbanekriger Martin Fjellheim banket ballen i mål, og jubelen tok helt av blant bortelagets spillere, ledere og tilskuere.

– Det var helt vilt. Jeg var midt ute på banen og inne i klynga av spillere og jublet. Jeg har levd lenge, men dette er noe av det beste jeg har opplevd. Det ble mange blaute klemmer etter den scoringen, sier Vestreng, som fortsatt er høy på adrenalin en time etter kampen.

Bittert for Hauerseter

For Hauerseter ble dette en tung kamp. De ble reddet av keeper Christian Bjerke i flere situasjoner, men det er uansett bittert å miste tre poeng på overtid.

– Dette var utrolig bittert og at akkurat nå er det vanskelig å si så mye annet enn at alle er skuffa. Vi ledet inn i 89.minutt og taper kampen. Det er hardt å fordøye i dag, så får vi se fremover, klarer Eirik Soltvedt til slutt å få frem.

Aurskog-Høland var det klart beste laget, og de burde vunnet i god tid før overtiden. De henger seg på Kløfta og Gjelleråsen, som vant i kveld de også. Nå er det en luke ned til Skedsmo 2 som tapte 2-3 mot Ull/Kisa 2.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.