Fredrik Hauffen og Kløfta med fire strake kamper uten baklengsmål

2
833
Fredrik Hauffen var god for Kløfta (Foto: Espen Bråthen).

For fjerde kampen på rad holdt Fredrik Hauffen og Kløfta nullen. De vant 2-0 mot Fet, og de plager fortsatt Gjelleråsen øverst på tabellen.

Kløfta har vært bunnsolide i hele år. De har kun sluppet inn ni mål på elleve kamper, og de har holdt nullen i de fire siste kampene. Bakerst står unge Fredrik Hauffen, og han er klar på hva som har tettet igjen bak.

–  Vi har først og fremst fått inn en veldig god trener, som har forvandlet et Kløfta-lag med gode enkeltspillere til et lag som er et godt kollektivt. Han har også hentet inn spillere med mye rutine, som også kommer godt med. Og for min egen del synes jeg at, jeg har tatt nye steg fra fjorårssesongen, forklarer keeperen til Lokalfotballen. Hauffen er en ekte Kløfta-gutt som har spilt der nesten hele livet.

Hva er dine mål som keeper?

– Mitt mål for sesongen er å kunne bidra til at Kløfta skal ligge helt oppe i toppen og kjempe i år. Men selvfølgelig så er barndomsdrømmen en dag å spille i Tippeligaen, sier 18-åringen Hauffen som har nullen i 421 minutter nå. Sist baklengs kom i det 29. minutt mot Gjelleråsen, for 4,5 kamper siden.

– Fredrik har vært trygg og god i vår. Han har hatt noen viktige redninger denne sesongen. God utvikling og en viktig del av vår defensive trygghet, er trener Hovdes «dom» over unggutten i buret til Kløfta – det låste og stengte buret.

Målene kom til slutt

Mange ventet en storseier for topplaget Kløfta mot bunnlaget Fet. Imidlertid måtte de fremmøte vente en god stund før scoringene kom, men da kom de raskt.

Hiwa Poor, som er i storform om dagen, satte inn 1-0, før Ole Westheim doblet til 2-0. Westheim har blitt flyttet opp som spiss, og den endringen betalte seg godt i kveld.

– Vi vinner fortjent og vi er best i to omgang. Vi er fornøyde med seier mot et hardarbeidende og lavtliggende Fet, sier Karl André Hovde til Lokalfotballen.

Hiwa Poor (t.v) og Ole Westheim scoret for Kløfta mot Fet (Foto: Kløfta).

I Fet-leiren har det vært tungt, men de ser bedre ut om dagen.

– Vi tar med oss mye positivt fra kampen i dag. Vi kjemper godt, og henger endelig sammen som ett lag. Det holdt lenge i dag, men Kløfta er et godt lag og får lagt trykk på oss i 2. omgang. Surt å tape kamper, men i dag tar vi med oss en god prestasjon og bygger videre på den, sier Fet-trener Robin Ødegård.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.