Foran 11. serierunde i 4. divisjon – kommentarer og tips

0
872
Det er Hauerseter mot Aurskog-Høland (Foto: Espen Bråthen)

Nå er det kun fire serierunder igjen før 4. divisjon tar ferie i hele juli. Den 11. serierunden inneholder noen spennende kamper, og her er mine kommentarer og tips.

Kløfta – Fet

Hjemmelaget durer på videre. De var i trøbbel i 1. omgang mot Gjerdrum, men var effektive og klart best utover i kampen. De kommer med så og si full tropp i kveld igjen. Den eneste som ikke er med er Stian Nygård, men han var på benken sist.

Kløfta har endret litt formasjon til en mer 4-3-3 fra sin vante 4-4-2 i det siste. Det gir de litt mer bredde i det offensive, men også mer sårbare i midtbaneleddet. Det så vi godt mot Gjerdrum i forrige kamp. Lagene som tar krigen sentralt mot Kløfta vil ha en sjanse nå.

Fet skal i utgangspunktet ha null sjanse i denne kampen. De stiller tilnærmet med den beste elleveren. Får Espen Søgård med seg gutta i krigen kan de plage Kløfta, men gjør han det ikke så blir det fryktelig tungt for blåtrøyene.

Mitt tips: 4-1 Olsen 2, Nystrøm og Westheim for Kløfta. Søgård for Fet.

Hauerseter – Aurskog-Høland

Hjemmelaget har hatt en litt tung periode med tap mot Gjelleråsen og Eidsvold. Det er litt være eller ikke være i toppen denne kampen mot Aurskog-Høland. Med tap blir det langt opp til topp 3. I fjor vant de begge kampene mot AHFK i 3. divisjon, og det må sies med litt flaks. Hauerseter melder at de kommer med full tropp til denne kampen.

Det vil si Rød og Preber på topp, som gir alle lag i denne divisjonen trøbbel.

Bortelaget løftet seg mot Blaker og vant enkelt der. Troppen der i dag er også den samme som sist. Meget gode Henrik Jensen er på plass igjen etter sitt lange skadefravær, og blir bedre og bedre. Østengen føler seg også i bedre drag, og jeg håper fortsatt at han finner tilbake til godformen.

Dette blir en jevn kamp, men som vi så i fjor i begge kampene og sett hittil i år så skal bortelaget være hakket bedre.

Mitt tips: 1-2 Preber for HSK. Svardahl og M. Vestreng for AHFK.

Raumnes & Årnes – Eidsvold Turn 2

Det løsnet skikkelig for R&Å i forrige runde mot Fet, og spesielt for spissen Nicklas Sramek. Tre scoringer etter en god del brente sjanser i år.

Troppen ser bra ut i kveld, og unge lovende Robin Rognerud er tilbake. Så får vi se om R&Å tør å spille litt mer offensivt igjen. De har en solid rekke sentralt i banen.

Eidsvold Turn 2 er en av overraskelsene i 4. divisjon. 5. plassen er en sterk prestasjon med mange unggutter på laget. Mot R&Å er André T. Nordlie og Eiven Solberg med fra a-laget. Et par av de beste juniorene mangler på grunn av skoletur, blant annet toppscorer Lars Andresen.

Mitt tips: 1-1 Dixon for R&Å. Solberg for Eidsvold Turn 2.

Gjelleråsen – Eidsvold IF

Ti kamper uten tap i år og 42-12 i målforskjell på Gjelleråsen. De suser bare videre. I dag kommer de til å ta tre nye poeng. Troppen er så og si full, og flere spillere blir bare bedre og bedre. Jeg melder et klart opprykk allerede nå på Bent Inge Johnsens gutter. De får nok følge av Kløfta, og kanskje AHFK, en stund til, men bredden i troppen kommer til å bli avgjørende i høst til GIFs fordel.

Årsaken til at de kommer til å få tre poeng i mot EIF er at bortelaget mangler noen viktige spillere. En av de aller viktigste i den gode midtstopperen Jim Pedersen er borte, og det samme er Halberg, Dalseth, Skyttersæter og Lundahl som alle normalt er startspillere for EIF. Noen  av erstatterne holder ikke nivået helt.

Mitt tips: 4-0 Hjelkerud, Kaasa, Pande og Mathisen for GIF.

Jeg så Nordicbet hadde 1,49 på Gjelleråsen, men er nede i 1,32 nå. Fortsatt god verdi.

Skedsmo 2 – Ull/Kisa 2

Dette er tilnærmet juniorkamp. Skedsmo 2 hviler spillere til a-lagets kamp i helga, og de har litt skadetrøbbel. Robin Lindahl er ny mann inn og spiller i kveld. Den tidligere Skjetten-spillerne er hjemme på ferie fra skolegang i USA. Ellers er det som sagt nesten bare juniorer.

Ull/Kisa 2 kommer med bare juniorer. De mangler den gode høyrebacken Mario el Gazi og spissen Eythor Björgolfsson av de «faste» juniorene.

Mitt tips: 2-2 Lindahl og Evensen for Skedsmo 2. Søreide og Aadnøy for Ull/Kisa 2.

Det er «dessverre» skoleavslutning på Aurskog, så det blir sang og lek på meg i kveld. Dere får alle kose dere på lokalfotball i sola i kveld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.