Hva ønsker kretsen og klubbene å få ut av breddefotballens helg?

0
799
Mange tilskuere på Høland stadion, men ikke på de andre kamparenaene (Foto: Espen Bråthen)

Nå er den tredje breddefotballens helg ferdig for i år. NFF Akershus sitt tiltak for å få mer fokus på breddefotballen hadde en god start, men nå ser jeg flere utfordringer for det gode tiltaket.

For to år siden var det 600 tilskuere som så Aurskog-Høland-Rømskog, og i fjor var det 350 som så Nittedal – Gjelleråsen. I år var den best besøkte kampen igjen Aurskog-Høland. Nå var det 250 tilskuere som så kampen mot Blaker. I andre kamper har det vært 17, 30, 70 og 100 tilskuere.

Dere ser hvor jeg vil. Tilskuertallene har sunket betraktelig siden det første året, dessverre.

Årsakene er tålig klare for meg. Jeg har gjort en gjennomgang av kretsens nettside og klubbenes nettsider. Kretsen har kun lagt ut en sak, og det var tidligere denne uka. Ellers har de gjort fint lite. Har de ikke selv trua på dette initiativet?

Det var tomme tribuner på Skjetten stadion i Breddefotballens helg (Foto: Espen Bråthen).

Hvor blir det av markedsføringen?

Det samme ser jeg hos klubbene. Det er nesten ikke gjort noe som helst markedsføring for det som skal være breddefotballens festhelg. Det har blitt lagt et lite Facebook-innlegg her og der, men det er veldig skuffende å se klubbenes mangel på markedsføring. Når også kretsen ikke legger ned noe som helst markedsføring er det vanskelig å få det ut til folket.

«Det er også for svakt av klubbene at de ikke gjør mer ut av dette»

Da jeg var ansvarlig for sosiale medier i Aurskog-Høland FK la vi ut bilder, lagde filmer og hadde jevnlig oppdateringer, og jeg er sikkert på at det har vært en stor årsak til at de har så mange tilskuere på kampene sine.

Klubbenes sosiale medier og nettsider nå blir maks oppdatert en gang i uka, og det vil si at folk ikke får informasjonen opp i feeden sin på Facebook. Aktivitet er svært viktig for synligheten.

Mer mediadekning!

Med bloggen har jeg gjort en god del før, under og etter denne helgen. Klikktallene er veldig gode, men budskapet og informasjonen må ut bredere. Det er vanskelig når andre medier her på Romerike nesten ikke gjør noe som helst for å bygge opp rundt denne helgen.

Det er også for svakt av klubbene at de ikke gjør mer ut av dette. Denne helgen kan all fokus være på grasrota i norsk fotball, men de tar ikke i mot håndsrekningen de får fra kretsen.

Nå må kretsen og klubbene opp i ringa i 2018. Det må lages en god plan av kretsen, og klubbene må bidra med markedsføring i oppkjøringen. Og ikke minst så må kretsen sette opp de riktige kampene. De må være lokaloppgjør over hele fjøla som fenger. De må også sette opp kamper ned til og med 9 . divisjon. De må spre dette utover hele Romerike.

Jeg melder meg herved frivillig til å bidra til at NFF Akershus lager et bedre opplegg i 2018. Dette kan ikke få like dårlig utvikling som fiaskoen OBOS-cup.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.