Klasseforskjell da Aurskog-Høland kriget Blaker i senk

0
668

Den første kampen i breddefotballens helg ble til slutt en enkel seier for Aurskog-Høland mot Blaker. Hjemmelaget tok krigen og vant 3-0.

Les også: Direkte fra kampen

Forventningene var store på Høland stadion foran kampen. Hjemmelaget har hatt et par tunge uker, og Blaker har plukket mange poeng i samme perioden.

Bortelaget tok krigen de første 20 minuttene, og de plaget hjemmelaget som hadde nesten alt ballinnehav. Det har vanligvis ikke Aurskog-Høland vært veldig gode til. De er litt som Blaker, bare at de presser høyt og kriger. Blaker parkerte 30 meter foran eget mål.

Som en eks-Høland-spiller sa til meg i pausen: – Det får ikke vært gøy å spille på Blaker. De ligger kun og forsvar og kælker langt hele tiden.

Og han har mye riktig i det han sier. Utfordringen mot Aurskog-Høland denne fredagskvelden ble for stor. De klarte stort sett ikke å produsere noe som helst på 94 minuttene de spilt. De hadde en halvsjanse i 1. omgang med et Karlsson-skudd som keeper Hoftvedt hadde full kontroll på. Den eneste store sjansen kom like før slutt da Karlsson skauyt i utsiden av stange.

Hjemmelaget trøblet som sagt litt i starten etter godt Blaker-press, men de tok mer og mer over kampen. De produserte flere store sjanser. Stian Skjeggenes sin heading ble reddet på streken av Joar Akselsen. Samme mann smalt ballen i stang, stang og i fanget til keeper. Eirik Haugen banket til fra 10 meter og traff sin egen spiller som lå på streken.

Endre på innbytteregelen!

Et sidesport: Kom igjen NFF Akershus, dere må endre på den innbytteregelen i 4. divisjon. Nå har man gjort et forsøk på spisse divisjonen og så er det fortsatt lov å bytte ut og inn hele tide. Mathias Karlsson fikk en smell og blødde neseblod. Thomas Skaalerud ble byttet inn. Karlsson kom inn igjen like etter. Skaalerud ut. Døvle ikke fornøyd med blodet på Karlsson. Karlsson ut. Skaalerud inn. Bomull i nesa. Karlsson inn og Skaalerud ut. For noe tull!

Scoringen kom til slutt

Aurskog-Høland skapte mye på gode dødballer, og scoringene skulle til slutt komme. Stian Skjeggenes fikk ballen ute på høyre. Akselsen kom i stor fart og treffer Skjeggenes rett på ankelen. EN stygg takling av Blakers rutinerte forsvarsspiller. Dommer Trond Ivar Døvle blåser straffe.

Blaker keeper Ahmed Jouini hadde full overtenning mot gamle lagkamerater. Han slang meldinger i øst og vest til sine venner fra Aurskog-Høland. Oppførselen hans foran straffesparket var direkte flaut. Han prøvde å tirre på seg Svardahl.

Det funka ikke. Svardahl fintet Jouini nesten ut av banen, og plasserte ballen i det andre hjørnet.

 

På overtid av omgangen kom nummer to til AHFK. Svardahl vant ballen på egen banehalvdel. Satte på turboen og løp forbi og fra fire mann. Innlegget var perfekt på bakerste stolpe. Lars kopperud headet tilbake til Hans Christian Bergsjø som plasserte ballen i mål.

En fortjent ledelse til hjemmelaget.

Den andre omgangen ble en transportetappe. Hvittrøyene var mye bedre enn Blaker. De fortsatte å skape flere gode sjanser mot et veldig lavtliggende Blaker. De hadde sikkert 85 % ball i perioder. Best av alle var Lars-Eirik Svardahl. Han kjørte rundt med de fleste, og Blaker ble statister på kunstgresset. Stakkars Vegard Gjelsvik og Fredrik Kristiansen.

Svardahl vinner ball og så feier han forbi fem mann

3-0-scoringen kom på straffe, men det vi alle snakker om er foranledningen til straffa. Svardahl løp opp Gjelsvik og taklet han hardt. Han tok med seg ballen 50 meter fra mål og feide forbi fem Blaker-spillere. Inne i femmeteren vendte han bort Kristiansen og han klippet ned Svardahl.

Ahmed Jouini reddet straffen fra Martin Vestreng, men midtbanespilleren banket inn returen og 3-0 til de hvite.

 

Blakers ene sjanse i 2. omgang like etter, men Karlsson traff som nevnt utsiden av stolpen.

Det som var mest morsomt i denne perioden var AHFKs trener Arne Henrik Vestreng som fyra opp Blakers spillere med noen meldinger. Et par gode og et par håpløse.

Flere sjanser for hjemmelaget

Hjemmelaget fortsatt å produsere sjanser. Innbytter Bendik Vestreng var alene med keeper men Jouini reddet. Han satte en ball i oversiden av tverrliggeren også. Fjellheim headet strålende etter en corner, men Ahmed Jouini stod for en fantastisk redning.

Seiersresepten var rett og slett at AHFK har bedre spillere enn Blaker. Haugen tok helt luven av Nordseth. Fjellheim løp Mathisen og Dahlum Nilsen helt i senk. Svardahl lekte med Gjelsvik. Da vinner man kamper.

Det hele endte med en enkel 3-0-seier til favoritten Aurskog-Høland. Kampen var preget av mange dueller i starten av førsteomgangen da Døvle tillot det. Eliteseriedommeren sleit litt med å finne linja i den perioden, men tok seg fint inn etter hvert.

Masse tilskuere og nye muligheter lørdag

I duskregnet på Høland var 250 tilskuere som så kampen, og det er innafor på en fredagskveld.

Mange tilskuere på Høland stadion (Foto: Espen Bråthen)

Nå er det bare å glede seg til langdag på lørdag i breddefotballens helg. Da blir det Unified, Flisbyen – Skårer og Gjerdrum – Kløfta. Og jeg gleder meg til Blaker – AHFK på Bruvollen etter ferien.

Stjernebørsen

3* Lars-Eirik Svardahl
2* Eirik Haugen og Martin Fjellheim
1* Henrik Jensen, Martin Vestreng. Pål Thoreid.

PS! Etter kampen er det fest på Høland stadion. Diskusjonene går sikkert godt i «Pellestua» utover seine nattetimer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.