Fotballfest på Høland og Gjelleråsen

0
559
Helgen 9. - 11. juni er det breddefotballens helg på Romerike.

Nå er det tid for breddefotballens helg og lokaloppgjøret Aurskog-Høland mot Blaker, og toppkamp mellom Gjelleråsen og Skedsmo 2. Her er mine vurderinger og tips.

De er to strålende kamper i første dag av Breddefotballens helg. Aurskog-Høland får besøk av Blaker, og serieleder Gjelleråsen møter et sterkt Skedsmo 2.

Aurskog-Høland – Blaker

De to lagene, Aurskog-Høland og Blaker, har aldri møtt hverandre i seriespill. Aurskog-Høland er en klubb som ble slått sammen av Høland og Bjørkelangen i 2012, og dermed feirer de femårs-jubileum i år. Klubben rykket opp til 3. divisjon i 2015, men på grunn av endring av seriesystemet ble 7. plassen i fjor til nedrykk.

Foran årets sesong er Aurskog-Høland en av favorittene til å vinne serien, men de ligger på 4. plass etter ni kamper med 19 poeng. De hadde seks strake seire før en uavgjort mot Raumnes & Årnes og tap mot Kløfta sist.

Blaker er tippet i andre enden av tabellen. Fredrik Larsens gutter startet svakt, men har plukket poeng i det siste. De er oppe på 8. plass med 12 poeng.

Aurskog-Høland har savnet Lars-Petter Østengen lenge. Skadeplagene gir seg ikke for den gode spissen. Derfor hviler mye av ansvaret på skuldrene til Lars-Eirik Svardahl. Han har løst det til 20 i stil til nå, men vi ser at de blir litt for opptatte av å finne Svardahl.

Med Østengen på plass hadde de så mye mer å spille på. Spissen lå i snitt på en scoring per kamp før skadene kom.

Høyt press

AHFK er et lag som ofte går ut med høyt press, og de gir ikke motstanderne hvile. Spesielt Stian Skjeggenes, Martin Fjellheim og Ola Vestreng, sammen med Svardahl, har vært svært viktige i den jobben. Nå er Vestreng ute med skade, og det svekker det gode presset. Martin Vestreng er viktig med sin gode venstrefot.

Bakover på banen har de sluppet inn for mange mål denne sesongen med det forsvaret de har. De har i tillegg en av de beste keeperne i 4. divisjon i Mathias Hoftvedt. Det er på tide at Eirik Haugen og co stenger igjen bakover.

Blaker kriger og kriger i alle kamper. Spesielt hjemme på Bruvollen er de vonde å møte. På kunstgressbanene får de ikke brukt duellkraften på samme måte.

Holdt nullen…

Ahmed Jouini er en god keeper som har gitt de mer trygghet bakover på banen. De har til og med holdt nullen i tre kamper i år. Det har vel aldri skjedd tidligere i klubbens historie. Foran Jouini har de dytta inn lynraske Vegard Gjelsvik, som gjør at bakrommet ikke blir en like stor utfordring. Jeg tipper Gjelsvik ligger maks to meter fra Svardahl i oppgjøret.

Her redder Ahmed Jouini for AUrskog-Høland 2 mot Blaker. Nå har Jouini byttet klubb fra AHFK til Blaker (Foto: Espen Bråthen).

På midtbanen har Blaker hentet inn Torbjørn Dahlum Nilsen. De er en perfekt match for Martin Mathisen. De utfyller hverandre veldig bra. Det gjør at Blaker kan trille litt mer ball enn tidligere, enn bare å klinke ballen opp.

De holder fortsatt på med klinkingen av ballen opp, men det er en del av spillet. Raske Martin Nordseth og like raske Mathias Karlsson er alltid en plage for forsvaret. Nordseth er irrasjonell og Karlsson mister nesten aldri ballen. Blaker savner derimot Per Einar Martila. Spissen er god for 15-20 mål i en slik 4. divisjon.

Så hvordan blir denne kampen.

AHFK kommer til å klinke til i høyt press. Blaker kommer til å ligge lavt og pakke sentralt i banen. Da blir spørsmålet om hvem som klarer hvert sitt fokus best. AHFK blir sårbare på kontringer hvis de ikke klarer å ligge kompakt i presset. Får ikke AHFK press på ballfører raskt etter at de mister ballen, så må forsvaret senke seg eller så løper Nordseth fra de. Vinner hjemmelagets forsvar den første duellen så er Karlsson alltid i nærheten av den viktige 2. ballen.

Blaker veit akkurat dette og det blir fokuset til de for å vinne kampen. For AHFK er det viktig å komme seg rundt på kantene. Når Blakers forsvar må flytte seg både sidelengs og tilbake er de sårbare. Lagene som har slått Blaker, når de ligger veldig langt bakpå, har kommet til mange innlegg.

AHFK skal også ha klare fordeler av kunstgress og at de er bedre trent.

Det blir en jevn og tøff batalje, men hjemmelaget skal være bedre og er min favoritt.

Mitt tips: 3-2 Svardahl, M. Vestreng og Haugen for AHFK. Nordseth og Mathisen for Blaker.

PS! Etter kampen samles begge lagene til fest og moro i det fine anlegget på Høland – i breddefotballens ånd.

Gjelleråsen – Skedsmo 2

Serielederen løftet seg sist mot Hauerseter etter et par mindre gode kamper. De er fortsatt ubeseirede. Foran denne kampen er fortsatt keeper Vefring og Ardijan Fera ute. Ellers ser det som vanlig sterkt ut for Bent Inge Johnsens gutter.

De kommer til å komme ut i sin vante 4-3-3, der indreløperne ofte prøver å finne rom i mellomrommet. Pande balanserer og styrer spillet. Jonas Mathisen har tatt et steg i år, og han blir nøkkelen gjennom det som har vært et godt Skedsmo 2-forsvar i hele år.

Skedsmo 2 kommer med langtfra det beste de kan stille i kveld. Verken Christoffer Blix, Anthony Davies eller Kristoffer Langerud er med. De er alle veldig aktuelle til førstelagets toppkamp mot Harstad på søndag.

Skedsmo har fortsatt med gode spillere som Ludvik Benco, Robin Moheim, Kenneth Stovner og Emil Olsen, i tillegg til de gode unggutta. Det holder nok sannsynligvis ikke mot et sterkt Gjelleråsen. Det blir for mye ungt der ute.

Mitt tips: 3-1 Mathisen, Kaasa 2 for GIF. Moheim for Skedsmo 2.

Til slutt vil jeg oppfordre dere alle til å ta turen ut og støtte de lokale fotballklubbene og – spillerne. De fortjener det, og de setter veldig stor pris på støtten. Kom deg på kamp!

Helgen 9. – 11. juni er det breddefotballens helg på Romerike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.