Skjetten kriget Skedsmo ut av stilen

1
1156

Det ble et jevnt og tøft lokaloppgjør mellom Skedsmo og Skjetten – som forventet. Skjetten var best, men begge lagene gikk målløse av banen.

Les også: Direkte fra kampen

Allerede etter minuttet var godt var Skjetten mer på hugget enn Skedsmo. De smalt inn i duellene, stod høyt, og de mannsmarkerte Skedsmos ballsentral Simen Rustadbakken. Jonas Kordahl var aldri mer enn en meter fra kapteinen. Dermed gikk spillet litt i stå for hjemmelaget.

I tillegg var nye Fabian Egbele strålende i 1. omgang. Han lå defensivt på midtbanen til Skjetten , og han kledde av Lars Jørgen Mork. Egbele smalt inn i duellene, og i tillegg til det var nesten alle pasninger til en lagkamerat. Best av alle var midtstopper Marius Edvardsen. Sterk i duellene og god med ballen. Klassestopper!

Rødt kort til Mork

Lars Jørgen Mork ble til slutt så skuffa at han taklet Jonas Kordahl knallhardt. Han traff ballen først, men taklingen var så hard at dommer Magnus Muri Nygren dro frem det røde kortet.

– Den er tøff, men usikker på om han skulle hatt rødt kort, sa Kordahl i pausen til Lokalfotballen. For 15 år siden hadde det sannsynligvis ikke blitt frispark, men de nye reglene gir rødt kort dessverre.

Lars Jørgen Mork blir geleidet ut av banen av dommeren (Foto: Espen Bråthen).

Skedsmo var sjelden på Skjettens banehalvdel, og det nærmeste var skudd fra langt hold fra Arber Krasniqi.

Skjetten med sjanser

Skjetten skapte et par store sjanser. Jonas Kordahl ble headet gjennom av Magnus Tvedte. Den offensive midtbanespilleren avsluttet godt, men Skedsmos Emil Fiskvik dro til med en strålende redning. Like etter roper Skjetten på straffe da ballen spretter opp i hånda på Erik Torud. Dommeren vinket spillet videre.

Det var mange tøffe dueller mellom Skedsmo og Skjetten. Her er Lars Jørgen Mork i duell med Magnus Tvedte (Foto: Espen Bråthen).

Utvisningen til Mork kom etter halvtimen, og da var temperaturen høy på Skedsmo. Mest hissige var Nicklas Amundsen og Andreas Eriksen som virkelig kjeftet på hverandre.

Omgangs siste sjanse fikk Eriksen. Den gode spissen headet like utenfor, etter et godt innlegg av Andreas Castilla.

Tøffe dueller

Duellene fortsatte og Skjetten er best der. Det er merkelig at Skedsmo ble med på denne krigen. De burde vite at da vinner man ikke mot de grønne. Like før pause prøvde Mergim Shurdhiqi en brasse, men han traff bare to Skjetten-spillere og slo selv også.

Mergim Shurdhiqi prøvde på en brasse, men senket to Skjetten-spillere og seg selv (Foto: Espen Bråthen).

– Vi var fryktelig gode i 1. omgang. Skedsmo er vel nesten ikke over midten, og de er vel et par ganger innafor vår sekstenmeter. Vi tok også ut Rustadbakken som var en god plan, sa Martin Wiker, Skjettens trener, til Lokalfotballen.

Skedsmo la om til 4-4-1, og gjorde to bytter. Inn kom Ludvik Benco og Sander Wang. Det var et litt snodig bytte ettersom Anthony Davies, Christoffer Blix og Kristoffer Langerud var klare til kamp.

Mer balltrilling

Nå begynte Skjetten å trille mer ball, og de skapte fint lite en periode. Skedsmo lå kompakt og med god struktur i det defensive. De tøffe duellene fortsatte, og det ble delt ut en skokk med gule kort. Noen var altfor billige, men dommeren la seg på en altfor lav linje.

– Vi ønsket å komme ned til dødlinja for å slå innleggene derfra, så de kunne heade ballen rett mot mål. Ikke bare stå å stusse eller håpe på tilfeldigheter, forklarer Wiker.

Andreas Eriksen oppgitt etter en brant sjanse for Skjetten (Foto: Espen Bråthen).

Wiker prøvde å jage laget sitt høyere i banen, men han måtte vente helt til slutt før det skjedde noe. Andreas Eriksen fikk en stor sjanse etter Christoffer Nilsens gode innlegg. Spissen stod alene på bakerste og headet like utenfor. Den største sjansen fikk innbytter Robin Karlsen. Mindtbanespilleren stod på seks meter og avsluttet godt. Enda bedre var keeper Fiskvik. En strålende redning av Skedsmos beste spiller.

Robin Karlsen kan bare se ballen gå utenfor etter sin store sjanse (Foto: Espen Bråthen).

Dermed endte det 0-0 i et småampert lokaloppgjør.

– Vi blir litt engstelige i 2. omgang. Vi vil ikke tape, og blir litt feige. Innstillingen til gutta er topp, men resultatet er jeg ikke fornøyd med, avslutter Wiker.

Knut Aga jr

I hjemmegarderoben var det en lunken stemning etter den svakeste kampen på langt tid. Skedsmo har ikke tapt siden Flisa-kampen 11. juni, men mot Skjetten fungerte svært lite.

– Vi er så stressa, men jeg veit ikke hvorfor. Vi visste hvordan de skulle spille, men løste det ikke. Den defensive strukturen er bra, men vi fikk aldri til overgangene våre. Målsettingen vår er fortsatt topp 5 fordi det er mange gode lag i avdelingen, sier Knut Aga jr etter kampen.

Skedsmo leder serien med fem poeng, men kan krype ned til to poeng hvis Mjølner slår Harstad søndag. Skjetten er oppe på 12 poeng, åtte bak Skedsmo, og innehar 6. plassen.

Stjernebørsen

2* Marius Edvardsen (Skjetten), Emil Fiskvik (Skedsmo)

1* Fabian Egbele (Skjetten) og Andreas Castilla (Skjetten)

Andre kamper

Skjervøy – Lillestrøm 2 6-1

Stortap for LSK 2, som sendte, som vanlig, et ungt juniorlag opp til Nord. Mot lagene fra Romerike stiller de stort sett gode lag. Forstå det den som kan. Nå er LSK 2 i bunnen, og kommer til å slite med å holde plassen.

Sortland – Lørenskog 1-1

Lørenskog tok ledelsen ved Lars Følstad, men Sortland utlignet i 2. omgang.

Eidsvold Turn 2 – Tynset 3-0

Blåtrøyene har kommet i siget igjen. I forrige runde slo de serieleder Korsvoll, og denne lørdagen feide de Tynset av banen. André Trandum Nordlie, JOn Erik Økland og Thierry Dabove scoret for Turn.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.