Tre lag på nedrykksplass – Heiberg i undertøyet?

0
885
En av mange tøffe dueller mellom Stefan Antonijevic (LSK) og Mergim Shurdhiqi (Skedsmo) (Foto: Espen Bråthen).

Nå har vi kommet nesten 1/3-del inn i sesongen, og ting begynner å sette seg. Lokalfotballen tar et raskt blikk på nedrykkskampen.

Ja, det er selvfølgelig veldig tidlig. Men dette er en fin tid å gå igjennom nedrykksregelen, og hvilke lag som akkurat nå er i faresonen.

Etter endringen i seriesystemet i fjor NFF Akershus valgt at ett lag rykker ned uansett fra 4. divisjon, og ned til og med 8. divisjon.

Avhenger av 3. divisjon

Regelverket sier også at antall lag fra Romerike som rykker ned fra 3. divisjon videreføres nedover i seriesystemet.

Akkurat nå er FUVO og Lillestrøm 2 under streken i 3. divisjon. Hele fire lag rykker ned fra hver 3. divisjonsavdeling etter at toppfotballen fikk gjennom endringen sin på Fotballtinget. Breddeklubbene er nødt til å ta tak og komme på tinget i årene fremover. Først da kan breddefotballen få gjennom sine synspunkter.

Ørjan Heiberg

Heiberg i undertøyet?

Det beste er nesten så man håper FUVO rykker ned, fordi da må Ørjan Heiberg gå fra Opakermoen til Årnes i undertøyet.

 

Det vil si at akkurat nå er det tre lag som rykker ned fra 4. divisjon, og videre ned i seriesystemet. Det vil si at Gjerdrum, Lørenskog 2 og Fet rykker ned.

I 5. divisjon er det FUVO 2, Nittedal og Skjetten 2 som er under streken. I 6. divisjon er det Frogner (det går rykter at de skal trekke laget), Kurland og Skedsmo 3 som rykker ned. Sand, Flisbyen 2 og Holter må ned fra 7. divisjon.

Blir nok ikke tre lag ned

Nå er nok sannsynligheten heller liten at det blir tre lag ned. FUVO er på bedringens vei etter tre strake uten tap. LSK 2 kan flytte inn flere a-lagsspillere, men man veit jo aldri hva de kommer med. De andre lagene i avdeling 6 ser ut til å klare seg greit. Eidsvold Turn tok en viktig seier mot Korsvoll sist, men er kun et par poeng foran nedrykksstreken.

Hva tror du om nedrykk denne sesongen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.