Nå går Jon Erik Økland for nok en rekord – selv om han ikke er så opptatt av rekorder

0
967
Jon Erik Økland scoret sitt 100. mål for Eidsvold Turn mot Korsvoll (Bjørn Hytjanstorp).

Nestoren på Eidsvold Turn, Jon Erik Økland, scoret sitt mål nummer 100 for Eidsvold Turn mot serieleder Korsvoll. Den eminente midtbanespilleren har en ny målsetting.

– For min egen del har jeg ikke så mange mål lenger, og jeg nådde jo målet om å nå 100 scoringer for Eidsvold Turn. Så da må jeg vel kanskje prøve å sette meg noen nye, sier Jon Erik Økland til Lokalfotballen.

Jon Erik Økland i duell for Eidsvold Turn mot Raumnes & Årnes i cupen (Foto: Espen Bråthen).

Flest spilte kamper

Økland har 243 kamper for Eidsvold Turn etter Korsvoll-kampen. Han passerte Lars Sander, som spilte på det gode Turn-laget på 70-tallet, og nestemann på lista er Per Brogeland på 251. Spiller han resterende kamper (kan da få 260 kamper) passerer han klubblegendene Per Julsrud, Thore Andersen og Jo Sivert Martinsen. Da mangler det kun tre mann.  Og de tre er de største spillerne i klubbens historie, for min del. Økland vil passere Lars Helge Hoel (270), og først i 2019 er det mulig å passere Jørgen Neumann (295) og lederen Terje Røsrud (298).

– Jeg mangler jo 55 kamper for å ta igjen Terje i antall kamper for Turn, så kan jo sikkert starte der, sier Økland, som egentlig ikke er så opptatt av slike rekorder. 28-åringen har mange sesonger på å ta den rekorden.

Jon Erik betyr veldig mye

– Jon Erik betyr veldig mye for Eidsvold Turn. Han har vært her lengst, er en meget god spiller og har en høy stjerne i spillergruppa. Har et høyt toppnivå, som vi håper vi får se oftere framover, sier Eidsvold Turns trener Jon Audun Slaatsveen.

Økland har det meste som fotballspiller. Hans eminente blikk for spillet er det som stikker seg mest fram. Han er også en tilrettelegger av rang, i tillegg til å være en god avslutter.

Siden 2008 har han spilt for a-laget, og selv om tilbudene har kommet har han valgt å bli trofast.

Hvorfor har du valgt å bli i Eidsvold Turn alle disse årene?

– Si det du. Det er vel en sammensetning av at det er her resten av livet mitt er og at jeg trives veldig godt, svarer Eidsvold Turns kaptein, og legger til: – Det å spille for Eidsvold Turn er først og fremst veldig hyggelig. Mange lokale spillere som har en lokal tilhørighet og en oppriktig lyst til at klubben skal gjøre det bra.

Hva er det som trigger deg mest ved å være en fotballspiller?

– Hva som trigger meg mest er vanskelig å si, men det er jo det å skape noe som er moro. Det å være kreativ, involvert i en gruppe og ikke minst gleden av å gjøre det bra.

– Økland var en del av 89-årgangen som var veldig bra i Turn. Han var langt fra den første som fikk sjansen på A-laget, men utviklet seg hele veien og var tålmodig og smart. Akkurat som han er på banen. Økland har en fantastisk spilleforståelse. Det er også derfor alle elsker å spille med ham. 100 obligatoriske mål for Turn er en enorm bragd, sier Wegard Bakkehaug i Eidsvold Turn.

Lagkameratene kommer også med mye ros til Økland.

– Han er en utrolig smart spiller, det kan du se på hvor han har spilt på. Litt midtstopper, anker på midten og så videre. Han er lei å møte på treninger. Han er treg, men kompenserer det min sin klokskap på banen. Da blir det jeg som ser treg ut. En spiller som setter alltid laget først, kunne vært litt mer egoistisk for min del, men uansett har det ført til mange målgivende hver sesong i løpet av mine seks år, sier midtstopper Truong Tran om Jon Erik. De to har spilt sammen i seks år på a-laget til blåtrøyene.

Kristoffer Trandum Nordlie fyrer også av noen gladsalver om Økland. De to har spilt sammen siden 2010 i Turn.

– Fryktelig ålreit fyr både på og utenfor banen. God lagspiller som er flink til å sette opp andre i gode situasjonen. Og selvfølgelig en god avslutter, da han har scora 100 mål i i Eidsvold Turn. Han kunne valgt å bli litt mer egoistisk og gått oftere på avslutning selv.

Flere lagkamerater sier du ikke er egoistisk nok ute på banen. Kunne du vært mer egoist, Jon Erik?

– Hehe, jeg kunne nok det, men har alltid ligget inni meg at jeg vil gjøre andre gode. Det har aldri vært mest viktig for meg å være den som scorer, men ønsker heller å bidra til at andre scorer.

Vi lar Øklands «gamle» spissmakker Martin Trøen, nå i Strømmen, avslutte denne hyllesten. De to har hatt mange morsomme stunder ute på banen sammen for Turn.

– Økland er jo en speller som har et blikk og en forståelse for spillet samt ferdigheter som er altfor bra for 3. divisjon. Turn har vært ,og er, heldige med å ha en trofast kvalitetsspiller som Økland.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.