Kaptein Akselsen sørget for Blakers første tre-poenger

1
789
Joar Akselsen jubler etter scoringen for Blaker som ga de seieren mot Eidsvold IF (Foto: Espen Bråthen).

Viljen lyste i øynene til Blakers kaptein. Joar Akselsen holdt på å lage selvmål, før han avgjorde for Blaker med sin 2-1-scoring mot Eidsvold IF.

Les også: Direkte fra kampen

En måned ut i sesongen for Blaker valgte Martin Mathisen å gi fra seg kapteinsbindet. Veteranen Joar Akselsen tok over vervet, og Blaker har hatt en stigende formkurve. I forrige serierunde ble Gjelleråsen rystet, og serielederen måtte ta til takke med ett poeng.

Regnvær og herlig gressmatte

Mot Eidsvold skulle Blaker ta sin første trepoenger. Et regnvær hadde gjort banen tung og sleip å spille på. En perfekt bane for Blaker. Men, av en aller annen merkelig årsak ble det ingen «krig» i den 1. omgangen.

Det ble noen dueller ute på gresset, men fint lite tøft spill (Foto: Espen Bråthen).

Lagene oppførte seg pyntelig så og si i hele omgangen. Det var bare Blakers høyreback Pål Thoreid som klinket skikkelig til en gang. Han sklitaklet Stian Halberg langt opp i lufta. Han fikk det gule kortet, og ingen hadde blitt overrasket om Rune Løbersli hadde løftet opp det røde heller.

Bortelaget med scoring

Eidsvold tok ledelsen. En frispark fra hjørnet av sekstenmeteren smalt Stian Skyttersæter inn foran mål. Etter litt frem og tilbake dundret midtstopper Stein Vidar Fjeldvang ballen i mål.

Blaker hadde fortsatt ikke våknet, men noe var på gang i slutten av omgangen. Torbjørn Dahlum Nilsen var strålende på midtbanen, og han var overalt samtidig i perioder. Blaker skulle få sin redusering. Martin Mathisen fyrte av et dårlig skudd som landet i beina på Martin Nordeeth. Like innenfor seksten vendte han bort en mann og trillet den gjennom til Mathisen. Han avsluttet vakkert med utsiden av høyra, og ballen suste i mål bak Eidsvolds keeper Glenn Wilsgård.

Martin Mathisen setter her inn utligningen for Blaker mot Eidsvold (Foto: Espen Bråthen)

– Første 20 av kampen er vi ikke klare for kamp, og trenger å få mål i mot oss før vi våkner. Etter hvert er vi mer med i duellene og gir vi mer enn vi får. Vi fortjener seieren da vi vil mer enn motstanderen, sier matchvinner Joar Akselsen til Lokalfotballen.

Blaker klart best

I andre omgang er det stort sett bare ett lag på banen. Blaker, anført av Dahlum Nilsen, skaper sjanse på sjanse. De største for Martin Nordseth. To ganger er alene med keeper, men Glenn Wilsgård redder laget sitt begge gangene. Så er det Dahlum Nilsen som smeller til fra 20 meter, og Wilsgård må full strekk for å slå ballen til corner.

Temperaturen stiger ute på banen, og det er noen tøffe dueller. Akkurat slik vi liker det.

Seks minutter før slutt angriper EIF på venstre. Skyttersæter slår et godt innlegg og Akselsen banker ballen i egen stolpe. Minuttet etter Raymond Berntsen et Blaker-innlegg tilbake inn i feltet. Der dukker Joar Akselsen opp, og helt alene på sju meter banker han ballen i mål.

Så fornøyd er Joar når dommeren har blåst av kampen og Blaker tatt tre poeng.

– Det var en utrolig lettelse at vi fikk den. Da hadde vi kriget så godt, spesielt hele andre omgang så den fortjente vi. Det at vi har hatt marginer imot i tidligere kamper denne sesongen gjorde det enda deiligere å få den goalen, sier Akselsen.

Du holdt på å bli to-målsscorer?

– Jeg fryste helt da jeg kjente den sklei av foten. Tenkte det er for typisk i den situasjonen vi er i nå. Jobbe og krige så godt som vi gjør og få en sånn goal i mot. Utrolig letta da jeg så den spratt ut, sier Akselsen om nesten-selvmålet.

Tre poeng til Blaker og en vanvittig jubel av hjemmelaget på Bruvollen. Fotballglede!

Stjernebørsen

2* Torbjørn Dahlum Nilsen og Vegard Gjelsvik

1* Joar Akselsen og Martin Mathisen, Glenn Wilsgård og Stein Vidar Fjeldvang.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.