FUVO og Skedsmo nøytraliserte hverandre

0
857
Foto: Espen Bråthen

Både FUVO og Skedsmo hadde gjort hjemmeleksene sine. De to lagene nøytraliserte hverandre, og det ble 0-0 på Funnesfoss gress.

Les også: Direkte fra kampen

Alt lå til rette for en strålende kamp. Skedsmo jaktet sin sjuende strake seier, og FUVO har endelig kommet litt i dytten. Lagene klarte til slutt ikke å score, og mye takket være at begge hadde gjort gode forberedelser.

Skedsmo stresset FUVOs oppsill

FUVO kom ut i 4-4-2, men Sivert Dæhlie litt lavere enn Kim Brenna. Dæhlie var også ofte oppspillspunkt, men dessverre fikk han få baller å jobbe med. Skedsmo var gode til å stresse midtstopper Sindre Bentsen i oppspillsfasen, så dermed måte Stian Westerheim stå for oppspillene. Det fungerte ikke, og han slo bort mange baller.

FUVO gjorde det ofte med Skedsmos midtstopper Edmir Asani, men han er så god så han kom på noen av sine gode klyv opp i banen. Han var med og skape et par sjanser for bortelaget.

– Vi var forberedt på at det skulle bli en helt annen kamp enn cupmatchen, mye grunnet underlaget. Det var forventet en kamp med mye trøkk hvor vi skulle vise hvorfor Skedsmo ligger øverst på tabellen. Vi var klare på at vi skulle ta hensyn til enkeltspillere på FUVO, og være ekstra nøye på sikringsjobben. Skedsmo ønsket å ha ball og få FUVO til å løpe etter, forklarer Sondre Karterud, som roser lagkamerat Asani: – Det hjelper å spille sammen med Edmir. Han prater mye og jeg lærer masse av han.

Fire mot tre på midtbanen

Skedsmo 4-3-3 ble derimot enkelt nøytralisert i store perioder. FUVO hadde fire mann på midten, og da de var gode til skyve hele veien hadde de overtall sentralt. Lars Jørgen Mork fikk sjelden ballen i mellomrommet – der han er så god. Mads Skårdal tok helt luven av en av divisjonens beste spillere.

Mads Skårdal var ofte steget foran Lars Jørgen Mork (Foto: Espen Bråthen).

– Vi forberedte oss som mot alle andre. Vi har spilt mot Skedsmo så mange ganger nå at vi vet hva vi møter, og med innsatsen vi hadde i bunn i dag så blir det mange poeng utover, forklarer Kim Brenna til Lokalfotballen.

Lite bakrom

Skedsmo var også veldig forsiktig med å ha for mye bakrom, på grunn av Brenna. De var flinke til å senke seg med forsvaret. Det ga store rom mellom midtbanen og forsvaret, men FUVO hadde ingen som senket seg ned der. Det hadde vært en drømmeplass for Armin Sistek hvis han hadde spilt.

Erik Torud og Oscar Wang i en duell (Foto: Espen Bråthen).

Begge lag ble altså tynne på topp. Skedsmo mye på grunn av at mange spillere er borte. Mostue, Blix, Davies og Langerud var alle ute, og da merker også Skedsmo, selv med gedigen stall, alle forfallene. Minuset, i mine øyne, er at den brede stallen holder flere av meget gode unggutta borte fra troppen. På den siste tredjedelen ble det mye småspill og lite framdrift. De gangene de spilte i lengderetningen kom sjansene.

Sjanser til Kornbakk og Amundsen

Både Jesper Kornbakk og Nickals Amundsen burde scoret etter godt offensivt spill. Den største hadde Kornbakk som var alene med keeper, men avsluttet over fra 14 meter.

FUVO hadde gjort den beste hjemmeleksa. Borte mot Skedsmo i cupen hadde de noen utfordringer, og det løste de bedre i dag. De ga ikke bort unødvendige rom, selv om Skedsmo hadde mye ball. De skapte så å si like mange sjanser som Skedsmo, og på slutten kunne de stukket av med seieren etter en dødball.

– Det er en kamp vi vet kommer til å bli tøff på forhånd og er forberedt på et FUVO lag som er sugne på å revansjere seg fra cupmatchen. Vi prøvde å ikke tenke for mye på banen og det varme været, selv om det tydelig preget oss. Uansett så er det likt for begge lag og skal ikke ha for mye å si, sier Karterud til Lokalfotballen.

Ikke løsnet for Brenna

FUVOs målsnik Kim Brenna har ikke kommet igang denne sesongen. Spissen som scoret over 40 mål i fjor har brent flere gode muligheter. Han fikk også et par fine sjanser mot Skedsmo. Den største smalt han like utenfor. Stopperparet Asani og Sondre Karterud hadde gjort gode forberedelser.

– Jeg var godt forberedt på å møte han, men han er en spiller det er svært vanskelig å ha kontroll på uansett. Han er hurtig, sterk og stort sett alltid i bevegelse som gjør det vanskelig, forklarer Karterud til Lokalfotballen.

– Vi har hatt en litt trøblete start og da lider jeg litt under det samtidig som jeg ikke er helt i den formen jeg skal være enda. Fysisk er jeg nok i bedre form enn i fjor, men marginene er ikke helt med meg. Hadde jeg hatt samme flyt som i fjoråret hadde jeg stått med 6-7 mål allerede. Men målene kommer, det er jeg ikke redd for, forklarer Brenna.

Kim Brenna hadde det tøft mot Edmir Asani og Sondre Karterud i Skedsmos forsvar (Foto: Espen Bråthen).

Gress gir flere elementer i fotball

Kampen stod og vippet, og det var en fin nerve. Begge lag var utrolig displinerte, og de hadde som regel sikring bak førsteforsvarer. Gressbanen gjør også at spillet går litt saktere, men det gir flere elementer i spillet fotball en ballbinge-fotballen vi ser på kunstgresset. Vi fikk se noen susende sklitaklinger som høyner stemingen og trøkket i spillet.

Mmmmm, sklitakling. Her suser Simen Rustadbakken inn (Foto: Espen Bråthen).

Alt i alt er det greit med ett poeng til hver av lagene.

– Jeg synes vi gjør en god første omgang,  da vi slipper til lite samtidig som vi til tider klarer å spille oss til et noen sjanser. 2. omgang føler jeg vi stanger mye uten å få resultater. Det frustrerende, og hjelper ikke når vi blir mer og mer slitne. Skuffende å legge ned så mye arbeid uten å få meg seg alle tre poengene, og er faktisk nærme at FUVO stikker av med alle poengene på slutten. Viktig at vi klarer å holde unna, og fremdeles er ubeseiret, og synes vi fremstår som solide defensivt stort sett hele kampen.  Alt i alt veldig skuffende at vi ikke vinner, avslutter Karterud.

Brenna på FUVO er fornøyd med poenget mot serielederen.

– Alt i alt syns jeg det er fortjent med ett poeng til begge lag. Skedsmo har mye ball, men skaper ikke all verden. Vi skaper ikke veldig mye vi heller, men vi kunne også scoret. Uansett var det greit å få pirka Skedsmo litt ut av flyten.

Skedsmo leder serien med minst fire poeng etter søndagens kamper, og de er klar favoritt til å vinne serien nå. Tenk når Mostue og Langerud er med tilbake for fullt igjen. For FUVO er det lys i tunnelen. De har tre strake uten tap og er over nedrykkstreken.

Stjernebørsen

2* Edmir Asani (Skedsmo)
1* Mads Skårdal (FUVO), Alexander Beinov (FUVO), Emil Fiskvik (Skedsmo),

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.