Feilpasning, feilpasning og labert tempo

0
916

Årets svakeste 4. divisjonskamp  stod Aurskog-Høland og Raumnes & Årnes for. Feilpasninger og labert tempo i varmen på Høland stadion gjorde sitt til at det ble 0-0.

Bortelaget Raumnes & Årnes ønsket ikke å spille fotball, og hjemmelaget klarte ikke å spille fotball. Feilpasningene florerte hos begge lag, og de 180 tilskuerne fikk ikke akkurat valuta for pengene. Når dommeren valgte å være enda svakere enn spillerne ble dette en tung tirsdagskveld i sola.

Det er sjelden jeg har hatt mer lyst til å reise hjem, og finne på noe mer moro.

Tafatt hjemmelag

Hjemmelaget var merkelig tafatte, og de fikk aldri igang Lars-Eirik Svardahl. Dessuten var presset helt feil, som gjorde at Raumnes & Årnes kunne spille seg ut av forsvarsleddet – for så å miste ballen høyere opp da. Når AHFK vant ballen mistet de den til Raumnes & Årnes.

Drøying i 80 minutter

R&Å var som sagt kun ute etter å ødelegge i denne kampen. De begynte drøyingen allerede etter ti minutter. Dommertrioen reagerte først når vi passerte 75 minutter. De ga tre advarsler, men ikke noe mer. Etter fem bytter ble det lagt til tre minutter – kanskje like greit etter denne begredelige forestillingen.

Førsteomgangen hopper vi pent over.

Lars-Eirik Svardahl fikk 1. omgangens beste sjanse. Banens beste, keeper Joachim Foureaux reddet denne også (Foto: Espen Bråthen).

I den andre omgangen ble det til slutt skapt gode sjanser. Raumnes & Årnes burde tatt ledelsen da de kjørte en strålende kontring. Sondre Fagerli fikk ballen på høyre og innlegg til Jonathan Dixon. Årnes sin midtbanespiller bredsidet ballen fra fin posisjon rett på keeper Mathias Hoftvedt.

Like etter er keeper Hoftvedt på ville veier. Fagerli får ballen på 20 meter og med åpent mål foran seg avslutter han utenfor.

AHFKs innbytter Christian Helbostad får AHFKs første store sjanse. Svardahl fintet Linderoth-Jensen på rompa, og la ballen ut i feltet. Helbostad banket til men traff en bortespiller som stod godt plassert foran mål.

Skulle hatt straffe

Nå åpent det seg opp litt med Aurskog-Høland som det førende laget. Hans Christian Bergsjø ble felt en halvmeter på innsiden av sekstenmeteren, men dommer blåste for frispark på 16-meteren. Skuddet fra Svardahl smalt i muren.

Så er det Martin Fjellheim som smeller til fra 18 meter. R&Ås keeper Joachim Foureaux strekker seg og gjør en strålende redning. På corneren header Lars Kopperud over fra en meter.

Fikk straffe, men straffebom

AHFK får sin straffe til slutt. Fredrik Autio reiv ned Lars-Eirik Svardahl innenfor seksten. Autios lagkamerat Linderoth-Jensen slang flere stygge meldinger til sin egen spillere. Det var mye kjeftbruk mellom bortelagets spillere i hele kampen.

Foureaux løp ut fra streken da straffen gikk og reddet godt. Straffen skulle selvfølgelig bli tatt på nytt (jmf Spilleregel 14 – der det står at keeperen skal stå på streken og det gjorde ikke Foureaux en eneste gang underveis i straffesparket).

To minutter senere smeller hjemmelagets Anders Nadden ballen i tverrliggeren fra seks meter. Vanskeligere å bomme enn og treffe der.

Likevel kunne R&Å tatt med seg alle poengene. De kjører en strålende kontring like før slutt, og Jonathan Dixon er plutselig alene med keeper. Hoftvedt kommer kjapt ut og redder.

Dermed endte det 0-0 på Høland stadion, og alle de tre som lå i topp mistet poeng denne runden. Nå er det tett i toppen av 4. divisjon, og dette blir selvfølgelig en herlig sesong. Det må bli uansett bedre enn det som ble prestert i kveld.

Bortelaget tar med seg ett fortjent poeng, en god følelse videre etter en tung serieåpning,