Blaker kriget til seg uavgjort mot Gjelleråsen

0
949
William Berg takler Martin Nordseth (Foto: Espen Bråthen)

Finspillet på Bruvollen ble det lite av, men for en nerve det ble i kampen. Det smalt i dueller. Sklitaklingene kom oftere enn pasningene. Blaker kriget seg til ett poeng mot Gjelleråsen.

Foran kampen var bortelaget store favoritter, men de fleste av oss veit at Fredrik Larsens gutter aldri gir seg. Bortelaget presterte å stille i sine fine hvite drakter. De draktene ble mer og mer grønne underveis i kampen.

Gjelleråsen var det førende laget i store deler av kampen. Blaker lå bakpå og frusterte serielederen. Det smalt i dueller og det var kjefting på alt og alle. Det siste fra begge lag. Dommeren fikk ingen enkel kamp, og han mistet også kontrollen i løpet av kampen.

– Viktig denne her. Vi gjør som alltid, havner under og tar de igjen. Vi spiller på det vi er gode på, men synd vi må ha en vekker. Ett eller annet som må trigge oss før vi våkner. Synd vi ikke får tre poeng, sier Blakers målscorer Martin Mathisen etter bataljen mot Gjelleråsen.

Tøffe dueller

Gjelleråsen ble med på kranglingen, og de viste også i dag at de også tåler tøffe dueller og «krig» ute på banen. Akkurat slik det ble mot Kløfta i forrige serierunde. Nå skal ikke Gjelleråsen bli med på slikt spill, men det er ikke lett når Blaker klarer å egle på seg gråstein noen ganger.

Blaker spiller på det de er gode til, og da blir det slik.

Sjanser til begge lag

Allerede etter tre minutter kontrer Blaker. Martin Nordseth får en fin mulighet fra ni meter, men skuddet blokkeres.

Like etter kontrer de på nytt, men Gjelleråsen får måket ballen vekk. Etter hvert spilles ballen til Blakers keeper Ahmed Jouini, og han smeller ballen ut. Han treffer Markus Kaasa i magen og ballen triller like utenfor.

Kaasa får en ny sjanse etter det igjen. Skuddet fra venstre reddes av Jouini.

Sklitaklinger!

Og så begynner moroa på Bruvollen. Taklingene suser inn fra alle kanter. Mathias Karlsson lager minst seks frispark på kort tid. Gult fikk han heller ikke – før nesten 90 minutter var spilt. Regnet øser ned, og banen blir glattere og mer gjørmete.

Thomas Ryden og Joar Akselsen i en tøff duell (Foto: Espen Bråthen)

Gjelleråsen setter fart noen ganger, og de skaper et par greie sjanser Den største fikk Thomas Normann der han header like over etter en corner. De to tungvekterne Emil Åkvåg og Fredrik Kristiansen smeller i en duell der begge sklitakler, og opp igjen. Det var tøffe kår for de 22 spillerne ute på banen.

Bortelaget tar ledelsen

Gjelleråsen ble mer og mer frustrerte. Joakim Hjelkerud slang, så og si, Martin Mathisen i bakken. De skulle likevel få uttelling. Mikkhu Måsø avanserte på venstrekanten og fyrte av et skudd fra 17 meter. Jouini reddet, men ga retur. Emil Åkvåg var først på ballen og sendte bortelaget opp i ledelsen.

Bortelaget skaper et par sjanser til, men Blaker rir av det meste. De har noen innleggsforsøk selv, men der stanget Normann og Sangnæs ut det meste.

Straffe til Blaker

Seks minutter ut i andre omgang kom utligningen. Joar Akselsen blir revet ned av Vebjørn Sangnæs, og dommer pekte på straffemerket. Gjelleråsen protesterte høylytt etter den litt tvilsomme dommeravgjørelsen.

Joar Akselsen rives ned av Vebjørn Sangnæs (Foto: Espen Bråthen).

Martin Mathisen gjorde seg klar. Straffa var ikke bra, men keeper Lars Billington fikk bare fingertuppene på ballen før den suste i mål. Blaker hadde utlignet.

Jouini ble matchvinner

Blaker senket tempoet på alle dødballer og hadde nå kriget seg inn i kampen. Gjelleråsen prøvde å gire opp et hakk, men de stanget og stanget. Bakerst stod Ahmed Jouini en strålende kamp, og reddet hjemmelaget to-tre hanger utover i omgangen. Spesielt da han kastet seg ut i Kaasa og reddet like før slutt. Matchvinner for Blaker.

Gjelleråsen kom altfor sjelden rundt på kantene. Blaker er som svakest når de må bevege seg både sidelengs og ut og inn. Da blir det litt for mye bevegelse. Ballene ble bare pumpet inn fra bak i banen, og slikt elsker Blaker. Da kan de krige til seg ball på ball.

Hektisk på slutten

Nerven stod i høyspenn hos de 60 tilskuerne det siste kvarteret. Gjelleråsen pøste på fremover, og Blaker hadde noen gode kontringsmuligheter. Ardijan Fera smalt ballen i tverrliggeren, og William Berg avsluttet i stolpen. Blakers Martin Nordseth løp alene mot keeper men ble vinket av en tvilsom offside.

Det ble taklet i alle situasjoner. Begge lag ga alt for å avgjøre kampen. Tre minutter på overtid blåste dommeren av kampen, og det ble 1-1 på Bruvollen. En kamp som viser at gresskamper gir så mye ekstra enn disse kunstgressbanene.