Foran 7. serierunde i 4. divisjon – kommentarer og tips

0
1129
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Nå er det klart for 7. serierunde i 4. divisjon. Tabellen kan nesten deles i to etter denne rundens kamper, hvis det går som forventet. Det gjør det aldri i denne divisjonen, men her er uansett kommentarer og tips.

Runde sju tjuvstartet søndag med Ull/Kisa 2 – Gjerdrum. Fra kun juniorlag sist kom Ull/Kisa 2 med flere OBOS-spillere mot Gjerdrum. Hjemmelaget vant enkelt 3-0 etter scoringer av Ole Andreas Nesset 2 og Eythor Bjørgolfsson.

Det er toppoppgjør på Bakkedalen der Kløfta får besøk av Gjelleråsen. En kamp jeg håper jeg får sett, men barnevakt må ordnes før den tid. Hvis ikke så følges kampene fra sofaen i kveld, etter trening for 30 ivrige AFSK-jenter.

Blaker – Hauerseter

Hjemmelaget med en trå start på serien, som forventet. Avdelingen i år holder et mye høyere nivå, og Blaker har også hatt et par viktige mann ute med skader. Da blir det tungt.

I kveld stiller de med et godt lag, og har flyttet Gjelsvik ned i forsvaret. Den store hurtigheten til Vegard blir viktig mot Preber og Rød. Mathisen har sagt fra seg kapteinsbindet og Fredrik Larsen har gitt det til rutinerte Joar Akselsen.

Hauerseter fikk sitt første tap i forrige runde. De må vinne denne for å henge med i toppen. Taper de, og lagene like foran vinner, kan det bli en lang vei opp for Trond Liens gutter. Hauerseter, blir som sagt tidligere, bedre og bedre utover i sesongen. De burde utlignet til 2-2 mot Kløfta sist, men Rød bommet straffe og Kløfta kontret inn til seier like etter.

Gresset på Bruvollen byr ikke opp til gladkamp, men den som kriger best vinner denne. Hauerseter favoritt på grunn av bedre mannskap.

Mitt tips: 2-3 Karlsson og Mathisen for Blaker. Rød 2 og Preber for Hauerseter.

Raumnes & Årnes – Eidsvold IF

Hjemmelaget har hatt en dårlig start på sesongen. Kun en seier på de første fem kampene (hengekamp mot Blaker). Det har vært gode defensivt, men det offensive spillet fungerer ikke helt. De hang godt med mot Gjelleråsen sist i 1. omgang, men ble kjørt over i 2. omgangen.

Rutinerte Jonathan Dixon er med igjen her, og sammen med Patrick Hansen vil de skape masse trøbbel for EIF. Ungguttene Robin Rognerud og Tor-Martin Heglum mangler i dag også, og det vil R&Å merke. Blåtrøyene må få orden på de defensive dødballene også. De slipper inn altfor mange mål.

Magnus Iversen for Eidsvold IF (Foto: Espen Bråthen).

Bortelaget er av de fem lagene som kan «rykke» fra etter dagens serierunde. Vinner de mot R&Å vil de langt på vei klare en topp 6-plassering. Det er snodig å skrive noe slikt så tidlige, men ser man på tabellen så er det fakta.

Rødtrøyene mangler noen mann i dag, men ikke av de aller viktigste. Dødballspesialisten Stian Skyttersæter er derimot ute, og det vil duellsterke Iversen og Kristiansen på topp få merke. Ikke like god servering der i kveld.

EIF har bare 13 mann i troppen, i skrivende stund, så det kan bli tungt etter hvert på R&Å sitt veldig dårlige kunstgress.

Mitt tips: 2-2 Sramek og M. Hansen for R&Å. Iversen og Berg Ottesen for EIF.

Strømmen 2 – Fet

Strømmen 2 har ikke lagt ut stallen ennå, men de pleier å krydre med noen OBOS-spillere. Hvis de tar med Sami Loulanti, Magnus Solum, Espen Rødsand og Ulrich Ness så blir det nok tre poeng.

Fet har vært både uheldige og udyktige så langt. Kun tre poeng er fangsten etter seks kamper. Den blir sannsynligvis ikke noe bedre etter i kveld. I troppen mangler viktige Vidar Anzjøn, men Atle Søgård er tilbake. Sist var de gode i perioder, men det raknet på slutten. Utfordringen er at Fet ønsker å spille seg ut bakfra, men de har ikke nivået inne ennå så det blir mange brudd og mange baklengs.

Oppdatering: Strømmen 2 kommer med kun juniorspillere i kveldens kamp. Heia Fet!

Mitt tips: 1-2 Melby for Strømmen 2. E. Søgård og Abusdal for Fet.
Endret etter lagoppstillingen til Strømmen 2 var klar

Kløfta – Gjelleråsen

Dagens lekkerbisken i breddefotballen. Toppoppgjør på Bakkedalen kunstgress, uansett hva Kløftas trener, Karl André Hovde, mener og tror. Kløfta er kommet for å bli i toppen denne sesongen, og de er et av få lag som kan stoppe Gjelleråsen. De kommer med full tropp mot serielederen.

Kløftas store løft denne sesongen har vært disiplinen og innsatsen. Den er opp med 100% fra de foregående sesongene, pluss det at Steffen Nystrøm og et par rutinerte spillere til er på plass.

Olsen og Nystrøm er divisjonens nest beste spisspar om dagen. De er hakket bak Mathisen og Kaasa (selv om de er tre foran i GIF). Mathisen er skadet og spiller ikke i kveld. Gjelleråsens eneste (?) svake punkt er tempoet i midtforsvaret, og det er der Kløfta må true GIF.

For Gjelleråsen er det litt lignende område de må angripe Kløfta. De er også store og tunge bak forsvaret. Da betyr tunge det samme som gode hodespillere og trøkk i duellene. Ikke tung som i feit, altså.

Kløfta må utnytte at de er fire på midten mot GIFs tre mann. Det betyr forskyvning sidelengs. Utfordringen med det er å ha god bredde motsatt de gangene de vinner ballen.

Jeg kunne egentlig skrevet 10 000 ord om hvordan denne kampen skal vinnes, og hva styrkene og svakhetene er til begge lagene. Det får jeg overlate til trenerne å finne ut av selv.

Kløfta med full tropp. Gjelleråsen uten viktige Mathisen. Det er likevel mer klasse i Gjelleråsens lag. De har flere matchvinnere. Får derimot ikke Gjelleråsen opp trøkket, slik som mot R&Å i forrige runde, så kommer Kløfta til å spise de opp med sitt trøkk.

For meg er Gjelleråsen favoritt, men dette blir et slag av de sjeldne i 4. divisjon – får bare håpe jeg får barnevakt…..

Mitt tips: 1-2 Nystrøm for Kløfta. Kaasa og Hjelkerud for Gjelleråsen.

Foto: Bjørn Hytjanstorp

Lørenskog 2 – Aurskog-Høland

Hjemmelaget med sitt klart sterkeste lag denne sesongen. Fra å bruke bare yngre spillere slenger de inn flere fra a-stallen. AHFK uheldige mot Strømmen 2. Heldige mot Ull/Kisa 2 og uheldige i dag. Har jeg sagt tidligere at jeg virkelig misliker 2. lag? Det er rein bingo i hver eneste kamp.

Rygh og Kah danner en god stopperduo. Mahnin og Aass gode på midten. Christoffer Skårn er også tilbake etter langvarig skade. Han scoret mot Tromsø 2 for førstelaget i helgen.

Runde de gutta er det mye ungt.

Aurskog-Høland kjører på med samme lag som sist. Gode i 1. omgang, men dårlige i 2. omgang mot Ull/Kisa 2. Nå er Martin Vestreng snart 100%, og både han og Henrik Jensen er på benken. Østengen fikk en ny skade forrige rekruttkamp og er ute.

Ellers stiller de sterkt. Svardahl fortsetter sin fine form, og blir viktig her også.

Mitt tips: 1-3 Skårn for Lørenskog 2. Svardahl 2 og Studsrud for AHFK.

Skedsmo 2 – Eidsvold Turn 2

Skedsmo 2 stiller som vanlig sterkt. De skal ha ros for at de stiller alle tilgjengelige fra a- laget i hver eneste kamp. Det vil sikkert komme kamper senere hvor det ikke skjer, og slik er det med 2. lag. Er det mulig å få de inn i egen serie?

Lars Jørgen Mork er med i kveld. Da vinner man sannsynligvis uansett. Ludvik Benco er tilbake fra USA-oppholdet og er også med i dag. Sammen med Bjurholt, Moheim og Olsen er dette et kvalitetslag i 4. divisjon. Juniorene rundt disse er også meget gode. Marius Andresen fikk sin a-lagsdebut oppe i nord i helga.

Eidsvold Turn 2 kommer også med et bra lag. Spillere som Kristengård og Teigland er med fra a-laget. Ungguttene Ruud, Woldsnes, Andresen og Madsen fortsetter å ta steg. Det holder derimot ikke i kveld, tror jeg.

Mitt tips: 4-2 Mork, Moheim 2, Mork og Kvale for Skedsmo 2. Teigland og Madsen for Eidsvold Turn 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.