Foran 6. serierunde i 5. divisjon – kommentarer og tips

0
795
Robert Krolikowski kan utfordre favorittene i årets 5. divisjon (Foto: Espen Bråthen).

Det er fem kamper denne mandagen i 5. divisjon. Serierunde 6 byr på to toppkamper, og flere spennende oppgjør. Her er mine kommentarer og tips.

AFSK – Fjellhamar

Hjemmelaget, og serielederen, pøser inn mål. Szymon Krolikowski har 14 mål på de første fem kampene. Det er halvparten av alle AFSKs scoringer. AFSK har full tropp å plukke fra, og er virkelig klare for kampen mot den største seriefavoritten, Fjellhamar.

Bortelaget kommer uten Vegard Aaserud, ellers er det full tropp for Fjellhamar også. Jeg forventer at de dytter inn Halfdan Roth i mål til denne kampen.

Ryktene går på at Kim Hunstad skal markere ut Szymon Krolikowski i kveld. Det blir en heftig duell mellom to av seriens beste spillere.

AFSK spiller sin vante 3-5-2 mot Fjellhamars skeive 4-4-2. Det blir offensiv kraft mot defensiv styrke. AFSK er i bedre form enn Fjellhamar akkurat nå, og det kan vippe det til de grønnes fordel.

Dette blir min backup-kamp hvis det ikke går i orden med barnevakt. Fin trøst denne kampen også.

Mitt tips: 3-3 Krolikowski 2 og H. Lundberg for AFSK. Lia, Smith og Hunstad for Fjellhamar.

Rømskog – FUVO 2

Hjemmelagt sliter i bunnen med kun ett poeng. Laget har hengt med i flere kamper, men de rakner i 2. omgangene. Mye av årsaken er lite trening på mange av spillerne, og da blir det vanskelig. Hjemmet på gresset pleier de å være gode.

Viktige Jovall Dahl er fortsatt ute, men nå er spillende trener André Sandby tilbake. Startelleveren er bra i kveld med flere gode spillere.

FUVO sliter generelt om dagen – både a-lag og b-lag. FUVO 2 tok sin første seier i år mot Gjerdrum 2 sist. Paulsen, Nøvik, Rismoen (som reddet poeng for a-laget sist) og Rzaev er med. Utfordringen er at juniorene ikke holder godt nok nivå. Unge Sondre Emilsen er en av få som får godkjent.

Mitt tips: 3-2 J. Sandby 2 og Bergquist for Rømskog. Nøvik og Rismoen for FUVO 2.

Rælingen – Sørumsand

Kveldens andre toppoppgjør. Som forventet er Rælingen der oppe og etter uavgjort mot AFSK i første serierunde har de radet opp seire og mange scoringer. Til tross for at Adrian Tjernsli er ute med skade kjører de på. I kveld stiller de fullt, foruten Mads Kaasbøll og Tjernsli.

Sørumsand er nok hakket bak de tre beste, men de har spillere som kan avgjøre slike kamper som dette. Magnus Kolbjørnsrud og Saeed Rahim har vist klasse denne sesongen. I dag har de satt inn mer løpsstyrke i Bendik Fjellsøy i stedet for Bojan Jakovic.

Rælingen er favoritt, ikke stor, men favoritt.

Mitt tips: 3-1 Y. Swar (scoring i dag da, ikke kun to målgivende) og Manea 2. Rahim for Sørumsand.

Det var noen gode dueller i kampen mellom Rælingen og Rømskog (Foto: Espen Bråthen).

Skårer – Leirsund

Hjemmelaget har sju poeng på fem kamper. De tok en sterk uavgjort mot Fjellhamar sist, og det er imponerende. I kveld mangler de viktige Nahum Tesfu. Frick Thorsøø soner på grunn av rødt mot Fjellhamar.

Leirsund gikk på en skikkelig smell mot Rælingen sist. Nå er derimot meget iktige Eirik Holt tilbake for de gule og grønne, og det betyr egentlig det meste for Leirsund. Også Runar Svorkmo og Runar Sandvik er tilbake.

Mitt tips: 2-3 Debesay og Moxness for Skårer. Holt, Paulsen og Fagerhus for Leirsund.

Flisbyen – Skjetten 2

Flisbyen fortsetter med sin tunge sesong. I kveld har de også flere ute. Heldigvis er Alexander Birkeland tilbake, men han er et stykke unna toppformen. Halstensen, Berg og Stensrud er ikke med i kveld, men førstnevnte er på benken.

Skjetten 2 stiller med flere fra a-stallen. Nilsen, Monteiro, Daly, Venstad, Otaibi og Moltzau er alle klare for spill. Det skal holde i massevis til en grei seier.

Mitt tips: 1-3 Birkeland for Flisbyen. Moltzau 2 og Vingelven for Skjetten 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.