Skedsmo kriget til seg tre nye poeng – se den omdiskuterte straffesituasjonen

1
2195

Skedsmo har fått en perfekt start på årets sesong – når det gjelder poeng. De har ikke imponert til nå, men det har vært solid. Skedsmo vant 2-0 mot Senja.

Nå blir det snart en klisje, men fotball i sol og varmt vær er herlig. Det gir en ekstra god ramme rundt en fotballkamp.

Oppe ved Skedsmo stadion luktet det grilling, og grilling skulle det bli på banen. Skedsmo møtte et fysiskt sterkt Senja, og det smalt skikkelig i 98 minutter.

Skedsmo fikk en fantastisk start. Allerede etter 30 sekunder fikk Mergim Shurdhiqi frispark 18 meter fra mål. Erik Torud stilte seg, og som så mange ganger smalt han ballen i mål. En fatnastisk start for Skedsmo.

Senja kriget seg inn i kampen

Etter dette kriget Senja seg inn i kampen. De var fysisk sterke, og de hadde en god spilleplan. Midtstopperne slo langt, og godt, ut til motsatt kant. Derfra vendte de spillet til motsatt kant, og Skedsmo ble løpende mye etter.

Spesielt Senjas Sebastian Jensen og Uros Vucenovic er gode spillere, og de skapte en god del foran keeper Emil Fiskvik. Den nye keeperen var Skedsmo beste, og holdt laget i ledelsen med et par gode redninger. Foran seg hadde han gode midtstoppere i Edmir Asani og Sondre Karterud.

De tre viste sin verdi når det stod på som verst i slutten av kampen.

For dette ble en skikkelig batalje. Senja løftet alle frispark inn i feltet, og Skedsmo måtte vise håra på brystet.

Det store dramaet startet fem minutter ut i andre omgang. Lars Jørgen Mork var i en duell inne i Skedsmos felt. Det så ut som at han trakk til seg beinet med dommer Anders Bodding blåste straffe til bortelaget. Gult kort til Mork i den situasjonen.

Annullert straffescoring

Sebastian Jensen stoppet opp i tilløpet, og Fiskvik ble fintet ut. Ballen trillet i nettet, og alle trodde at det var scoring. Dommer Bodding løp ut til sin assistentdommer, og han annullerte målet.

Film av Steinar Pedersen.

– Jeg ser at Senja-spilleren stopper opp, og jeg velger å løpe ut til assistendommeren for en bekreftelse. Det får jeg av han, og dermed annulleres scoringen og gult kort til Jensen, forklarer Bodding til Lokalfotballen.

Bodding har reglementet i ryggen.

”Spillere som skal ta et straffespark kan gjøre kroppsfinter helt frem til standfoten er satt ved ballen på straffesparkmerket der sparket skal tas fra.
NFF presiserer at dette innebærer at ingen former for finter er tillatt når standfoten er satt. På dette punkt skal straffesparket utføres som en bevegelse, og ballen skal spilles fremover.
Uansett resultat av straffesparket skal et indirekte frispark tildeles det forsvarende lag og den spiller som gjorde den ulovlige finten skal advares  (gult kort). (jf. Regel 14 pkt.2)«

Senja ble enda sintere enn det de var før situasjonen. Jeg elsker temperamentet og entusiasmen til lagene fra nord, men noen ganger går de over streken. Det burde Bodding stoppet ved å gi ut et par gule kort til de.

Kvartet ut i 2. omgang satt den viktige 2-0-scoringen. Raske Anthony Davies løp seg fri på høyrekanten. En Senja-spiller bommet på ballen. Det gjorde ikke Mergim Shurdhiqi. Han banket ballen i mål.

Mergim Shurdhiqi jubler etter sin 2-0-scoring (Foto: Espen Bråthen.

Rødt kort til Mork

Gult kort fikk Lars Jørgen Mork i en situasjon etter straffen. Han får frispark i en duell og blir forbanna. Dommer gir Mork gult kort og dermed sitt andre gule og rødt kort. Reaksjonen var ille nok og det er greit med det røde kortet til Mork.

Nå ble det en halvtime med en mann mindre for Skedsmo. Senja trykket på, men skapte ikke de helt store sjansene.

Herlig nordnorsk temperament

Senjas Sondre Laugsand er en god fotballspiller, men han har også et stort temperament (Foto: Espen Bråthen).

Tjue minutter før slutt ble Senjas Sondre Laugsand bytta ut. Jeg har aldri sett en sintere mann etter et bytte. Alle fikk huden full de 100 meterne fra benken til garderoben. Og alle de sterkeste nordnorske glosene ble brukt.

Senja mistet litt av entusiasmen og trøkket da Laugsand ble byttet ut. Han virkelig jaget lagkameratene i perioden etter utvisningen. Det var et merkelig bytte.

Den største sjansen for Senja kom like før slutt da ballen smalt i tverrliggeren bak Fiskvik.

– Det er ingen god kamp, men det er solid. De skaper lite etter utvisningen, sa en mellomfornøyd Skedsmo-trener, Knut Aga jr. – Men det er poengene som er viktig, og fint å ha litt å gå på.

Fiskvik var banens beste

Bakerst for Skedsmo stod Emil Fiskvik en stor kamp. Keeperen var overalt, og brukte alle knepene i boka . slik en keeper skal.

– Det er ikke en voldsomt god kamp. Vi blir et offer for et veldig fysisk lag, og de trøkker oss mye unødvendig bakover. Heldigvis tar vi vare på sjansene våres, og holder tett bakover, sier Fiskvik til Lokalfotballen. Keeperen har glidd fint inn i miljøet på Skedsmo.

Emil Fiskvik tok alt som hans vei mot Senja (Foto: Espen Bråthen).

– Jeg er veldig fornøyd med Skedsmo. Det er en sosial bra gjeng med ålreite folk. Det er viktig for meg, sier Fiskvik, før jubelropet tar av inne i garderoben.

12 poeng på fire kamper for Skedsmo. Spillet imponerer ikke ennå, men det er solid. Bunnsolid.

Utfordringen for Skedsmo er nå at Didrik Mostue og Kristoffer Langerud er ute en stund til. I neste kamp må også Mork sone for rødt kort. Mostue har operert, og han sier at han trolig rekker høstsesongen. Det er en god nyhet for Skedsmo.

FUVO tapte

FUVO tapte 0-1 borte mot Sortland. Der var det også store protester mot dommeren fra bortelaget, til ingen nytte.