Sørumsand løp fra Rømskog på gresset

1
783

I sola på Setskog løp, og ville, Sørumsand mest. De løp skauingene i senk da de punkterte kampen med fire mål på femten minutter.

Les også: Direkte fra kveldens kamper

En nyfrisert gressmatte på Setskog lå strøken i skinnet fra sola. Endelig var det tid for gresskamp. Slik underlag fotball skal spilles på.

Rømskog/Setskog tok i mot «nabo» Sørumsand. Foran 120 tilskuere underholdt ikke akkurat lagene før pause. Det ble slått lange baller stort sett hele tiden. Planen til lagene er grei nok den, fordi de har raske angrepsspillere. Saaed Rahim hadde to store sjanser til å sende Sørumsand i ledelsen, men misbrukte begge.

Saeed Rahim i farta (Foto: Espen Bråthen).

Bare lange baller

Jøran Sandby var god i perioder for Rømskog, men fikk lite hjelp av spissene. Hans Petter Bergquist var en skygge av seg selv, akkurat slik han var det mot Rælingen.

– Første omgang er preget av mye langt i bakrom fra begge lag synes jeg. Vi sliter litt med å holde et samla lag, men rydder unna det som kommer. Samtidig er vi godt frampå et par ganger og har noen muligheter for scoring, sier Olav Feby til Lokalfotballen.

Sørumsand var best i omgangen. Periodevis glimtet meget gode Magnus Kolbjørnsrud til, men tenk om det hadde vært mer trøkk i spillet hans. Han mistet ballen flere ganger fordi han skulle dra av en mann ekstra hele tiden. Heldigvis fikk vi se en annen Kolbjørnsrud i 2. omgang.

Magnus Kolbjørnsrud var svak i 1. omgang, men meget god i 2. omgang for Sørumsand (Foto: Espen Bråthen).

Så tok Kolbjørnsrud tak

Det tok midtbanespilleren ett minutt. En frekk tunnel på Jøran Sandby, grill i brød to ganger, og så en perfekt pasning til Magnus Kornbakk. Venstrebacken avsluttet over fra god posisjon.

30 sekunder senere slår Kolbjørnsrud en god corner. Skauingene klarer ikke å klarere, og Rahim lefser ballen i mål. Spissens femte scoring på fire kamper. Minuttet etter satt en ny scoring for Sørumsand.

Bojan Jakovic spilte fri Jørgen Tjernås. Alene med keeper avsluttet han i nærmeste, og han kan takke keeper Håkon Berger som stod altfor langt plassert fra stolpen.

Show fra Kolbjørnsrud

Så kampens høydepunkt. Kolbjørnsrud dro med seg ballen nedover på SIFs venstresiden. Han driblet tre eller fire mann før han rundet keeper med en skuddfinte. Han trillet ballen til Beshad Nazari som trillet ballen videre inn i nettet.

Scoring og så brasse

Olav Feby med brasse som nesten gikk i mål (Foto: Espen Bråthen).

Nummer fire kom kvarteret ut i 2. omgangen. Kornbakks gode corner ble stusset i mål av midtstopper Olav Feby. Feby er ingen storscorer så det var mye jubel fra Sørumsand. Feby holdt også på score årets mål. Etter en corner smalt han til med et brassespark, men den reddet Berger.

– Det var noen gode bilder i hodet i det jeg kasta meg bakover. Tenkte jeg bare måtte prøve så godt som mulig, og det var ikke langt fra det gikk. Jeg hadde vel blitt farlig kvalm om den gikk inn, sier Feby og ler godt. Og scoringen hans er en av få gjennom karrieren.

– Har ikke oversikt over hvor mange det har blitt på seniornivå, men det er godt under to-sifra, tror jeg. Schøne har nok statistikken i orden, men moro de få gangene det skjer, sier midtstopperen til Lokalfotballen.

Dårlig trent

Rømskog/Setskog virker veldig dårlig trent. De har falt sammen i kampene mot Rælingen og Sørumsand. Laget trener bare en til to ganger i uka og det holder ikke i en så god 5. divisjon.

Olaf Kind og Rømskog er i knestående om dagen. Dårlig trent gjeng (Foto: Espen Bråthen).

For Sørumsand var det viktig å komme igang etter to tunge resultater.

– Andre omgang løsner det bra, og vi får ballen mer ned på bakken. Vi ser gode tendenser til den fotballen vi ønsker å spille. Kolbjørnsrud gjør livet surt for en del av Rømskog-gutta, og det gir god stemning i laget vårt. Vi styrer matchen godt og kunne jo satt både 5-6-7 mål. Dessverre slipper vi inn et litt heldig mål på en corner, er Febys dom over 2. omgangen.

Stjernebørsen

2* Magnus Kolbjørnsrud (Sørumsand)
1* Saaed Rahim (Sørumsand), Olav Feby (Sørumsand)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.