Foran 4. serierunde i 5. divisjon – kommentarer og tips

0
726
Yad Swar med ballen for Rælingen mot Fjellhamar.

Det spilles fem kamper i 5. divisjon denne kvelden. Og det er noen herlig oppgjør vi kan forvente. Her er mine kommentarer og tips.

Her er mine kommentarer og tips foran 4. serierunde i 5. divisjon

Rømskog – Sørumsand

Det er til og med gresskamp i kveld. Rømskog får besøk av Sørumsand på Setskog stadion. Den tidligere norgesrekordholderen i lang gran, Goliat, ligger klar som tribune.

Hjemmelaget går tilbake til 4-4-2 igjen, og det virker som at det er den beste formasjonen. Viktor Nilsen er hjemme igjen fra skolegang i Stockholm. Jøran Sandby spiller venstrekant igjen.

Hjemme på gresset er skauingene alltid vanskelige å slå. Det kriges og slåss i 90 minutter.

Sørumsand mangler Kim Schøne som er ute lenge med kneskade. Rødtrøyene har hatt en tung seriestart etter at de ble rundspilt mot AFSK og uavgjort mot Gjerdrum 2.

De må stole mye på Kolbjørnsrud og Rahim fremover.

Mitt tips: 2-2 J. Sandby og Bergquist for Rømskog. Rahim og Tjernås for SIF.

AFSK – FUVO 2

Hjemmelaget har fått en fin åpning. Masse mål fremover, med Szymon Krolikowski med åtte mål på tre kamper.

Startelleveren i kveld er lik den forrige, og nå er også Christian Sørevik på benken etter sykdom. De kommer i sin 3-5-2, som funker greit nok i 5. divisjon. Utfordringen er å skape overtall høyt på sidene hos motstanderen. Med Krolikowski kunne AFSK ha spilt hvilken som helst formasjon, og fortsatt vunnet kamper.

FUVO 2 er den største skuffelsen i 5. divisjon. Med gode lag har de gått på tre strake tap. Rapportene sier at det ikke er mye trøkk i laget. Her har trener Ørjan Heiberg en stor utfordring foran seg. Kveldens tropp er fortsatt bra med blant andre Rzaev, Rismoen, Paulsen og Bawah på plass. Noen unggutter er også med og de holder ikke helt nivået.

Mitt tips: 3-1 S. Krolikowski 2 og Wauer for AFSK. Rzaev for FUVO 2.

Skårer – Nittedal

Dette er to lag jeg må få sett snart. Kunnskapen er ikke helt på plass. Dessverre får jeg ikke sett denne ettersom fruen jobber natt, så da kommer jeg for seint hjem.

Så til det som er viktig. Kampen. Skårer tok en meget viktig seier mot FUVO 2 sist. Det er flere gode ballspillere der og de blir nok bedre og bedre fremover.

Nittedal er litt som Skårer. Flere gode spillere, men usikkerheten går på om de er godt nok trent. Jeg ser for meg en målrik kamp, men den jinxa jeg vel greit nå.

Begge lag rykket ned fra 4. divisjon i fjor, og lagene vant hvert sitt borteoppgjør i 2016.

Mitt tips: 3-4 Okehi, Tesfu og Debesay for Skårer. Flemmen 2, Grøndalen og Tømte for Nittedal.

Fjellhamar – Leirsund

Kveldens toppoppgjør. Det er forventet at Fjellhamar skal være der, men overraskende at Leirsund er helt der oppe.

Fjellhamar kommer med hele skvadronen sin. Det virker som det beste laget i 5. divisjon. Mye på grunn av den sterke defensiven. I år har også flere meldt seg på scoringslista. 17-1 i målforskjell er helt greit. Viktige Sigurd Berg mangler i kveld, men de erstatter en mann enkelt.

Leirsund har imponert. De scorer som alltid mye mål, men de slipper også inn en god del. Skal de ha en liten sjanse på Fjellhamar må de opptre mer kynisk. De har med seg alle de beste til kveldens kamp. For dere «innaføre» hadde jeg tatt turen på denne kampen.

Mitt tips: 4-2 Aaserud, Lia 2 og Smith for Fjellhamar. Holt og Fagerhus for Leirsund.

Flisbyen – Rælingen

Flisbyen med en elendig start. De har fortsatt flere tunge forfall, og da blir det for tynt mot de beste lagene. Viktige Joakim Berg er derimot tilbake i kveld. Han kan rive opp de fleste midtbaner. Even Iversen manglet sist, men skal låse sammen forsvaret til Byen.

Rælingen mangler viktige Adrian Tjernsli. Den gode midtbanespilleren måtte ut med skade mot Rømskog sist. Ellers ser det bra ut for de blå. Denne kampen må de vinne hvis de skal henge med i toppen.

Mitt tips: 2-3 Berg og Stensrud for Flisbyen. Piyad, Swar og Manea for Rælingen.

Andre kamper:

Gjerdrum 2 vant 3-2 over Skjetten 2 tirsdag.

Nordicbet har dessverre ikke lagt ut noen spill denne runden. Det er skuffende.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.