Unggutta i Skedsmo fosser fremover

2
1274

Skedsmos rekruttlag fosser videre i 4. divisjon. Det ble 2-1-seier over Kløfta, og dermed fire strake seire for det unge laget.

Les også: Direkte fra kveldens kamp

– Det vil variere for oss i år med så ungt lag. I dag har vi et litt mer rutinert lag, men vi har vist, som mot Aurskog-Høland, at vi også kan slå gode lag med flere unge, sier Skedsmo 2s trener Jørn Harethon.

Mot Kløfta hadde Skedsmo 2 et pur ungt forsvar. Marius Andresen (1999), Nikolay Bjurholt (1997), Christoffer Møbisu (1998) og Sindre Myhre (1999). De stoppet det gode spissparet Steffen Nystrøm og Adam Olsen som de aldri har gjort annet.

I tillegg var Martin Evensen (1999) på benken, pluss Jostein Kvale (1999, suspendert i kveld) og Henrik Kjos (1999, skadet) som har spilt mye i år.

Unggutt med entusiasme og fotballhjerte

Mest imponerende av de alle var 17-åringen Marius Andresen. Høyrebacken spiller med stor entusiasme både i forsvar og angrep. Det smalt hardt i taklingene, og innleggene var som regel gode også.

– Jeg håper jeg snart får trene med a-laget snart. Jeg er tøff i spillestilen fordi jeg alltid har vært det. En av styrkene mine er å bryte foran, så da smeller det noen ganger, sier Andresen til Lokalfotballen.

Andresen er høyt på stjernebørsen, som blir presentert i helgen for alle tre divisjonene.

Unggutten har også ambisjoner med fotballen.

– Målet er å komme så langt som mulig. Det er viktig for meg å ta fornuftige steg hele veien, sier Marius og høres nesten litt småkjedelig ut. Jeg nevner det til han, men da ler han bare og spaserer inn i garderoben.

Gutten er ikke 18 år ennå, så han må sitte på med mor hjem fra kamp.

God fotballkamp

Ute på Bakkedalen kunstgress fikk vi se en kamp på høyt nivå. De smalt godt i mange dueller, og det ble også litt småampert. Andresen feide ned Wazgel Saleh og fikk det gule kortet. Midtbanespillerne Nicklas Amundsen og Ole Westheim var i tottene på hverandre i hele kampen.

Hiwa Poor ble også frustrert og han sendte Andresen på en luftetur ut av banen. Av en eller annen merkelig årsak fikk han ikke kort.

Det eneste som manglet i stor grad var målsjansene. Lagene kriget godt, og forsvarsspillet satt for begge lag. Skedsmos unge forsvar kledde av Olsen og Nystrøm, mens Eivind Damstuen og Sondre Haugen hadde kontroll på Skedsmo sine angrepsspiller.

Thaqi var best

Det glapp for Kløfta like før pause. Emil Olsen dro seg forbi tre mann nede ved dødlinja. Innlegget ble slått 45 grader ut i feltet. Afrim Thaqi, banens beste, satte bredsiden til og ballen føyk i nettet.

Den andre omgangen fortsatte som den første. Det var mange tøffe dueller og en jevn kamp med Skedsmo hakket bedre enn hjemmelaget. Spesielt var duoen Thaqi og Olsen litt for fotrappe for Kløfta.

Keepertabber

Utligningen kom etter en stor keepertabbe av Martin Bjørkeng. En usynlig Steffen Nystrøm avanserte frem til 22 meter og fyrte av. Ballen gikk midt mot mål, og subbet inn. Det skal sies at ballen skrudde litt, men denne skal Bjørkeng ta.

Det ble enda tøffere de siste 23 minuttene. Begge lag stod opp i duellene.

Og med kvarteret igjen kom et helvetes regnvær. Eller regn. Det var store hagl. Banen ble nesten hvit. Spillerne fikk en enda tyngre jobb, men de holdt godt ute på kunstgresset.

Ni minutter før slutt slo Kenneth Stovner en fin ball in i feltet. Den alltid jagende spissen Robin Moheim fikk stusset ballen mot mål. En feilplassert Kløfta-keeper, Fredrik Hauffen, kunne se ballen gå over han og i mål. Bortelaget tok ledelsen igjen.

Fire strake

Karl André Hovde og Kløfta løftet opp alt de hadde av hodestyrke og slo mye langt. Skedsmo 2 stod sterkt innenfor egen boks, og heade tut det som kom. De fikk også et par fine overganger til å øke ledelsen, men den siste pasningene var for svak.

Skedsmo tok dermed sin 4. strake seier, og er serieleder sammen med Gjelleråsen.

– Vi gjorde klare gutta på at dette ble en tøff kamp. Den defensive strukturen sitter godt, så jeg tror ikke vi slipper inn mye mål i år. Vi har litt større utfordringer offensivt. Målet for sesongen er det samme for laget, og vi ønsker å utvikle spillere. Noe fokus blir det naturligvis på resultater, sier Harethon.

Kløfta gikk dermed på sitt første poengtap denne sesongen.

– Det er en bra kamp med høyt nivå. Skedsmo er gode, men jeg føler vi like så godt kunne vunnet. Vi er skuffet over resultatet, men vi er fornøyd med kampen, sier Karl André Hovde.

Dere endre vel målsetting nå etter denne sesongstarten?

– Ja, nå skal vi kjempe på øvre halvdel. Målsettinger er til for å flyttes, og nå setter vi lista litt høyere, avslutter Hovde.

Stjernebørsen

2* Afrim Thaqi (SKedsmo 2 ), Martin Andresen (Skedsmo 2) Vemund Sæther (Kløfta)

1* Emil Olsen (Skedsmo 2), Kenneth Stovner (Skedsmo 2), Ole Westheim (Kløfta), Eivind Damstuen (Kløfta).

PS! Magnus Hovde sliter med en skade, men er tilbake mot Blaker i neste kamp.

2 COMMENTS

    • Gjerne vær litt mer konkret når du kommer med kritikk. Først sier du jeg først og fremst er objektiv, og så vet jeg plutselig ikke bedre. Hva mener du?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.