Foran 3. serierunde i 5. divisjon – kommentarer og tips

0
773
Adrian Tjernsli er konge i Rælingen (Foto: Espen Bråthen)

Nå er det den 3. serierunden i 5. divisjon. De forventede topplagene flyr høyt allerede. Forventet bunnoppgjør i 4. divisjon også. Her er mine kommentarer og tips.

Det er et noen spennende oppgjør denne serierunden. Det er vel bare Sørumsand som er klar favoritt mot Gjerdrum 2. Det spilles tre kamper tirsdag, to onsdag og en torsdag.

I 4. divisjon spilles det Gjerdrum – Fet. Begge lag med null poeng og dårlig spill. En meget viktig kamp.

Rælingen – Rømskog

Rælingen banket Gjerdrum 2 med 7-1 i forrige runde. Det løsnet skikkelig i 2. omgang for Per Åge Barbakkens gutter. Troppen er så og si lik den i forrige runde. Adrian Tjernsli fortsetter sitt gode spill, og blir en viktig brikke mot Rømskog. De må bare slutte å tråkke på ballen hele tiden, og bli mer fokuserte på spill i lengderetningen.

Rømskog har et par tunge forfall til kveldens kamp. Spesielt Jøran Sandby vil bli savnet. Det sies at han rekker 2. omgangen. En frisk og rask Sandby kan gjøre mye bra. Broder og trener André har også vraket seg selv til denne kampen. Dårlige bein tåler ikke altfor mye fotball. Inn kommer raske Magnus Kongtorp.

Kristoffer Lie er på vei tilbake til England, så inn kommer Robert Holmedal. Vi får håpe han holder seg skadefri i ti minutter, så han får spilt litt fotball. Uheldig med skader, Robert. Eller ser laget bra ut, og de kunne kanskje fortjent tre poeng mot Flisbyen i 1-1-kampen.

Mitt tips: 3-2 Tjernsli, Aunemo og Manea for Rælingen. Bergquist og J. Sandby for Rømskog.

FUVO 2 – Skårer 

Jeg forstår meg ikke på FUVO 2. Med den troppen de har hatt i de to første kampene burde de vunnet, men det har gått helt galt. Er det ikke «stort» nok for spillerne å spille på rekruttlaget. Ørjan Heiberg har her en kjempeutfordring med å motivere gutta til godt spill. De kommer med en sterk tropp i kveld også, og burde naturligvis feie Skårer av banen.

Skårer har hatt en tung serieåpning. To strake tap og nest sist på tabellen. Der kommer de til å ligge etter denne serierunden også, hvis ikke FUVO 2 velger samme opplegg som i de to første. Da har Skårer en sjanse med god innsats. De har også noen gode enkeltspillere, men det vil ta litt tid å spille sammen laget.

Mitt tips: 4-2 Skolbekken, Rismoen 2 og Kvalness for FUVO 2. Tesfu og og Debesay for Skårer.

Flisbyen – Leirsund

Flisbyen er fortsatt uten den viktige trioen Halstensen, Birkeland og Berg. De svekker laget veldig. I kveld er også midtstopper Even Iversen ute, og Anders Eriksen er satt på benken. Det er fortsatt mye fotball i denne gjengen, men spillerne med trøkk og det lille ekstra er ikke med.

Leirsund har vind i seilene, og er min favoritt i denne kampen. Her er de beste med, og Anders Henriksen og Florin Pruteanu er med i kveld. De vant borte mot Nittedal i forrige runde, og har fått en fin start. Eirik Holt fortsetter sitt fine spill.

Mitt tips: 2-3 Bystrøm Lie og Stensrud for Flisbyen. Holt, Pruteanu og Fagerhus for Leirsund.

Onsdag:

Sørumsand – Gjerdrum 2
Nittedal – Fjellhamar

Torsdag:

Skjetten 2 – AFSK

  1. divisjon

Gjerdrum – Fet

Bunnkamp allerede i april? To lag som har fått noen skikkelig leie smeller. 0-8 (Gjerdrum) og 2-14 (Fet) i målforskjell på tre kamper. Det ser virkelig tungt ut for disse lagene.

Gjerdrum med sin tunge vinter virker mer solide og kyniske bakover, men det har gått utover det offensive spillet. Selv med gode spillere som Rødsrud og Hushagen har de skapt fint lite.

For Fet er det litt motsatt, selv de ikke har skapt mye de heller. De prøver å spille seg ut bakfra men har blitt straffet og straffet for det. De skal ha for at de prøver en spillestil, men nå er poeng viktigere enn spillestil.

Jeg tror vi får se en kamp hvor begge lag tør litt mer enn tidligere i år. Jeg håper i hvert fall det.

Gjerdrum mangler Rundberg og Duma. Fet mangler Marius Søgård og Atle Søgård.

Mitt tips: 2-1 Rødsrud og T. Reinli for Gjerdrum. Abusdal for Fet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.