Gawecki løftet Eidsvold Turn til himmels

0
718

Eidsvold Turn slo hardt tilbake etter fadesen mot Valdres i forrige serierunde. Piotr Gawecki fløy høyt og banket Ready med 4-0.

– Det er godt å slå tilbake. Flere var dårlige mot Valdres, og nå løfta de seg veldig, sier en meget fornøyd Eidsvold Turn-trener, Jon Audun Slaatsveen.

Det startet ikke så bra for Turn mot Oslo-laget Ready. Bortelaget var hakket bedre, og de hadde en god spilleplan. Det var stor plass i mellomrommet for de gule. De skapte også en fin sjanse når Matias Moldskred løp seg fri på venstre. Eidsvold Turn keeper Peter Rusina var fint ute og med en benparade fikk han ballen ut til corner.

Det var noen tøffe dueller mellom Eidsvold Turn og Ready (Foto: Espen Bråthen).

I denne perioden tok hjemmelaget over kampen. Den første sjansen fikk Markus Stensby på et skudd fra 18 meter. Keeper Ulrik Rygg reddet godt, og han fikk nok å gjøre denne søndagen.

Piotr Gawecki presenterte seg også i denne perioden. Han tok med en midtstopper på løpetur. Løp fra han, men avslutningen suste utenfor motsatt kryss.

Straffe eller ikke?

Så kom situasjonen som nok de fleste diskuterer fortsatt. Gawecki vinner ballen på sekstenmeteren fra Runar Heggestad. Readys midtstopper feller Gawecki og dommer Mahir Cagatay dømmer straffe. Han gir Heggestad gult kort, og i samtalen med assisterende dommer er de enige at det var et ærlig forsøk på ballen. Dermed gult kort.

Eidsvold Turn ville ha rødt kort fordi de mente Gawecki ble revet ned.

Straffen satte Thierry Dabove sikkert i mål.

Like etter får Gawecki en ny stor sjanse. Venstreback Johan Kolbjørnsrud kom seg ned på dødlinjen, og la ballen 45 grader ut igjen. Der kom Gawecki, men fra sju meter avsluttet han over.

To fantastisk redninger

At det ikke stod 2- eller 3-0 til pause er ikke lett å forstå. Keeper Rygg hadde to fantastiske redninger. Først kaster Gawecki seg fram og header, men Rygg redder med en eller annen kroppsdel. Returen kommer til Kristoffer Trandum Nordlie. Han klinker til men Rygg slenger fram et bein og redder den også.

I sola på Eidsvoll får Ready 2. omgangens første sjanser. Spissen Torvald Nergård tar med seg ballen på 20 meter, og avslutningen smeller i stanga og ut.

Eidsvold Turn dominerer

To minutter slår Stian Teksum en strålende ytterside-pasning til Gawecki. Spissen tar ned ballen, runder keeper, og setter ballen i åpent mål. Nydelig spill av Eidsvold Turn.

Piotr Gawecki runder keeper og scorer for Eidsvold Turn (Foto: Espen Bråthen).

Nå dominerer Turn kampen. De kjører over Ready med flere fine angrep. Gawecki hadde en god dag. Et forsøk fra 40 meter ble reddet av Rygg helt oppe under tverrliggeren. Keeperen smalt i stolpen selv, men kom seg raskt til hektene.

Stian Teksum og skaffer straffe til Eidsvold Turn. Helt korrekt av dommer Cagatay (Foto: Espen Bråthen)

70 minutter ut i kampen kom 3-0. Teksum ble taklet, og dommer Cagatay blåste straffe. Soleklar. Dabove bommet, men Jon Erik Økland satte inn sin 99. scoring for de blå.

I det en lokal jury kårer André Trandum Nordlie til banens beste var Gawecki frempå igjen. Han spilles alene med keeper og runder han med nød og neppe. Ballen triller han i det åpne målet fra 20 meter.

– Det var veldig godt med revansje etter forrige kamp. En kamp hvor vi ikke er på. Jeg føler vi i dag er veldig solide og nærmere det nivået vi skal ha hver helg. Det ble fire mål, men kunne fort ha scora flere også, sier Eidsvold Turns kaptein, Jon Erik Økland.