Foran 2. serierunde i 5. divisjon – kommentarer og tips

0
949

Fire kamper spilles i 5. divisjon denne kvelden, pluss en i 4. divisjon. Her er mine kommentarer og tips.

Den første serierunden gikk stort sett som forventet. Den lille overraskelsen var nok Nittedal som slo FUVO 2. Denne runden er det to lokaloppgjør. AFSK får besøk av Sørumsand og Skårer møter Skjetten 2.

Fjellhamar – FUVO 2

Fjellhamar overbeviste mot et godt Skjetten 2 da de vant 4-0. Nå skal de opp mot et annet godt 2. lag. Halfdan Roth er tilbake i troppen, og det er gode nyheter. Unge Henrik Bolstad har stått bra da Roth har vært borte, så ikke sikkert at Roth står.

Fjellhamar kommer med stort sett alle de beste. Tor Rydning er ikke med, men det sies at han ikke ønsker å spille kamper. Fjellhamar har endret formasjon til mer 4-3-3 og det passer laget godt.

FUVO 2 kommer med flere a-lagsspillere, Mohammed, Paulsen, Dahl, Oropeza, Rismoen og Skolbekken kommer alle til å få flere kamper i 3. divisjon denne sesongen. I utgangspunktet burde FUVO 2 vinne denne med det laget, men man skal ikke undervurdere et høytflyvende Fjellhamar.

Klare FUVO sine beste å lade skikkelig i denne kampen vinner de.

Mitt tips: 3-3 Smith, Larsen og Lia for Fjellhamar. Rismoen 2 og Skolbekken for FUVO 2.

AFSK – Sørumsand

Lokaloppgjør på Aursmoen kunstgress. I fjor vant lagene hver sin kamp, og begge gjorde det på bortebane.

AFSK har full tropp til denne viktige kampen. De kan velge og plukke akkurat hva de vil. Mot Rælingen var grønntrøyene gode i perioder, men slapp inn mål like før slutt som ga uavgjort. AFSK ligger lavt og er gode på kontringer med Szymon Krolikowski i spiss.

Sørumsand har en lignende spillestil. De er litt mer glad i ballen, men er gode på å omstille og kontre. Da med spesielt Magnus Kolbjørnsrud og lynraske Saeed Rahim på topp. Forsvaret er solid, hakket bedre enn AFSK sitt. Er det det som avgjører kampen i kveld?

Mitt tips: 3-2 S. Krolikowski, H. Lundberg og Sørevik for AFSK. Rahim og Kolbjørnsrud for SIF.

Nittedal – Leirsund

Nittedal med en overbevisende seier mot FUVO 2 i forrige runde. Det virker som at litt av entusiasmen er tilbake i gjengen. Her vant også lagene hver sin kamp i fjor.

Nittedal kommer så å si med sitt beste lag. Gode Thomas Flemmen er flyttet ned på midtbanen tidligere, men i dag virker det som at han er tilbake i en mer offensiv rolle. Han og Henrik Tømte har plaget mange forsvar i de siste årene.

Leirsund har et par tunge forfall. Anders Henriksen og Florin Pruteanu er ikke med. Heller ikke Anders Løype er i troppen. Leirsund er gode fremover, men svake bakover. Leirsund må bli litt mer kyniske skal de ta denne kampen. Eirik Holt kommer uansett til å skape målsjanser.

Mitt tips: 4-3 Flemmen 2, Tømte og Helmeriksen for Nittedal. Holt og Fagerhus 2 for Leirsund.

Skårer – Skjetten 2

Skårer gikk på en smell mot Sørumsand i første serierunde der de tapte 2-6.  De har et par forfall i dag, og får det tøft mot et godt 2. lag hos Skjetten.

Skjetten kommer med flere a-lagsspillere. Hamoud, Monteiro, Daly, Kordahl, Otabi og Tvedte, pluss noen gode til. Denne kampen skal bare Skjetten 2 vinne.

Mitt tips: 1-4 Tesfu for Skårer. Tvedte 2, Kordahl og Standahl for Skjetten 2.

Torsdag:

Gjerdrum 2 – Rælingen

Tirsdag startet Flisbyen – Rømskog/Setskog den 2. serierunden. Det ble 1-1 etter scoringer av Christian Appelqvist fr Flisbyen og Håkon Bergsjø for Rømskog/Setskog

4. divisjon

Raumnes & Årnes – Kløfta

R&Å står med tre poeng på to kamper. Kløfta kan ta serieledelsen med fem-målsseier. Det er lite trolig, men uansett så har Kløfta hatt en meget god åpning på sesongen. Raumnes og Årnes vant begge kampene i fjor, og mye takket være Robin Rognerud som hadde full kontroll på Adam Olsen.

Raumnes & Årnes har hatt en ok start med tre poeng. De har gode bakover, men sliter fremover på banen. Det vil sannsynligvis bli en jevn og tøff kamp dette her. Årnes får tilbake viktige Tor-Martin Heglum i denne kampen. Olsen-dødaren, Rognerud, er derimot ikke med.

Kløfta har imponert så langt. Karl André Hovde har gjort en kjempejobb med laget. Til denne kampen er derimot kaptein og Kløftas beste spillere Magnus Hovde ute. De kan uansett sette inn gode spillere nå. Spissparet Olsen og Nystrøm kommer til å gi R&Å en håndfull denne kvelden.

Kløfta er så på hugget nå, så jeg gir de favorittstempelet.

Mitt tips: 1-2 Heglum for R&Å. Nystrøm og Damstuen for Kløfta.

PS! For de som vil se fremtiden i norsk damefotball får møte opp 50 meter fra der AFSK-SIF spiller. AFSK J12 får besøk av Fet J12. Kampstart 19:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.