Skjetten fikk det tungt mot et godt Harstad-lag

1
1019

Mange forventet at Skjetten skulle krige til seg tre poeng mot Harstad, men et godt bortelag og en dommer som ikke var på høyden stoppet det.

Les også: Direkte fra mandagens kamper

Allerede etter fire minutter trodde de 100 oppmøtte tilskuerne at Skjetten skulle ta en grei seier. Andreas Eriksen trillet ballen under keeperen og ble feid ned av Harstad utrusende keeper Sulejman Sulejmanovic. Av en eller annen årsak valgte dommer å vinke spillet videre. Forseelsen skjedde på 16-meterstreken så usikkert om det er straffe eller frispark. Uansett er det rødt kort på keeper som ikke har en sjanse på ballen.

Andreas Eriksen blir her felt av keeper. Dessverre så ikke dommeren det alle andre så (Foto: Espen Bråthen).

Dette preget Skjetten litt for mye. Det ble mye klaging på dommeren underveis, og noe av det var faktisk med rette. Mannen i lilla hang ikke med på notene i denne kampen, og blåste mye rart begge veier.

Harstad var gode på kontringer

Harstad hadde en snitthøyde på 1,70, og det var mye fart i laget. Kontringsspillet var til tider strålende mot gavmilde hjemmespillere. Hadde det ikke vært for midtstopper «Eddy» Edvardsen hadde bortelaget tatt med seg alle poengene.

Den største sjansen kom på straffe til Harstad. Keeper Michael Tvinnerheim bommer helt og feller Sander Ringberg. Serberen Nikica Kosutic sendte Tvinnerheim til høyre og ballen til venstre. For langt til venstre. Ballen smalt i stolpen og returen tok han selv, men det er ikke lov så dermed frispark til Skjetten.

Nikica Kosutic bommer på straffe for Harstad mot Skjetten. Ballen smeller i stolpen. (Foto: Espen Bråthen).

Harstad hadde gode kontringer som angrepsvåpen, men de hadde en god høyreback i Knut-Jørgen Evensen. Innkastene hans ble kastet på bakerste stolpe. Han hadde også en god høyrefot, men litt for treig til å bli en back høyere opp i seriesystemet.

Andreas Eriksen fortsatte å krige mot Harstad, men fikk stort sett frispark mot seg. De bikket til slutt over for spissen som fikk et klart gult kort i 2. omgang. Han skapte en fin sjanse for Skjetten når han stusset ballen ned til Robin Karlsen. Ballen suste i nettveggen etter et godt skudd.

På slutten av omgangen tok Harstad over kampen. De raske kantspillerne var hele tiden farlige, men de manglet det siste like foran mål.

Lite fornøyd Skjetten-trener

– Hvis dommeren hadde blåst tidlig der med Eriksen hadde kampen kanskje vært over. Det er et soleklart frispark, eventuelt straffe, sa Martin Wiker på vei inn i garderoben.

Starten av den 2. omgangen var trist av Skjetten. Entusiasmen vi er vant til å se var ikke tilstede. Til og med rolige Martin Wiker måtte opp fra benken og jage på spillerne sine. Harstad skaper et par sjanser og hadde fortjent å lede kampen.

Enda mer duellstyrke

Wiker bestemmer seg for å kaste inn mer duellstyrke i Magnus Tvedte og Robin Daly. Umiddelbart hjelper det fint lite mot raske harstadværinger. Harstad skaper to gode sjanser, og på en av de smeller ballen i tverrliggeren.

Det er vondt å møte Skjetten (Foto: Espen Bråthen).

De siste femten minuttene av kampen løfter Skjetten seg. De får tilbake entusiasmen og de løfter mange baller opp mot Tvedte og Eriksen. Begge spissene skaper at par ålreite sjanser. Den største får Tvedte som stusser ballen like over etter en corner. Keeperen var på en skikkelig tur der.

Tvedte med gigant-sjanse

Den største sjansen på slutten går også til Tvedte. På åtte meter får han stå helt alene og halvvolleyen reddes på streken. Like etter skyter Robin Karlsen godt fra 20 meter, og tiden står nesten stille når ballen sniker seg utenfor stolpen.

Ikke fornøyde hjemmespillere

– Jeg treffer dessverre ikke ballen godt nok. Jeg får ikke kastet kroppen godt nok rundt der, og dessverre reddes ballen på streken. Og den stussen jeg har tidligere. Den skal sitte, men jeg treffer ballen for godt, sier Magnus Tvedte i garderoben til en delvis deppet gjeng.

Det ender 0-0 på Skjetten stadion. Hjemmelaget er noe heldige at de får med seg det ene poenget, men også skuffet på grunn av dommernes store feil i starten av kampen.

– Det er et fair resultat. Det er ikke greit fordi vi er ikke gode nok. Vi slipper de til altfor lett og vi skaper noen av sjansene til de. De siste 15 minuttene var bedre når vi legger skikkelig trøkk på de, sier Skjettens trener Martin Wiker til Lokalfotballen.

Marius Edvardsen blir taklet for Skjetten mot Harstad (Foto. Espen Bråthen).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.