Kan Eidsvold Turn utfordre Lyn i 3. divisjon avdeling 2?

0
577
André Nordlie skøyt Eidsvold Turn til 2. kvalikrunde til NM. Oppsettet kommer i dag (Foto: Espen Bråthen).

Romerikes eneste lag i 3. divisjon avdeling 2 er Eidsvold Turn. Blåtrøyene fra grunnlovsbygda ser bra ut, men er det nok til å utfordre Lyn?

Les også: Tabelltips for 3. divisjon avdeling 6

Eidsvold Turn lekte seg gjennom 3. divisjon i fjor. Trondheimslagene var ingen utfordring for Jon Audun Slaatsveens gutter i 2016. Nå i år blir det en tøffere reise.

De har ingen Martin Trøen fra start av som kan gi de en flyvende start. Trøen gikk til Strømmen i sommer, og han fortsetter å score mål i OBOS-ligaen.

Eidsvold Turn har en god keeper i Peter Rusina, men temperamentet bikker over noen ganger. Det er han nødt til å ha kontroll på i år.

Forsvaret til Turn er solid. Truong Tran leder forsvaret med sin spilleforståelse. På venstrabacken har de Johan Kolbjørnsrud som aldri spiller en dårlig kamp. Han er et viktig våpen fremover også.

Sterke fremover

På midtbanen styrer Kristoffer Trandum Nordlie troppene. Han løper og løper, pluss at han har blitt en ballsentral. Utfordringen er at det går litt sakte med balldistribusjonen noen ganger. Rundt han er nye Jonathan Teigland kommet inn som et friskt pust. God boks til boks-spiller.

Foran der finner vi Jon Erik Økland. For en spiller. Herlig teknikker med suverent blikk for spillet. Finner han formen etter en litt skadeplaget vinter blir det moro på Myhrer. Myhrer ja. Der fjerner de gresset for å legge kunstgress i år. Trist.

På topp skal Piotr Gawecki score målene. På kantene er det fin bredde med Stian Teksum, Thierry Dabove og nyinnleide Markus Stensby som skal kjempe om plassene.

I Eidsvold Turn er det også flere unggutter som banker på døra. Elegante Magnus Kristengård håper jeg får et gjennombrudd denne sesongen. 16-åringen Erik Ruud kommer til å bli en klassespiller uansett. Få han inn på laget.

Bred nok stall?

Min mening er at stallen til Eidsvold Turn ikke er bred nok til å utfordre Lyn. De trenger kanskje en sesong til på seg for å prøve et opprykk. Romerike trenger et lag i 2. divisjon, så jeg håper Turn gjør skam på mine ord.

Lokalfotballen tipper Eidsvold Turn på 2. plass i 3. divisjon avdeling 2.

Stallen

Keepere: Peter Rusina, Martin Fjeldheim Haugen, Hågen Einang (skadet ut vårsesong)

Forsvar: Robin Edvardsen, Henrik Ulseth, Magnus Kristengård, Truong Tran, Johan Kolbjørnsrud, Andre Trandum Nordlie

Midtbane: Kristoffer Trandum Nordlie, Jonatan Teigland, Thierry Dabove, Stian Teksum, Tarik A, Joakim Madsen, Ibrahim Nashat, Markus Stensby, Najib Javed.

Angrep: Piotr Gawecki, Eiven Hølmo Solberg, Jon Erik Økland, Sondre Rustad Rudi

Faste hospitanter: Erik Ruud, Lars Andresen, Fredrik Olsen (keeper)

Trenere: Jon Slaatsveen, Karim Essesdiri
Lagledere/matrialforvaltere: Trond Martinsen, Kim Madsen
Fysio: Terje Røsrud
Daglig leder: Roar Halvorsen

Nye spillere: Jonatan Teigland (Ottestad), Tarik Al Moussaoui (LSK), Najib Javed (Hasle-Løren). Ut: Tomas S. Halvorsen (lagt opp/trener Ull/Kisa), Theodor Bello (trappet ned på Eidsvold Turn 2).

Favoritter i avdeling:
Lyn, Frigg

Målsetting:
Kjempe i toppen

Forventninger:
Årets 3. divisjon blir en 2. divisjon light. Forventer en mye tøffere og tettere avdeling enn i fjor. Det blir ingen lette kamper i år. Vi har en tøff start med Valdres borte, Ready hjemme og Lyn borte. Her gjelder det å være med fra start.

Vi ønsker å videreutvikle en underholdende spillestil med lokal profil og utvikle unge fotballspillere.

Spillere å se opp for?
Vi har gode enkeltspillere i Turn, men det er kollektivet vi håper skal markere seg.

Tabelltips:
 1. Lyn
 2. Eidsvold Turn
 3. Stabæk 2
 4. Frigg
 5. Ready
 6. Redalen
 7. Valdres
 8. Korsvoll
 9. Lillehammer
 10. Gjøvik-Lyn
 11. Lokomotiv Oslo
 12. Flisa
 13. Raufoss 2
 14. Tynset

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.