En herlig fotball-uke står for tur i 3. divisjon

0
741

Påsken er høytid denne sesongen. Og med høytid mener jeg alle de kampene som skal spilles fra og med mandag. Det kan gjøre en mann religiøs det.

Mandag er 2. påskedag. Det er serieåpning og full runde i 3. divisjon. De lokale lagene skal ut i noen spennende fotballkamper.

Les også: Tabelltips for 3. divisjon avdeling 6

3. divisjon avdeling 6

FUVO – Tromsø 2
Skjetten – Harstad
Skedsmo – Salangen

– Det ser veldig bra ut. Vi er klare, sier Ørjan Heiberg i FUVO, og fortsetter: – Vi har en klar kampplan og full innsats skal gi oss en god mulighet til å ta tre poeng mot Tromsø 2.

FUVO sliter fortsatt med noen skader, men det ser bedre ut enn på lenge. Tromsø 2 kommer med et ungt lag fordi a-laget spillere samme kveld.

 – Vinne krigen

På Skjetten ventes en tøffere kamp for de enn for FUVO. Hardtsatsende Harstad kommer på besøk. Skjetten kjørte siste trening i kveld, og er klare for å ta sesongens første tre-poenger.

– Det ser bra ut. Vi er veldig klare for at alvoret skal starte. Mot Harstad må vi vinne krigen. Første seriekamp er sjeldent finspilt, så må være skjerpet foran begge målene, sier Skjettens trener, Martin Wiker.

Mot Harstad må vi vinne krigen

Skedsmo skal ta tre poeng

Mange har tippet Skedsmo helt i toppen denne sesongen. Laget ser sterkt ut, til tross for at Didrik Mostue er ute med skade.

– Det er alltid spennende og åpent i første runde. Vi har fått trent bra den siste måneden og ting begynner å sette seg. Gode og positive opplevelser de tre siste kampene, som vi håper å ta med oss inn mot Salangen. Vi blir mer og mer trygge i strukturen og tar nye steg på hver trening, sier Knut Aga jr, trener i Skedsmo.

Hvordan skal dere slå Salangen?

– Vi må være disiplinerte og være tro til strukturen, både offensivt og defensivt, og kampplanen. Gjør vi det, så skal vi gi Salangen god motstand og håper det skal holde til tre poeng. Blir uansett tøft.

Første lokaloppgjør er på tirsdag

Tirsdag er det Lillestrøm 2 mot Lørenskog. En tøff førstekamp for Lørenskogs trener Julian Madsen. Lillestrøm 2 kommer med en sterk tropp.

– Det ser veldig bra ut. Vi har stort sett alle skadefrie. Og vi kommer jo til å bruke 5-6 A-spillere, så regner med at det bør holde til å slå Lørenskog, sier LSK 2s trener Kai Holt.

– Ting ser bra ut før det braker løs, men det er noe spesielt med første seriekamp. Man føler seg aldri helt trygg på hvor man står, men vi vet at vi har trent godt i vinter og møtt mye god motstand i treningskampene, sier Lørenskogs trener, Julian Madsen. Og han er spent på hva Lillestrøm 2 kommer med.

Vi har uansett mest fokus på eget lag, eget spill og hvordan vi skal opptre.

Vanskelig å forberede seg til å møte 2. lag

– LSK 2, og alle andre rekruttlag, er de lagene som er vanskeligst å forberede seg til. Det fordi man aldri helt vet hva man møter. Når det er sagt så møter vi godt fotballspillere uansett hva de stiller med. Vi har uansett mest fokus på eget lag, eget spill og hvordan vi skal opptre for å få frem våre beste kvaliteter, så ofte som mulig. Evner vi det så vinner vi kampen.

Eidsvold Turn på langtur
Piotr Gawecki går for nye scoringer mot Valdres (Foto: Espen Bråthen).

I avdeling 2 er Eidsvold Turn det eneste laget fra Romerike. De får en tøff bortetur til Valdres. De var gode i avdelingen med romerikelagene i fjor, men har nok mistet litt for mange spillere foran denne sesongen.

– Vi er klare. Alle er klare til kamp, foruten Tarik som blir hjemme på grunn av sykdom i familien. For å slå Valdres borte må vi stå opp i duellspillet og holde høy intensitet i kampen, sier Jon Audun Slaatsveen, Eidsvold Turns trener.

Nå er det bare å glede seg til at årets 3. divisjon starter opp. Hvilken kamp skal du på?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.