Tabelltips for 5. divisjon på Romerike

1
5807

13. Forord

Det blir garantert en jevn og tøff 5. divisjon på Romerike denne sesongen. Flere av lagene ønsker seg opp en divisjon, og noen vil ikke men er gode nok til det.

Dette har selvfølgelig også med endringen av seriesystemet i fjor. Ned gikk fem lag fra 4. divisjon, og fem svake lag forsvant ned til 6. divisjon. To lag rykker direkte opp til 4. divisjon, og nedrykk avhenger av hvor mange lag som rykker ned fra 3. divisjon. Uansett går minst ett lag ned til 6. divisjon.

Les også: Tabelltips for 4. divisjon

Det er kun 12 lag i serien, så det spilles ikke mange kamper. Derfor er det viktig å være med fra starten. De som får litt flyt kommer til å kjempe i toppen.

Kos deg med tabelltipset, og jeg går for noen fine diskusjoner fremover.

12. Gjerdrum 2

Gjerdrum 2 jubler etter at vant kvalikkampen om opprykk til 5. divisjon i 2016 (Foto: Espen Bråthen).

Gjerdrum 2 rykket opp etter at de slo Åkrene i kvalifiseringskampen i fjor høst. Gjerdrum har en rekruttstall med flere rutinerte spillere, pluss et par unggutter. Det gjør det til en samspilt gjeng.

Utfordringen for laget er det holder ikke uten de beste a-lagsgutta. Nå kan Gjerdrum bruke fem mann fra a-laget etter de er i 4. divisjon. Det vil hjelpe de når de trenger poeng.

Lokalfotballen tror likevel ikke at det kommer til å holde for Gjerdrum. De får det tøft i 4. divisjon også, så da blir det hovedfokus denne sesongen.

Stallen

Thomas Lund
Magnus Ekjestøl
Espen Mellesmo
Jonas Belstad
Daniel Moseng
Jonas Ramsli
Christoffer Odden
Trygve Aurtande
Kenneth Olstad
Preben Rasmussen
Kristian Onstad
Andre Kronberg
Kjetil Andersen
Robin Nygaard
Håkon Bergh
Tom Ivar Torper
Sindre Bjerke
Alexander Bergdalen
+spillere fra a-stallen og jr-stallen til kampene

Overganger
Ingen spillere inn eller ut.

Hva er forventingene til årets sesong?
Utvikle yngre spillere og holde på rekruttstallen.

Hva er målsettingen for laget denne sesongen?
Holde seg i 5 divisjon.

Budsjett?
0 kroner.

Hvilket lag vinner serien deres i år?
Rælingen.

Spiller å se opp for?
Jonas Belstad.

11. Skårer

Christian Gulbrandsen blir en viktig spiller for Skårer i år (Foto: Espen Bråthen).

Det er så vanskelig å tippe 5. divisjon denne sesongen. Etter å ha byttet plass 16 ganger på nestsiste-plassen endte jeg opp med Skårer. De rykket ned fra 4. divisjon etter en svak sesong og lite poeng. De slapp også nesten inn 100 mål.

Det er derimot en liten nygiv i Skårer med ny trener og noen spennende spillere inn. Spesielt Nahum Tesfu er en klassespiller hvis han har trent godt. Christian Gulbrandsen er alltid en viktig spiller for en hver klubb i 5. divisjon.

Utfordringen er stabilitetet på grunn av en god del endringer i stallen. Dermed tippes Skårer på 11. plass i 5. divisjon.

Spillerprofilen: Christian Gulbrandsen. Klasseforsvarer i 5. divisjon. Enkelt og greit. Man får bare håpe han blir med mest mulig for Skårer i år.

Stallen

Keepere: SUTHANTHAN KANTHASAMY og DANIEL AMUNDSEN.

Forsvar: CHRISTIAN GULBRANDSEN,ANDREAS KRISTOFF,JOSU GALDOS FRANTZEN,NICOLAI MOXNESS, KRISTOFFER ANDRE JOHANSEN,
TERJE HAMMERBORG,SIMEN ANUNDSEN, TORE WILBERG OG FRICK THORSØ.

Midtbane: JONAS SELSING,NICOLAS NAVARRETE,ESPEN JOHNSGÅRD,NAJIB MOSLEH,NAHUM TESFU, MARTIN NORDBY MJELDE,PAOLOS DEBESAY,
MOKTAR MAJID AL-EMARH, MOHAMMED MUSE SAID, EDVIN GRANT LANGSETH, GLENN BERGAN og MASSIH DELJOU HOSSAINI.

Angrep: PER ARNE SKJERVEN og CHIMA OKEHI.

Spillere inn:
Jonas Selsing(Lørenskog IF), Nicolas Navarrete (Strømmen IF), Najib Mosleh, (Fortuna Oslo), Martin Nordby Mjelde(Østlandskameratene FC), Josu Galdos Frantzen(Fjellhamar FK), Nahum Tesfu(Fjellhamar FK) Kristoffer Andre Johansen (comeback).

Spillere ut:
George Ionut Manea (Rælingen FK).

4 spillere har sagt at de gir seg, så ingen overganger her til andre klubber.

Forventning til årets sesong?
Forventningene til sesongen er at Skårer Ballklubb skal spille ball som vi pleier å gjøre og vinne kamper igjen. Vi ser for oss en meget jevn 5. divisjon hvor mange klubber vil henge med i toppen helt inn.

Målsetting?
Målsettingen er i ligge i toppen på tabellen når sesongen er slutt.

Budsjett?
350.000,00 (for hele klubben)

Favoritt?
Fjellhamar FK.

Spillere å se opp for?
Christian Gulbrandsen som vanlig hos oss samt at vi venter oss at et par av nysigneringene vil blomstre her!

10. Skjetten 2

Jonathan Monteiro hadde en fantastisk sesong i 2016 for Skjetten (Foto: Skjetten/Kristin Daly).

Et andrelag som er spennende med flere unge spillere. Jonathan Monteiro og Sander Vingelven som må stå frem denne sesongen. Utfordringen er at dette er et lag som brukes for G19 og senior, og noen spillere fra Skjetten 3. Troppen vil variere fra runde til runde, slik som i fjor.

De kan slå de fleste på en god dag, men kan like så godt tape mot alle også.

A-trener Martin Wiker har hentet inn flere forsterkninger til a-stallen så de burde sannsynligvis bli litt bedre i år enn i fjor.

Spillerprofilen: Jonathan Monteiro. Herlig teknikker med trøkk i spillet fra sin midtbaneposisjon. God spilleforståelse og får mange målgivende.

Stallen
A-lag og jr-lag

Hva er forventningene til årets sesong?
Jevn og tøff serie med mange fysiske lag.

Hva er målsettingen for laget denne sesongen?

Utvikle spillere.

Hva er budsjett for laget denne sesongen?

Hvilket lag vinner serien deres i år?
Fjellhamar

Hvilke spillere burde vi se opp for i år?
Robert Jan Krolikowski (AFSK), Adrian Aronsen Tjernsli (Rælingen), Kristian Bekkevold Lillebo (Sørumsand), Christian Gulbrandsen (Skårer), Sigurd Kjelvik Berg (Fjellhamar), Daniel Gullerud (Flisbyen), Thomas Flemmen (Nittedal), Eirik Holt (Leirsund), Hans Petter Høgenes Bergquist (Rømskog)

 

9. FUVO 2

16-åringen Sondre Emilsen får verdifull spilletid i 5. divisjon (Foto: Espen Bråthen).

På den niende plassen tipper jeg FUVO 2. Det er litt som Skjetten 2 på plassen bak. Det er en fin blanding av a-spillere pluss noen rekruttspillere. Det skal være hakket bedre enn Skjetten 2 på grunn av bredden.

Ørjan Heiberg har hentet inn en god del forsterkninger foran denne sesongen til 3. divisjon, og det vil gi et bedre rekruttlag i 5. divisjon. Ser man på troppen de kan stille i serien burde de kanskje tippes høyere, men det å spille på 2. lag er ikke like gjevt som å spille på a-laget. Det så vi i fjor på FUVO 2, og dermed rykket de ned fra 4. divisjon.

FUVO 2 kan også faktisk komme topp 3 hvis de får like godt fokus som da de rykket opp til 4. divisjon for tre sesonger siden. De ledet faktisk 4. divisjon lenge i 2015.

Spillerprofilen: Sondre Emilsen. 16-åringen er en spiller med stort potensiale. Offensiv spiller med gode finter, bra skudd og god fotballforståelse.

Stallen
A-lagsspillere pluss jr-spillere.

Hva er forventningene til årets sesong?
En tøff 5 divisjon med mye god motstand.

Hva er målsettingen for laget denne sesongen?
Utvikle fotballspillere og vinne fotballkamper.

Hva er budsjett for laget denne sesongen?
Det ligger under som resten av senior.

Hvilket lag vinner serien deres i år?
Fjellhamar

Hvilke spillere burde vi se opp for i år?
Tjernsli i Rælingen. I FUVO er det Sondre Emilsen.

8. Leirsund

Allerede nå begynner det å virkelig bli vanskelig å tippe denne 5. divisjonen. Leirsund er på en oppadgående kurve, og er et slags nytt Flisbyen, Skårer, Åkrene, Blaker og videre. En kameratgjeng med flere gode spillere som trener og spiller mest for moro, men også mer og mer alvor.

Det alvoret viser seg frem i disse dager og det har et høyt mål om topp 5. Den gode spissen Anders Fagerhus er på plass, og med han er de sikret 15-20 scoringer. Eirik Holt er tilbake etter en liten tur i Skedsmo, og han er rett og slett klasse i 5. divisjon.

Leirsund er gode fremover på banen, og nesten like svake bakover på banen. Det blir mange mål for laget og mange i mot. Skal de komme seg topp 5 er det nødt til å bli litt mer kyniske.

Leirsund tippes på 8. plass i 5. divisjon 2017.

Spillerprofil: Eirik Holt. Midtbanesjefen for de gule og grønne. Herlig blikk for spillet, og egentlig god på det meste offensivt. Litt luksusspiller som ikke tar stort tak defensivt, men det er helt ok når  man herjer offensivt.

Stallen

Keeper:
Fredrik Ovland
Forsvar:
Andreas Berntsen
Andreas Gundersen
Christer Berntsen
Johan Tømte
Jon Magnus Hansen
Martin Reiersen
Rasmus Jørgensen
Runar Svorkmo
Runar Sandvik
Midtbane:
Anders Henriksen
Benjamin Johansen
Dan Dahle
Eirik Holt
Eskil Tyskeberget
Espen Henriksen
Filip Aamodt
Kjetil Sandvik (kaptein)
Lasse Ullereng
Martin Ferdinand
Preteanu Florin
Simen Westre
Angrep:
Anders Asak
Daniel Johansen
Anders Fagerhus
Martin Paulsen

Hovedtrener: Tommy Svendsen.
Assistent: Runar Sandvik.

Spillere inn/Ut:
Spillere inn: Lasse Ullereng (Skedsmo), Anders Fagerhus (Åkrene), Christer Berntsen (fant på en bussholdeplass), Benjamin Johansen (kort opphold i Skjetten ifjor), Andreas Berntsen (Lørenskog jr).

Spillere ut: Ingen

Budsjett?
Kort svart er at budsjett basert på at gutta betaler treningsavgift. Har tilnærmet 0 kroner inn i spons så drives av hverandre.

Målsetting?
Mål for sesongen er topp fem. Det er hårete, men oppnåelig.

Forventninger til årets serie?
5. divisjon blir som mange har spådd svært jevnt. Håper ingen skiller seg ut i noen ende av tabellen og spenningen bevares lenge. Divisjonen har fått et betydelig løft i år som følge av fjorårets omlegging. Veldig positivt i årets 5. divisjon er at det er hovedsakelig a-lag som gjør det forutsigbart hvem som stiller til hver kamp. Treningskampene våres i vinter har gitt svar på at toppnivå er bra men bunnivå enda verre. Sluppet inn mye mål, men også scoret bra antall. Vi skal få færre kort, og ha bedre kapasitet og organisering.

Hvilket lag vinner serien?
Favoritter er Fjellhamar og Rælingen.

Spillere å se opp for?
Vanskelig å si spillere å se opp for, men Tjernsli scora tre mot oss i treningskamp og Birkeland scora seks mot oss i LSK-hallen på høsten ifjor. Vi tror det blir mange som er bra i år. Av egne spillere får andre bedømme når vi er igang

7. Nittedal

Blir det jubel for Nittedal i 2017? (Foto: Espen Bråthen).

Nittedal hadde etter to gode sesonger et skikkelig fall i fjor. Laget var nesten ikke til å kjenne igjen. Det var masse entusiasme rundt laget tidligere, og den er de nødt til å finne tilbake.

Inn har Ole-Kristian Vikan kommet som trener, og han har med seg Mr. Nittedal Agnar Pedersen i trenerapparatet. Vil de to klare å få med seg gjengen tilbake til trøkket og entusiasmen? Klarer de det vil Nittedal komme på øvre halvdel.

At Thomas Flemmen fortsetter i Nittedal er meget viktig. Den offensive spilleren gir mange poeng. Flemmen sammen med Andreas Skjetne, Henrik Tømte, Joachim Helmeriksen og Marius Særnmo danner ryggraden i laget og de er nødt til å prestere godt i år.

Lokalfotballen tipper Nittedal på 7. plass i 5. divisjon.

Spillerprofil: Thomas Flemmen. Strålende offensiv spiller. Bra tempo, teknisk briljant og godt trent. Kommer til å gi Nittedal haugevis med mål.

Stallen
Agnar Pedersen (hjelpetrener/spiller)
Anders Molstad Johnsen
Andreas Olav Skjetne
Dario Dunderovic (langtidsskadd-ute til august)
Eirik Haugan
Elias Mikkelsen Boumarouani
Even Haugan
Georg Grøndalen
Henrik Martinsen Tømte
Joachim Helmeriksen
Tobias Johan Sand (jr)
Jon Marsteintrædet (brudd i foten – ute til mai)
Jon Anders Hansen
Klaus Westersund
Lars Helmersen
Magnus Sandtveit
Marius Enger
Martin Wilhelm Prestø Frostelid
Sondre Solvang Midtskogen
Sven-Rune Johansen
Marius Særnmo
Thomas Flemmen
Thony Huy Nguyen
Tim Gutrud Kjeldsberg
Tobias Næssan Johnsrud (jr)
Tom Andre Ryen
Ole-Kristian Vikan (Hovedtrener/spiller)

Spillere ut:
Balazs Laszlo Kadar (Nittedal 2)
Christian Hoen (Nittedal 2)

Spillere inn:
Georg Grøndalen (Christiania 2380)
Elias Mikkelsen Boumarouani (Grüner)
Tobias Johan Sand (eget jr-lag)
Tobias Næssan Johnsrud (eget jr-lag)

Hva er forventningene til årets sesong?
Først og fremst forventer vi en langt tøffere 5.divisjon etter omleggingene som ble gjort i seriesystemet. Dette medførte også at flere lag som holder 4.divisjonsnivå måtte ned et hakk, samt holdt lag som normalt burde rykket opp til 4.divisjon nede.
Av erfaring så er det vanskelig å forutsi alle lagenes styrker da det ofte er store utskiftninger både på trener-og spillerfronten på dette nivået og man har i tillegg tre andrelag som kan være noe varierende.
Uansett, det skal bli godt å komme igang – blir mange fine oppgjør mellom øvre-, nedre romerike og oss her på andre siden av dalen.

Hva er målsettingen for laget denne sesongen?
Etter den skrekkelige fjorårssesongen så har vi valgt og ikke sette noen resultatmessig målsetting ift tabellplassering. Jeg kan med en gang si at Nittedal ikke kommer til å vinne denne avdelingen, og dette er basert på flere ting:
-Treningsuka er tilpasset banekapasitet og ikke hva som sportslig hadde vært optimalt.
-Vi har en forholdsvis stor tropp på papiret, men har veldig varierende treningsoppmøte
-Vi trener generelt for lite

Uvant for meg og komme med en noe passiv fremtoning av målsettingene, men vi er per dags dato ikke gode nok.

Målsettingen for året er derfor rettet inn mot treningene – hvordan å skape et godt treningsmiljø og skape gode økter basert på spillerutvikling og fotballvitenskap.
Dette vil ta litt tid, men det arbeidet er nå igang. «Litt bedre – hver dag!»

Hva er budsjett for laget denne sesongen?
Det har jeg ikke oversikt over, men vi setter av nok til å dekke dommerutgifter og lagpåmelding.

Hvilket lag vinner serien deres i år?
Blir nok det laget som plukker flest poeng i år også…

Hvilke spillere burde vi se opp for i år?
En trener bør vel sette hele laget sitt på listen her, men må jo nevne Thomas Flemmen i år. Anbefaler alle motstandere til å sette to mann på han denne sesongen. Ellers kan det nevnes at Agnar Pedersen er tynnere enn han har vært på mange år.

Annet dere har på hjertet?
Vil først og fremst ønske alle lags trenere, spillere, støtteapparat og supportere lykke til med sesongen 2017. Vil også rette en stor takk til lokalfotballen.blog for økt oppmerksomhet utenfor elitefotballen. Håper at vi i Nittedal på sikt kan komme med en ny hjemmeside for a-laget hvor vi kanskje kan bidra med litt mer innsikt i laget og økt fokus på divisjonen vå

6. Rømskog

Hans Petter Bergquist (nr 13) og Jørgen Jovall Dahl blir to viktige spillere for Rømskog i 2017 (Foto: Espen Bråthen).

Skauingene kjører på med en ny sesong. Det var litt tvil i vinter om de kunne stille lag, men ryktene gikk fort over. Selv etter å ha mistet viktige spillere som Torbjørn Dahlum Nilsen, Viktor Nilsen og Simen Aaserud så stiller de en slagkraftig ellever. Stallen er i år er derimot en god del svakere enn tidligere.

Med spillere som Hans Petter Bergquist og Jøran Sandby kommer det til å bli mange mål fremover. Midtstopper Jørgen Jovall Dahl er fortsatt en av de beste forsvarsspillerne i divisjonen. Gode Magnus Fagersand blir flyttet frem på midtbanen for å styrke det som nok er lagets svakeste lagdel.

Laget gir alt i 90 minutter, og hjemme på Rømskog eller Setskog vil de fleste lagene få merke gresset. Ah, ekte godt gammelt gress. Slik underlag fotball skal spilles på.

Ny trener er André Sandby, som også skal spille selv når det trengs. Han har med seg Henning Fagersand i trenerteamet.

Rømskog kan være med i toppen, men den tynne stallen kommer til å gi de utfordringer. Rømskog tippes på 6. plass.

Spillerprofilen: Hans Petter Bergquist. Spissen herjet i 4. divisjon, og bare Adam Olsen scoret flere. Rask, strålende i luftrommet og god foran mål. Blir i Rømskog ett år til for å redde laget.

Stallen:

Håkon Berger
Jørgen Jovall Dahl
Robert Engh Holmedal
Andrè Sandby
Jøran Sandby
Magnus Fagersand
Hans Petter Bergquist
Jonas Sundsrud
Greger Engh
Olaf Kind
Håkon Bergsjø – comeback
Eirik Bergsjø – comeback
Peder Ramberg – AHFK junior
Mats Holmedal – AHFK junior
Magnus Haugen Kragtorp – ny fra SHIUL
Ole Matias Fjeldskogen
Marius Fosser Heggedal – comeback
Jan Marius Sande Engen – ny fra SHIUL
Simen Engh Ness – ny fra AHFK

Spillere ut:
Thorbjørn Dahlum Nilsen – Blaker
Simen Aaserud – AHFK
Viktor Nilsen – Utdanning i Sverige.
Kristoffer Fagersand – Utdanning i Skottland.
Thomas Amundsen – AHFK junior
Tobias Olberg – Utdanning Lillehammer.
Eskild Malnes – Skjetten4 ?
Ørjan Malnes – Lagt opp.
Magnus Børresen – Vang FL
Sondre Bergdølmo – AHFK
Andreas Fallet – Lagt opp.
Stian Bernstrøm Rønbeck – Lagt opp.

Hva er forventningene til årets sesong?
Forventer en meget jevn og god 5 div.

Hva er målsettingen for laget denne sesongen?
Vi har for lite kunnskap om de andre lagene, men går alltid ut på banen for å vinne. Poengene teller vi opp i oktober

Hva er budsjett for laget denne sesongen?
Ca 200.000,-
Hvilket lag vinner serien deres i år?
Det laget med flest poeng (kjenner ikke lagene godt nok)

Hvilke spillere burde vi se opp for i år?
Burde se opp for laget, ikke enkeltspillere;)

Annet dere har på hjertet?
Blir veldig gøy å spille mot AFSK og SIF. Morro med lokaloppgjør!

5. Sørumsand

Keeper Kristian Lillebo blir viktig for SIF. Så håper vi han scorer mål i 2017 også (Foto: Espen Bråthen).

Sørumsand hang godt med i fjor, og var til slutt det eneste laget som hang seg på Fjellhamar. Stallen i år er hakket bedre i og med at Magnus Kolbjørnsrud er med fra start. Den gode midtbanespilleren er klasse i 5. divisjon. Foran seg har han Saeed Rahim som endelig ser ut til å bli midtspiss, igjen, etter flere treningskamper på kanten.

Sørumsand har et godt samhold. En god defensiv, og nå ser det også bedre ut offensivt. Et minus er at Kim Schøne er ute med skade i lang tid.

Keeper Kristian Lillebo er blant divisjonens beste. Forsvaret med Olav Feby står ikke tilbake for mange. Kolbjørnsrud og Weinholdt er godt balansert, og på topp er lynraske Rahim alltid en trussel. Utfordringen er litt tynn bredde, og det tror jeg kommer til å gjøre at de mister en plass topp fire.

Får Sørumsand samme flyten de hadde i fjor kommer de til å være med helt oppe i toppen, men de er nok ikke gode nok til å rykke opp. Et opprykk hadde vært meget viktig med tanke på det meget gode G16-laget.

Spillerprofil: Magnus Kolbjørnsrud. Elegant midtbanespiller med suveren nærteknikk. Litt for glad i ballen i perioder. Skal dominere i 5. divisjon.

1. Kristian Lillebo – Keeper

2. Tobias Stokkebryn Jensen – Forsvar

3. Olav Feby – Forsvar

4. Kristian Bredesen – Forsvar

5. Kim Schøne – Forsvar / Angrep

6. Eirik Holen – Forsvar / Midtbane

7. Saeed Rahim – Angrep

8. Mats Weinholdt – Midtbane

9. Jørgen Tjærnås – Angrep

10. Marius Kornbakk – Forsvar / Midtbane

11. Delshad Nazari – Midtbane / Angrep

12. David Pereira – Keeper

15. Simen Aam Gulbrandsen – Forsvar

16. Bendik Fjellsøy – Forsvar / Midtbane

17. Behzad Nazari – Midtbane / Angrep

19. Magnus Kolbjørnsrud – Midtbane

20. Bjørnar Barikmo – Forsvar / Midtbane

21. Ako Aliassi – Angrep

23. Bojan Jakovic – Midtbane

Inn:

Tobias Stokkebryn Jensen (Raumnes & Årnes), Eirik Holen (Flisbyen 3), Jørgen Tjærnås (Comeback), David Pereira (Egen jr.stall), Bojan Jakovic (Trosvik)

Ut:

Toni Fetahu (Fet), Patrick Andreassen (AFSK), Simen Breen (Trappet ned), Nicolai Dramstad (Trappet ned)

Forventninger til årets sesong:

Forventer en tøffere og jevnere divisjon enn fjoråret

Målsetting for årets sesong:

Topp 5

Budsjett:

Vinner serien:

Ser på Fjellhamar og Rælingen som de to sterkeste lagene denne sesongen

4. Flisbyen

Fjerdeplassen tippes Flisbyen på. Det er egentlig for lavt med det mannskapet. Årsaken er at klubben ikke vil opp, og de sier de trives på dette nivået. Førsteelleveren er avdelingens beste, og de kan egentlig rykke opp hvis de vil.

Flisbyen har en suveren sentrallinje, kanskje foruten en god nok keeper. Thomas Halstensen og tidligere eliteserie-spiller Even Iversen kan stenge igjen det mest. Magnus Bystrøm Lie, Joakim Berg og Patrick Stensrud er en suveren midtbane. På topp har de kanskje 5. divisjons beste spiss i Alexander Birkeland – nyoperert og klar til dyst. Slipper de løs «Beistet» kommer målene til å renne inn. Nye Anders Eriksen er også en målfarlig spiss på dette nivået hvis han holder seg skadefri.

Som vanlig vil lagoppstillingen til Flisbyen variere, og det er derfor de tippes på 4. plass. Bredden er ikke veldig bra, og de vil være sårbare. Akkurat nå er både Halstensen og Berg skadet.

Kameratgjengen fra Lillestrøm kommer til å spille litt festfotball, og de kommer til å gå på noen smeller. Hvis de ønsker så rykker de opp. Men jeg får vel høre på hva de selv sier, og tipper de dermed litt lavere.

Spillerprofil: Alexander Birkeland. Rask, tøff og god foran mål. Den perfekte spiss i lokalfotballen. Koser seg med spill i Flisbyen, selv om han kunne spilt mye høyere.

Stallen
Ivan Johansen
Per Christian Bekkholt Bergstrøm
Emil Rydje
Even Iversen (ny)
Magnus Bytingsvik (ny)
Stian Steinlein
Stian Kvifte Andresen
Henrik Sognnæs
Kenneth Østnes
Mats Øien
Ole-Johannes Sognnæs
Thomas Halstensen (skadet)
Andre Myrvang
Andreas Sannerud
Are Magnus Adolfsen (comeback)
Daniel Gullerud (comeback)
Even Steinlein (skadet)
Joakim Jonassen Berg (skadet)
Magnus Bystrøm Lie
Alexander Halland Birkeland
Alexander Gusevik
Anders Eriksen (ny)
Christian Harry Appelqvist
Håkon Sognnæs (comeback)
Patrick Stensrud
Khoa Cong Ngyuen (ny)

Spillere ut
Ut: Eivind Svalestad, Kløfta

Hva er forventingene til årets sesong?
Masse moro, mange jevne kamper

Hva er målsettingen for laget denne sesongen?
Midt på.

Hva er budsjett for laget denne sesongen?
Klubben har et totalbudsjett på rundt 900.000

Hvilket lag vinner serien deres i år?
Fjellhamar, Rælingen

Hvilke spillere burde vi se opp for i år?
Alexander Birkeland og Even Iversen

3. AFSK

Robert Krolikowski kan utfordre favorittene i årets 5. divisjon (Foto: Espen Bråthen).

De grønne kjører en mer lokal variant denne sesongen. De fleste av «Oslo-gjengen» er borte, og de har hentet inn lokale gutter. Det brukes fortsatt altfor mye i kjøregodtgjørelse, men klubben er på riktig vei.

Troppen er dermed litt svakere denne sesongen, men jeg tror de får tilbake det med å bruke flere lokale gutter som brenner for klubben.

I tillegg har de noen meget gode spillere. Brødrene Szymon og Robert Krolikowski kan dominere de fleste kamper i 5. divisjon. Szymon er lynrask spiss og Robert er en drivende midtbanespiller. Når man også har Håkon Lundberg i forsvaret har de en meget god sentrallinje.

Trener Ronny Gresmo har ofte prøvd 3-5-2, men laget fungerer godt i 4-3-3 også.

AFSK kan utfordre om opprykk denne sesongen, hvis de viktigste spillerne holder seg friske og raske. Stallen er nok for tynn til å rykke opp denne sesongen.

Spillerprofil: Robert Krolikowski. En strålende midtbanespillere som sjelden gjør feil. Leser spillet godt og er god pasningsspiller. Den viktigste spilleren for AFSK.

Stallen

 

Henrik Michelsen, Magnus Kopperud, Nicolai Bo Stengelshøj Christoffersen,
Lasse Melby, Daniel Ekeberg, Christian Sørevik, Marius Røed Antonsen, Robert Krolikowski, Thomas Lerdahl, Anders Presterud, Joar Engen, Håkon Lundberg, Andreas Halvorsen, Seyyed Valli, Kristian Lundberg, Sander Lerdahl Holthe, Julian Klevstad, Daniel Skjæraasen, Patrick Andreassen, Simen Kristiansen, Szymon Krolikowski, Fredrik Fåberg, Nikolai Rise, Dag Værvågen, Stian Røisgaard, Kenneth Wauer og Ola Herje.

Hovedtrener: Ronny Gresmo.
Assistenttrenere: Patrick Ottesen, Patrick Andreassen og Morten Larsen

Målsetting:
Topp 4

Opprykksfavoritter:
Fjellhamar og Rælingen

2. Rælingen

Det blir garantert mye jubel i Marikollen for Rælingen i 2017 (Foto: Espen Bråthen).

Rælingen har gått på to strake nedrykk. Den litt naive spillestilen har gitt de trøbbel i de to sesongene. Nå skal de over til litt mer kynisme, og da burde det bli opprykk til 4. divisjon. Rælingen hører hjemme i 4. divisjon – enkelt og greit.

Forsvaret er solid, med en god sisteskanse i Atle Wilhelmsen. Midtbanen er meget god med divisjonens beste spiller i Adrian Tjernsli. Han alene kommer til å bli mange poeng for Per Åge Barbakkens gutter.

Rælingen er ikke så godt skodd på spissplassene, så flere er nødt til å bidra med målpoeng denne sesongen. Den litt tynne troppen (ferdighetsmessig) gjør også at jeg tipper de på 2. plass. Med litt flere strenger å spille på hadde de vært tippet øverst.

I vinter har det gått greit, men de har også blitt straffet når de har overdrevet pasningsspillet sitt. Barbakken burde bli enda mer kynisk i 5. divisjon. Det er en tøff avdeling og det blir noen «kriger» i kampene om poengene.

Spillerprofil: Adrian Tjernsli. Herlig teknikker som drible tre mann et par berøringer og slå en pasning i blinde som åpner opp. Det er rett og slett herlig å se Tjernsli trille ball. En liten utfordring for han er litt for lite mål.

Stallen

Atle Wilhelmsen
Martin Haugen
Andreas Fjellstad
Mats Rindal
Mikael Aunemo
Lars Petter Raknes
Marius Kjellsrud
Tommy Fjeldheim
Ali Temirbulatov
Mats Kaasbøll
Sarosh Nabi
Afshar Piyad
Marcus Granhaug
Marius Harsjøen
Jonas Nordhagen
Adrian Tjernsli
Blend Swar
Magnus Arnseth
Paul Mikael Berglund Paulsen
Sayed Ethasham UL Hassan
Martin Storås
Matias Solbakken
George Manea
Haakon Småriseth
Henrik Sandås
Kjell Ludvig S Aas
Yad Swar
Martin Sandås
Jesper Bjarmann

Spillere inn / Spillere ut.
UT:
Øyvind Tolgensbakk Larsen overgang til Træff
Haakan Rønning Lagt opp
Fredrik Langseth Lagt opp
Fredrik Filtvedt sluttet pga helsemessige årsaker
Christoffer S Berg Sluttet
Danielson Gomes Monteiro Sluttet
Jesper Olsen Sluttet
Andre Lerberg Elnan Sluttet
Martin Aasen Lunde Sluttet
Alexander Johnsen Sluttet

INN:
Jesper B Bjarmann  (LSK jr) Andreas Fjeldstad (Skjetten SK)
Marius Kjelsrud (Skjetten SK), George Manea (Skårer BK)
Sarosh Nabi (Lindeberg SK) Martin Storås (tilbake fra militæret)
Henrik Sandås (midtbane/forsvar) fra egen JR
stall. Martin Sandås (forsvarer) fra egen JR stall (Fortsatt jr
spiller). Haakon Småriseth (back/kant) fra egen JR stall (Fortsatt jr
spiller). Matias Tveter Solbakken (keeper) fra egen JR stall (Fortsatt
jr-spiller). Kjell Ludvig Strømsborg Aas (kant) fra egen JR stall (Fortsatt jr
spiller), Paul Berglund Paulsen (tilbake fra langtidsskade) Mads Engja
Rindal (tilbake fra militæret)

Hva er forventningene til årets sesong?
Fortsatt spille god offensiv fotball, og være bedre
bakover.

Hva er målsettingen for laget denne sesongen?
Blant de 2 beste i 5 div

Hva er budsjett for laget denne sesongen?
Ca 400.000,-

Hvilket lag vinner serien deres i år?
Vi har den plassen , men ser Fjellhamar FK som en sterk
utfordrer

Hvilke spillere burde vi se opp for i år?
Martin Storås (midtbane)

Annet dere har på hjertet?
Klubben jobber med å produsere egne spillere på sikt, derfor er det mange som holder jr-alder som er tatt opp i A-stallen.

1. Fjellhamar

Fjellhamar spilte tidenes mest underholdende kvalikkamp i fjor mot Fet. Det ble ikke opprykk i 2016, men i 2017 blir det opprykk. De har den beste stallen av alle topplagene i 5. divisjon. De har det beste forsvaret sammen med den beste keeperen. Midtbanen er like god som Rælingen sin, og angrepet er på høyde med Flisbyen sitt. Sammenlagt blir dette favoritten i 5. divisjon.

 

 

Halfdan Roth er skadet, men han er snart tilbake. Forsvaret med blant andre Sigurd Berg, PC Ness og Tor Rydning er strålende. Midtbanen med Petter Larsen, Tom Andre Lia, Kim Hunstad og Vegard Aaserud er dønn solid, pluss kreativt. I angrepet er det ingen som skiller seg ut, men de som kommer til å spille vil få mange sjanser.

Og det siste der er Fjellhamars utfordring. Vil de score nok i år? De er bunnsolide bakover i sin 4-4-2. En stil trener Robert Rognerud har hatt siden hans tid i Bjørkelangen SF da de nesten rykket opp til 2. divisjon (nest øverste divisjon) i 1986. Offensivt skulle de hatt inn en storscorer, men de er på tide at noen av unggutta tar et steg opp.

Lokalfotballen tipper at Fjellhamar vinner 5. divisjon.

Spillerprofil: Tom André Lia. Høyrekanten er den beste offensive spilleren til Fjellhamar. Han scorer mål og har mange målgivende. Bra tempo, gode innlegg og bra trøkk i høyrebeinet.

Stallen
KEEPERE
1 Henrik Bolstad egen jr
13 Magnus Hellem egen jr
31 Halfdan Roth

FORSVAR
2 Lars Johannes Hernholm
3 Anders Risan
4 Sigurd Kjelvik Berg
5 Per Christian Ness come back
12 Samuel Gustav Lindberg Edsbyn (SV)
15 Bendik Ellingsen Onsum
22 Henrik Jacobsen egen jr
23 Tor Erik Rydning

MIDTBANE
6 Petter Przytula Larsen
7 Tom André Lindal Lia
8 Kim-André Hunstad
11 Espen Klepperaas Nordermoen
16 Simen Stensøe
17 Jonas Flood egen jr
18 Daniel Sandmo Os
19 Vegard Aaserud Aurskog-Høland

ANGREP
9 Sondre Opland Smith egen jr
10 Lars Nørbech
77 Vetle André Opland Smith

I avgang:
Ardian Gashi trapper ned i Lørenskog.
William Berg Romungard til Gjelleråsen.
Alex Habibi i millitæret (returnerer til høsten).
Erik Aspdahl Johannessen.
Josu Galdos Frantzen til Skårer.
Nahum Tesfu til Skårer.
Øyvind Trefall Opstad trapper ned med old boys-fotball.
Sivert Siem studerer i USA.

Forventninger?
Vi har tro på at vi har et bedre samspilt lag og kan kjempe om en av de to opprykksplassene. Stallen er mindre, men jevnere og har plass til et par mann til. Har håp om at et par mann kommer til etter endt studie/millitærtjeneste.

Favoritt?
Forventer at Sørumsand, AFSK, Rælingen og Flisbyen viser muskler, men dette kan bli veldig jevnt og hardt. Vi er klare!

Spillere vi burde se opp for i år?
Mange unge har stått fint frem i vinter, og kanskje spesielt løpssterke Jonas Flood.

[socialpoll id=»2434976″]

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.