Unggutta i Skedsmo flyr høyt om dagen

0
1064

Skedsmo 2 har to strake seire i 4. divisjon, mye takket være høytflyvende unggutter. 17-åringen Jostein Kvale går fra klarhet til klarhet.

Skedsmo har flere spennende spillere på vei oppover mot et hardt satsende a-lag. Den som akkurat nå står mest fram er midtbanespiller Jostein Kvale. Med sin spilleforståelse, trygghet med ballen og til og med målscorer om dagen imponerer han i 4. divisjon.

– Jeg er godt fornøyd med egen innsats og føler jeg er med å prege kampene. Jeg har scoret i begge kampene noe som er har vært sjeldent at jeg gjør, sier Kvale til Lokalfotballen.

Scorer mål også nå

Jostein har scoret både mot Aurskog-Høland og Raumnes & Årnes. I begge kampene har de ligget under, og begge ganger har Kvale skyti Skedsmo inn i kampen igjen.

Les også: Ungguttene til Skedsmo senket Aurskog-Høland

– Jostein, sammen med de to andre 99’erne, Sindre Myhre og Martin Evensen, ble tatt opp fra juniorstallen min i fjor til A-stallen i år. Så jeg kjenner gutta godt, sier Skedsmo 2 sin trener, Jørn Harethon. Han er full av lovord til Kvale.

Jostein Kvale (nr 16) og Skedsmo 2 jublet etter seier mot AHFK (Foto: Espen Bråthen).

– Han spilte allerede mye 4. divisjon allerede i fjor, og fikk god erfaring. Nå må han være en av de som tar ansvar på dette laget, til tross for sin unge alder. Det er han kapabel til. Hans sterke sider er spilleforståelse hans, og evnen til å beholde oversikt og ro over situasjonen selv når begynner å gå fort rundt han. I tillegg har han god balanse og teknikk, og er brukbar også i lufta, sier Harethon.

Treneren sniker også inn en utfordring unggutten har.

– Hans største svakhet er at han ikke er veldig hurtig. Men slik vi bruker han, er ikke dette så problematisk. I det hele tatt er hele 99-årgangen vår blitt veldig bra, og har tatt store steg siste året, forklarer Harethon, som trener rekruttstallen til Skedsmo.

Også 99-modellene Marius Andresen og Henrik Kjos spiller jevnlig i 4. divisjon. Andresen er på fjerdeplass på stjernebørsen, og Kjos har vært matchvinner i de to første seriekampene.

– Det har vært en meget bra åpning med seks poeng på to kamper mot to gode lag. Vi har et ungt lag med mye vilje og pågangsmot. Det har vi vist i begge kampene ved å snu fra å ligge under til å vinne og avgjøre jevne kamper til vår fordel. Det slet vi med i fjorårssesongen, forklarer Jostein om sesongstarten i 4. divisjon.

Jørn Harethon (t.h) og Kristian Hage jubler etter tre poeng for Skedsmo 2 (Foto: Espen Bråthen).

Harethon roer forventingene litt ned, men er godt fornøyd med laget.

– Nå har vi kun spilt to kamper da, men vi har til nå hatt en veldig bra arbeidsmoral og ståpåvilje, og det er ikke selvsagt for et rekruttlag med spillere fra to treningsgrupper. A-spillerne har vært eksemplariske og gått foran i den sammenheng. Vi har kommet under i begge kamper, og kommet tilbake. Det tar vi med oss videre.

Og nå skal du spille mye 3. divisjon snart også, Jostein?

-Målet for sesongen er å fortsette å spille bra i 4.divisjon, og få noen innhopp for a-laget. Det er bare og fortsette å jobbe hardt på trening, avslutter unggutten Kvale.

Skedsmo spiller neste kamp like etter påske. Da er det bare å kikke etter nummer 16 på Skedsmo. Du vil ikke bli skuffet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.