Foran 1. serierunde i 5. divisjon – kommentarer og tips

0
591
Kim Schøne (t.h) og Mats Weinholdt har spilt sammen, og de har trent SIF sammen (Foto: Espen Bråthen)

Denne tirsdagen starter 5. divisjon. En serierunde og så er det påske. Det blir en jevn og spennende avdeling hvor mye er åpent.

FUVO 2 – Nittedal er utsatt. Ny dato er ikke satt.

Tirsdag

Rælingen – AFSK

Hjemmelaget er nok seriefavoritter denne sesongen. Til denne viktige åpningskampen kommer de med full tropp – alle mann på dekk. Adrian Tjernsli blir selvfølgelig viktig for de blå denne sesongen, men de har andre spennende spillere også.

De er solide i alle lagdeler, og nå må bare få lagt vekk den trillingen med ball hele tiden. Det gir de trøbbel. Jeg tipper Rælingen kommer i 4-2-3-1 med Tjernsli bak spissen.

AFSK er noe svekket fra i fjor, men heldigvis fått inn flere lokale spillere. Det varmer en som er blitt koordinator for barnefotballen i AFSK nå. Med flere lokale blir det mer entusiasme, pluss at de spisser i år med brødrene Robert og Szymon Krolikowski. To klassespillere i 5. divisjon.

Er AFSK smarte ligger de litt bakpå og kjører kontringer mot Rælingen. De har hurtigheten fremover til det med S. Krolikowski og Lasse Melby. De kommer sannsynligvis i 3-5-2, og da må de passe rommene bak vingbackene. Det blir sannsynligvis en kamp i kampen mellom R. Krolikowski og Tjernsli – hvis da ikke AFSK setter inn en mindre bevegelig Sørevik bakerst på midtbanen.

Mitt tips: 2-1 Tjernsli og Aunemo for RFK. S. Krolikowski for AFSK.

Sørumsand – Skårer

Sørumsand hadde en fin sesong i fjor. Stallen er jevnt over bedre ettersom Magnus Kolbjørnsrud er med nå, og komme tinn et par andre forsterkning. Kim Schøne er ute i denne kampen, og det ryktes en lei skade på han. Sørumsand er stabile bakover, men sliter å få uttelling framover.

Jørgen Tjernås mangler også i dag og han er viktig i det offensive spillet. Får SIF utnyttet Kolbjørnsrud burde de vinne kampen, men denne syns jeg er åpen.

Skårer varierer veldig i spillet sitt. Det er flere nye inn og det tar tid å sette sammen laget. Det vil vi få merke i år. Førsteelleveren er sterk, så de blir ingen kasteball her. Spesielt Tesfu vil løfte Skårer, og i tillegg er Christian Gulbrandsen på plass. Han spilte ikke mange treningskamper. Det trygger laget bakover.

Dette er etter min mening en åpen kamp. Sørumsand er liten favoritt.

Mitt tips: 3-2 Rahim 2 og Kolbjørnsrud for SIF. Tesfu og Kristoff for Skårer.

Onsdag:

Skjetten 2 – Fjellhamar

Torsdag:

Gjerdrum 2 – Flisbyen

29/4

Leirsund – Rømsskog/Setskog

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.