Eidsvold Turn tapte de viktige duellene, og er ute av NM

0
598

Det ble et overraskende farvel i NM for Eidsvold Turn. De ble kriget i senk av et entusiastisk Fløya, og de tapte 4-5 etter ekstraomganger.

– Det er skuffende. Forferdelig egentlig, var Johan Kolbjørnsrud sin kommentar like etter tapet mot Fløya og lite snakkesalig ellers. Noe som er forståelig.

Eidsvold Turn startet kampen best. De styrte det meste i den første omgangen. Fløya slapp nesten ikke til. Turn skapte kun et fåtall store sjanser, men burde ledet til pause.

Redninger på streken

Stian Teksum hadde to avslutninger forbi keeper, men begge gangene ofret forsvaret seg i Fløya og reddet på streken. De hadde også mange cornere, men Fløya rensket bort det meste.

Og entusiastiske Fløya-spillere tok seg mer inn i kampen. Med nordnorsk fandenivoldskhet kjempet de seg inn i kampen. Det ble litt mye for noen av oss østlendinger i perioder når de klaget på at og alle.

Fløya tok med seg entusiasmen ut i starten av 2. omgang. De skapte to sjanser i starten av omgangen, og Eidsvold Turn var ikke på hugget. De skapte sjanser på dødballer, og at de var farlige på dødballer fant vi ut senere i kampen.

Dabove fløy inn 1-0

Eidsvold Turn tok derimot ledelsen. Jon-Erik Økland, som var skuffende svak i dag, slo et strålende innlegg bak Fløytas forsvar. Der stupte Thierry Dabove frem og headet ballen i mål.

Thierry Dabove stuper inn 1-0 til Eidsvold Turn (Foto: Espen Bråthen).

Like etter felles Johan Kolbjørnsrud innenfor sekstenmeteren, og det var klart straffespark. Dommer Marius Muri Nygren så ikke fellingen og vinket spillet videre. 40 sekunder senere lå ballen i mål i motsatt ende. Fløya slo et frispark inn i feltet Geirald Meyer stusser ballen videre inn i mål.

Merkelig bytte

Nå byttet Eidsvold Turn ut sin beste hodespiller i André T. Nordlie. Det var en merkelig avgjørelse mot det gode dødball-laget Fløya.

Fem minutter før slutt regnet de fleste med at kampen var avgjort. Et godt frispark av Kristoffer Nordlie avsluttet Piotr Gawecki først i keepere og så i stolpen. Jonathan Teigland kriget returen i mål.

Tre minutter på overtid kom utligningen. Nok en dødball. Morten Mathisen kriget ballen i mål. Nå ble det ekstraomganger.

Målfest i ekstraomgangene

Etter en jevn åpning løp Piotr Gawecki seg løs på høyresiden. Han vendte fint bort backen før han fintet pasning inn foran mål. Forsvaret og keeper til Fløya tok et skritt til høyre, og plutselig var målet åpent. Gawecki banket ballen i mål, og ledet hjemmelaget 3-2. I jubelen var hjemmelagets spillere klare på at de skulle holde nullen resten av kampen.

Piotr Gawecki plasserer inn 3-2 til Turn her (Foto: Espen Bråthen).

Det klarte Peter Rusina å ødelegge. Han løp ut i en duell med Henrik Ulseth og Fløyes Dan Roger Roland. Ulseth og Rusina kræsjet, og Roland satte ballen i det åpne målet til 3-3.  To minutter senere ledet Fløya for første gang. Eidsvold Turn tapte to dødballer, og Nikolai Skaue kunne heade ballen i mål. Han stod helt alene for mål.

Fløya senket Turn

På overtid av første ekstraomgang satt ballen bak Rusina igjen. Nå kontret Fløya på høyresiden. Innlegget fant Roland, og han banket ballen i mål.

Fløya jubler etter scoring mot Eidsvold Turn (Foto: Espen Bråthen).

Med kun 15 minutter igjen av kampen så dette tungt ut for Jon Slaatsveens gutter. Og tungt ble det. Fløya løp til krampa tok flere av de. Turn fortsatt å trille ball som ingenting stod på spill. At de ikke flyttet opp Magnus Kristengård og slo langt var snodig.

Eidsvold Turn får en redusering like før slutt. Thierry Dabove satte inn et straffespark.

Det var en skuffet gjeng fra Eidsvoll som forlot kunstgresset.

– Vi presterer ikke i dag. Vi veit de er et dødballag, men vi slipper de til. I pausene snakket vi om at vi ikke må gi bort enkle dødballer. Det er så tungt når vi gjør det utover i kampen, sier Kolbjørnsrud, før han tusler inn i garderoben.

Eidsvold Turn er nå ute av NM, og nå er det seriestart etter påske som gjelder. Best av Turns spillere var Kolbjørnsrud og Dabove.