Gjelleråsen videre til 2. kvalikrunde til NM

3
1093
Det var flere tøffe dueller i NM-kampen mellom Gjelleråsen og AHFK. Har takler Lars Kopperud GIFs Joakim Hjelkerud (Foto: Espen Bråthen).

Gjelleråsen vant 4-0 over Aurskog-Høland i 1. kvalikrunde til NM. I en jevn og spennende kamp kom dommeren i fokus.

Det var ingen stor kamp de 150 tilskuere på Li fikk se, men de fikk oppleve mye action utover i kampen.

Et skadeplaget Aurskog-Høland holdt mer enn godt nok følge med Gjelleråsen i den første omgangen. Gjelleråsen med mye ball, og AHFK kjørte kontringer. Begge lag skapte et par halvsjanser i starten. Godt spill endte med dårlige avslutninger.

Gjelleråsen med først sjansen

Den første store sjansen får Ardijan Fera. Brian Dibula spiller fint frem Thomas Ryden på høyresiden. Innlegget klareres rett i Fera. Han klinker til og Mathias Hoftvedt gjør en strålende redning.

Gjelleråsen finner ikke rom i et kompakt Aurskog-Høland. Bortelaget får flere brudd, men klarer ikke å skape noen store sjanser ut av det. De manglet det siste lille den siste tredjedelen. Mye av årsaken var også Marius Pande dekket gode rom defensivt for Gjelleråsen.

Svardahl med kampens beste sjanse

Ti minutter kommer kampens største sjanse. Bendik Vestreng løper fra GIF-forsvaret, og spiller inn til Lars-Eirik Svardahl som er helt alene med keeper. Spissen får en liten sleivtreff, men likevel gjør keeper Jaran Vefring en meget god redning.

Det var en omgang med få sjanser. Gjelleråsen sleit med å finne ut av AHFK. Bortelaget bedre nå enn sist mot Skedsmo 2.

Vestreng bommer på åpent mål

Aurskog-Høland kaster seg i angrep fra start i 2. omgang. Ola Vestreng har åpent mål fra seks meter, men midtbanespilleren skyter i nettveggen. Like etter har AHFK nok en stor sjanse. Svardahl står helt alene på seks meter men bommer på ballen. Det er slike sjanser man må score på hvis man skal slå et så godt lag som Gjelleråsen.

Minuttet etter et det Gjelleråsen som er frampå med sin største sjanse. Med to jenter på kamp så blir det litt skravling og lek, så den fikk jeg ikke med meg. Sjansen var stor sa de som stod i nærheten.

Drama på Li

Sju minutter ut i 2. omgang kommer situasjonen de fleste snakker om nå etter kampen. Raske Brian Dibula stormet i angrep. Eirik Haugen og Christian Helbostad stormet inn fra hver sin side, og Dibula går i bakken. Helbostad får rødt kort av dommer Vegard Heggelund.

–  Det er ikke rødt kort. Ballen er inne hos vår keeper når han faller. Når først dommeren velger å blåse der så er det maks et gult kort, sier Christian Helbostad til Lokalfotballen.

Frisparket scorer Gjelleråsen på. William Berg smalt til. Ballen traff en AHFK-spiller og ballen skiftet retning og lurte Hoftvedt. Likevel klarte keeperen å vri seg og slå til ballen, men den trillet sakte og rolig over streken.

Noen minutter senere kom Gjelleråsens ving Mikkhu Måsø, som ble byttet ut, bort og sa at han syns det var trist at dommeren ødela kampen med den utvisningen.

Nytt rødt kort

Aurskog-Høland er nede i ti mann, men etter utvisningen er de best i en kort periode og skaper noen halvfarligheter. Gjelleråsen tar deretter tak i kampen igjen. De utnytter at de er en mann mer og har noen gode angrep.

Når vi passerer 75 minutter er Brian Dibula og Eirik Haugen i en løpeduell. Dibula hakket foran og Haugen river ned spissen. Dommeren finner igjen fram det røde kortet. Nå bikker frustrasjonen over for de hvitkledde. Årsaken nå er at man foran denne sesongen ikke skal gi dobbeltstraff innenfor sekstenmeteren, men dommer velger likevel å gi det røde kortet.

– Straffen er grei den, men det er en kamp om ballen. Da skal ikke dommeren gi meg rødt kort. Vi har hørt om dette i hele år og så skjer dette, sier Eirik Haugen, som nå må stå over neste seriekamp mot Gjerdrum. Både han og Helbostad.

Oppførselen til noen i AHFKs støtteapparat var ikke bra etter denne situasjon. Mange forstår frustrasjonen, men et sted går grensen.

Mathias Hoftvedt reddet straffen. Det var en strålende redning.

Med ni mann for AHFK regnet de fleste med at denne kampen var avgjort. Lars-Eirik Svardahl ville det annerledes. Han vant ballen fra Thomas Normann, og alene med keeper bommet han. Returen tok han også, men pasningen til en helt ledig Henrik Studsrud ble litt for lang.

Rant inn på slutten

Derfra og ut var det bare et lag på banen. Gjelleråsen trillet rundt med bortelaget. Brian Dibula satte inn 2-0 før Markus Kaasa satte inn to scoringer.

– Vi gjør en svak kamp. Lite energi og samhandling. Er en kamp under pari både individuelt og som lag. Aurskog-Høland gjør det vanskelig for oss,men vi burde taklet det bedre. Men vi vinner og går videre på en svak dag, sier Bent Inge Johnsen, GIFs trener, til Lokalfotballen etter kampen.

Berg i scoringsform

William Berg ble kåret til banens beste av den lokale juryen, og han satte inn den viktige 1-0-scoringen.

– Vi møtte et kompakt Aurskog-Høland som ville kontre på oss. Det var en veldig jevn kamp som vi klarte å avgjøre til vår fordel. Jeg må si at lagmoralen og miljøet i gruppa er ekstremt bra, alle jobber for hverandre, og jeg har trua på en knallsesong, sier han etter nok en scoring. Seks mål på de tre siste kampene for venstrebacken.

Diskusjon med dommer

Etter kampen hadde AHFK-trenerne en lang og rolig prat med dommertrioen, uten at det hjalp veldig. De ønsket ikke å snakke om dommeren etter kampen.

– Det var mye bedre nå enn mot Skedsmo 2. Vi viser at med mange ute med skade så er vi like gode som de, og det viser at vi har en fin stall. Nå skal vi prøve å stable på plass et slagkraftig lag mot Gjerdrum, sier hjelpetrener i AHFK, Bengt Krogstad.

Kampen ble også dyrkjøpt for de grønne. Både Marius Pande og Ardijan Fera måtte ut med strekk. Pande virker som har slått opp skaden som holdt han ute i sju uker i sommer/høst.

Gjelleråsen kan nå klare å gå til første runde i NM siden 1989 da de møtte Vålerenga. Først skal de sannsynligvis møte et godt 3. divisjonslag i neste kvalikrunde. Det blir nok Eidsvold Turn, Skedsmo, FUVO eller Skjetten på andre banehalvdel.