Eidsvold IF trakk det lengste strået mot Gjerdrum

0
635

Det ble en jevn kamp mellom Gjerdrum og Eidsvold IF. Bortelaget var hakket vassere og dro med seg tre poeng hjem til Råholt.

Les også: Direkte fra kampen

Eidsvold IF var høstens store formlag i 4. divisjon. De hadde 10 kamper uten tap, og Gjerdrum var ett av få lag de ikke slo i 2016. Gjerdrum har hatt en litt tung vinter, men nå var de fleste tilbake fra start.

EIF best igang

Det første kvarteret var Eidsvold klart best. Spesielt høyresiden med Adrian Dalseth og Stian Halberg stod for mange angrep. Dessverre var ikke spissparet Magnus Iversen og Fredrik Kristiansen helt i toppslag. Det var derimot midtstopperparet til Gjerdrum, Elias Løvseth og Tobias Reinli. De ryddet i stor stil det som kom.

Den største sjansen ordnet Espen Berg Ottesen. På et av sine gode offensive løp fikk han ballen servert av Magnus Iversen. På halvvolley klinte han til fra 25 meter. Ballen suste over keeper Sivert Søreide, men ballen duppet ikke nok og smalt i tverrliggeren.

Gjerdrum tar over

Etter kvarteret kom Gjerdrum mye bedre ned. De fant rom mellom midtbanen og forsvaret til EIF. Marius Rødsrud fikk god plass og det er ikke så lurt. Han hadde derimot ikke stilt inn venstreslegga godt nok denne kvelden.

Gjerdrum hadde også en i tverrliggeren i 1. omgang. Mathias Duma klinket til med «feil» fot. Med høyre klarte å banke til på halvspretten og ballen smalt i jernet. Like før dette var Duma alene med Wilsgård, men den gode keeperen reddet.

Nå var Gjerdrum i dytten. Marius Rødsrud ble spilt alene med keeper, men Wilsgård vant nok en duell. Ingen av lagene klarte å sette ballen i mål, men vi hadde sett en god 1. omgang.

 – Vi åpna best de første 20 minuttene, så slipper vi de til litt for lett. Det er mye gi og ta. Om det er seriestart-nerver eller noe veit jeg ikke. Vi beholder ikke roen, men pausen ble viktig. Vi fikk endret litt i 2. omgang, og de slapp ikke mye til, sier Eidsvolds trener, Kyrre Innstøy.

Gjerdrum med de første sjansene

Det var jevnt første kvarteret av 2. omgang. Den første sjansen får Rødsrud. Han kommer litt for skrått til venstre så Wilsgård kan gjøre en grei redning. Eirik Moseng prøver også seg på et skudd, men rett på Wilsgård fra en god posisjon.

Dette var en kamp der man fikk følelsen at den som scorer første målet vinner.

Fjeldvang på rett plass

Etter en times spill satt ballen i mål. Stian Skyttersether slo en av sine gode cornere. Den ble halvklarert på første stolpe før ballen landet i beina til Stein Vidar Fjeldvang. Han gjorde alt riktig, og Eidsvold ledet 1-0.

Nå har Eidsvold full kontroll. De har mye mer entusiasme i spillet sitt enn Gjerdrum.

 – Nei, jeg veit ikke hva som skjer. Prestasjonen faller veldig, og når 2-0 kommer er det slutt. Vi mister fighterviljen helt. Jeg veit ikke hvorfor, sier Marius Rødsrud til Lokalfotballen.

Gjerdrum har en stor sjanse til å utligne til 1-1 før Eidsvold andre scoring kom. Elias Løvseth headet ballen i tverrliggeren etter en corner.

«EBO» kongen på banen

Så var det egentlig kun en mann på banen. Espen Berg Ottesen styrte alt. Han jobbet og vant baller og spilte fri lagkameratene sine. De siste 20 minuttene var han fantastisk.

2-0 styrte Magnus Iversen inn etter et innlegg. Stian Halberg punkterte kampen fullstendig  da ha dyttet inn Eidsvolds tredje scoring. Dermed er EIF ubeseiret på elleve kamper i 4. divisjon.

 – Det er ikke overraskende at kampen blir avgjort på dødballer. Jeg føler vi har kontroll på slutten, men man veit aldri når spillere som Rødsrud står på andre siden, sier Innstøy.

 – Det er synd at pausen kommer. Da er vi gode. Det som skjer på slutten er ikke bra. Det er fullt mulig å slå tilbake den siste halvtimen. Selv om vi er et ungt lag og litt lettere på dødballer så er det lov å markere mannen sin, sier en litt oppgitt Ola Jørstad etter kampen.

Stjernebørsen:

3* Ingen

2* Espen Berg Ottesen, EIF

1* Tobias Reinli og Elias Løvseth, Gjerdrum. Adrian Dalseth og Jim Freddy Pedersen, EIF.

PS! 15 år gamle Sondre Løvberg debuterte for Gjerdrum i 4. divisjon. Tre sekunder etter at han ble byttet inn sendte Heine Lundahl han i reklameskiltene. Velkommen til 4. divisjon!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.