Ungguttene til Skedsmo senket Aurskog-Høland

1
1766
Henrik Kjos ble matchvinner nok en gang for Skedsmo 2 (Foto: Espen Bråthen).

Den første overraskelsen i årets 4. divisjon kom allerede i kamp to. Skedsmo 2 vant 4-3 over Aurskog-Høland etter scoring på overtid.

Les også: Direkte fra kampen

Med flere unggutter i startelleveren til Skedsmo 2 var det ventet en vanskelig kamp mot Aurskog-Høland, som er en av favorittene i årets 4. divisjon av mange. 1999-utgavene Marius Andresen, Jostein Kvale og Martin Evensen, 98-utgaven Christopher Møbius, 97-utgaven Nikolai Bjurholt og Afrim Thaqi. Alle stod frem mot Aurskog-Høland.

Spennende spillere

Midtstopper-paret Møbius og Bjurholt klarte i store perioder å stoppe gode Lars-Eirik Svardahl. Andresen løp opp og ned høyrekanten og hadde en målgivende. Evensen var ballsikker til høyre på midtbanen, og Kvale dominerte i perioder ved siden av Evensen. Thaqi snudde kampen nesten på egenhånd.

Og til slutt kom 99-utgaven Henrik Kjos inn og han ble likeså godt matchvinner på overtid.

– Gøy å se at unggutta ikke lener seg på de mer rutinerte, men plukker opp hansken og tar mest ansvar i kampen mot gode 4.divisjons-spillere, sier Skedsmo hjelpetrener på a-laget, Kjetil Moren Bråthen etter kampen til Lokalfotballen.

Den gode midtstopperen Nikolai Bjurholt er full av lovord til Skedsmo om satsingen på de unge gutta.

– Det har vært supert. På aldersbestemt er klubben opptatt av utvikling og kulturen er veldig bra. Man har en følelse av å bli lagt merke til og å bli satset på. For oss som er yngst på A-laget, så legges det omtrent ikke merke til. Snittalderen i gruppa er relativt lav og det er ikke noe skille aldersmessig. Jeg føler vi er en stor gjeng, uavhengig av alder, forklarer Bjurholt.

Christopher Møbius i duell med Stian Skjeggenes (Foto: Espen Bråthen).

I starten av kampen var Aurskog-Høland best. De skapte to store sjanser etter 10 minutter. Først avsluttet Svardahl i stanga, før Martin Fjellheim headet litt feil da han gikk opp alene på bakerste stolpe.

AHFK opp i ledelsen

Lars Kopperud jubler etter scoringen (Foto: Espen Bråthen).

Scoringen kom. Lars-Eirik Svardahl slo et godt frispark og Lars Kopperud headet ballen i mål. Like etter raidet Hans Christian Bergsjø ned på høyresiden. Avslutningen reddet Skedsmos keeper Martin Bjørkeng. Stian Skjeggenes kranglet til seg ballen og Bergsjø bare rappet til ballen og det stod 2-0 til bortelaget.

Nå forventet nok mange en overkjøring, men Skedsmo tok tak med en gang. Kvale løp seg inn i feltet og headet inn reduseringen etter et godt innlegg fra Andresen. De to gutta er til sammen like gamle som Lars-Eirik Svardahl.

AHFK burde avgjort kampen

Like før pause skaper Aurskog-Høland to gedigne sjanser – begge ved Stian Skjeggenes. Den første så angriper han ballen på bakerste stolpen etter en corner, men han får ikke ordentlig treff fra en meter og ballen sklir via stolpen og ut. Like etter løper han seg fra på venstre og en god avslutning men ballen treffer stolpen og rett ut igjen.

Afrim Thaqi scoret to mål for Skedsmo (Foto: Espen Bråthen).

Etter hvilen var det Thaqi som stod i fokus. To suverene raid av 19-åringen ga Skedsmo 2 scoringer og kampen hadde snudd. Skedsmo var mye bedre enn Aurskog-Høland i denne perioden og det var fortjent at de ledet. De skapte også et par gode sjanser som burde gitt tellende resultat.

Innbytter Kjos på farta

Innybtter Henrik Kjos får en stor sjanse like før slutt, men keeper Mathias Hoftvedt er godt, og riktig, ute og vinner ballen. Aurskog-Høland slår nå mer langt og presser Skedsmo 2 skikkelig. Utligningen kommer til slutt. Første header Svardahl i tverrliggeren og returen setter Eirik Haugen i mål.

 


Aurskog-Høland jaget nå et vinnermål, men de ble hardt straffet. Henrik Kjos løp seg fint fri på høyrekanten, og alene med Hoftvedt lobbet han ballen kaldt og rolig over keeper og i mål.

Dommer Jan Skugstad blåste av og Skedsmo 2 tok tre poeng til stor jubel.

Aurskog-Høland så tunge ut i perioder, og det var som forventet. De har hatt en tøff vinter med mye skader og sykdom. Slik var det også i da de manglet fire mann som vanlig starter, og i tillegg er Østengen, Helbostad og Fjellheim rustne etter lange skadefravær. De kommer til å bi bedre utover, men prestasjonen var heller ikke god nok av flere spillere.

 – Stolt av lagmoralen

Skedsmo 2 viser entusiasme og glede i spillet. Unggutta og de 3-4 rutinerte var en god miks denne søndagen. De løp AHFK i senk i perioder, slik vi egentlig er vant til å se AHFK gjøre mot sine motstandere.

– En jevn kamp hvor det svinger mye frem og tilbake. Vi starter slurvete og bruker tid på å komme i gang. Det utnytter Aurskog-Høland og går effektivt opp i 0-2, men så våkner vi, og derfra og frem til vi leder 3-2 er vi veldig gode. Da synes jeg vi styrer det aller meste utpå banen. Vi burde ha drept kampen i denne perioden, men slurver igjen og slipper heller de inn i kampen i sluttminuttene. Vi tar til slutt en sterk kollektiv seier som smaker utrolig bra. Alle jobber for hverandre og mange unggutter viser seg frem. Stolt av lagmoralen i dag, sier Skedsmos kaptein, Nikolai Bjurholt, til Lokalfotballen.

Stjernebørs:

3* Ingen

2* Marius Andresen og Afrim Thaqi, Skedsmo.

1* Jostein Kvale og Nikolai Bjurholt, Skedsmo. Lars-Eirik Svardahl, AHFK.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.