tirsdag, oktober 3, 2023

Gjelleråsen straffet gamletreneren i første seriekamp

Date:

Share post:

Gjelleråsen er av flere favoritt til å vinne 4. divisjon. I serieåpningen tråkket de til og vant enkelt 4-1 over Fet og gamletrener Robin Ødegård.

Les også: Direkte fra kampen

Over flere år har Gjelleråsen gradvis tatt nye steg. De hadde en tung sesong i 2015, men noe var på gang. I 2016 kom Bent Inge Johnsen inn, og sammen med Robin Ødegård, tok de grønntrøyene til seriegull. Derfor var det første seriekampen litt spesiell for begge parter.

Robin Ødegård ble ansatt som daglig leder i fotballgruppa til Fet, og en del av jobben er hovedtrener for laget i 4. divisjon. Nervene var i høyspent foran oppgjøret. Henrik Bijmolen sa det til noen GIF-fans på siden like før kampen startet: – Jeg er dritnervøs.

Bortelaget trøkket til

Gjelleråsen klinket til fra start. De vant raskt ballen, og begynte å trille ball. Når de fikk opp tempoet sleit Fet å henge med ute på Fedrelandet kunstgress.

– Planen var å trøkke til Fet i dag. De har jo Robin nå, så vi skulle vise hvem som er best, sa Joakim Hjelkerud til Lokalfotballen etter kampen. Midtbanespilleren har tatt et par steg denne vinteren – noe alle kunne se ute på banen.

Fet lå kompakt og godt i 4-4-2 med en diamant på midten. Dette for å stoppe indreløperne til Gjelleråsen. Ødegård hadde lest kampen godt. Spillerne hans hadde ikke lest det like godt. De ble stresset når Gjelleråsen kastet seg over de, og det ble mange balltap.

Les også: En liten hyllest til den lokale fotballen

Straffemål

Fet ble presset mer og mer tilbake, og til slutt kom den forløsende scoringen for bortelaget. Et skudd smalt opp i hånda til Lasse Bergan Foss. Dommer blåste kjapt straffe.

Joakim Hjelkerud var trygg fra ellevemeteren og plasserte ballen i mål.

Fet stakk fram på en par fine kontringer like etter. Hadde de hatt marginene med seg kunne de ha utlignet.

To kjappe scoringer

Gjelleråsen fikk den viktige 2-0-scoringen like før pause. En god corner fra Hjelkerud headet William Berg inn i lengste hjørnet. Sekunder senere blåste dommeren av for første omgang.

Og vi hadde så vidt tatt plassene våre i 2. omgang før det smalt igjen. Jonas Mathisen ble satt inn da 2. omgang startet, og minuttet senere passerte han Fets høyreback og plasserte ballen i lengste for Vidar Anzjøn.

Nå begynte Gjelleråsen med c-momenter i angrepsspillet. Det skulle hæppes og lekes foran gode Anzjøn i Fets mål. Fet fikk noen brudd og de begynte å spille litt ball igjen. De fikk reduseringen midtveis i omgangen. Innbytter Frode Sanderlien sendte ballen inn foran mål. Gjelleråsens keeper Jaran Vefring bommet fullstendig og ballen spratt i mål.

Bent Inge Johnsen var ikke fornøyd med gutta sine i denne perioden.

Det var også en innbytter som regisserte kampens siste mål. Mikkhu Måsø lekte seg med et par mann fra Fet før han slo et hardt innlegg. Der dukket venstreback William Berg opp og satte inn sitt andre og Gjelleråsens fjerde for kvelden.

 

– Vi har et klart mål at vi skal gjøre det bra i år. Vi skal henge med i toppen. For min egen del er kondisjonen mye bedre etter at jeg nå kun spiller på et lag, sier Hjelkerud. Han spilte for G19 Interkrets og a-lag og det ble ikke mye trening mellom kampene. – Jeg trener mer og bedre, og i tillegg kan jeg planlegge hverdagen bedre. I tillegg har vi hatt en god oppkjøring. Miljøet er fantastisk.

Hans trener, Bent Inge Johnsen, var middels fornøyd etter kampen.

– Det er en grei åpning. Vi er solide, men i perioder senker vi oss for mye. Vi må ha mye mer tempo. Det blir for mye fiksfakseri der ute, forklarer Johnsen, like etter at han har signert et par atuografer. Den tidligere toppspilleren i Norge er fortsatt kjent.

For Robin Ødegård ble det ingen stor kveld. Laget sleit med å henge med Gjelleråsen når de satte opp tempoet.

– Vi visste at de skulle trøkke til fra start. De er gode, men vi er ikke fornøyde med 1-4-tap. De stresser oss og all ære til de. Vi gjør en bedre 2. omgang, og nå skal vi tilbake på feltet og jobbe knallhardt, sier en skuffet Ødegård rett etter kampen.

Neste kamp for Gjelleråsen er kvalik til NM mot Aurskog-Høland. Den spilles onsdag kl. 18:30 og det forventes storinnrykk på Li. Den kampen må vi få med oss.

Stjernebørs:

3* Ingen

2* Marius Pande og William Berg

1* Vidar Anzjøn, Joakim Hjelkerud.

William Berg er både toppscorer, og leder stjernebørsen. Er kun etter en kamp da (Foto: Espen Bråthen).
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

En fantastisk fotballkamp foran 300 tilskuere – AHFK tok tre poeng

Serieleder Aurskog-Høland vant 2-0 over Eidsvold IF i en fartsfylt og fantastisk fotballkamp på Bjørkelangen. Foran en fullstappet tribune,...

Direkte fra 4. divisjon: Aurskog-Høland – Eidsvold IF

Aurskog-Høland får besøk av Eidsvold IF til en skikkelig toppkamp. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Raumnes & Årnes med viktig seier – Gjelleråsen 2 ille ute nå

I den viktige bunnkampen vant Raumnes & Årnes 3-0 over Kløfta | GIF 2 fortsetter å tape i...

Aurskog-Høland er ny serieleder – tre kamper igjen og tre lag kan rykke opp

Aurskog-Høland vant toppkampen. Ull/Kisa 2 tapte. Rælingen denga Løvenstad i lokaloppgjøret. Det ble nok en fartsfylt serierunde i 4....