mandag, april 22, 2024

Kløfta og Hauerseter spilte uavgjort i ufyselig vær

Date:

Share post:

Årets siste treningskamp for lagene i 4. divisjon var Kløfta mot Hauerseter. Det var en god kamp i ufyselig vær, og lagene scoret en gang hver.

Les også: Direkte fra kampen

Hauerseter som kommer ned fra 3. divisjon var i utgangspunktet favoritt, men Kløfta har hentet inn mye, og god, rutine denne vinteren. I perioder så det ut som at Kløfta var laget som hadde kommet ned en divisjon.

Kløfta best i starten

Hjemmelaget tok tak i kampen med en gang, og spesielt Ole Westheim og Magnus Hovde tråkket til og ga Kløfta mer trøkk i spillet sitt. I tillegg blir det spennende å følge spissduoen Adam Olsen og Steffen Nystrøm.

Ny mann er klar for Hauerseter også. Christian Bjerke er på plass mellom stengene, etter at HSK har fått to langtidsskader på keeperen sine. Bjerke har skrevet under en kontrakt som gjelder fram til sommeren.

Bjerke vant de første duellene med Olsen og Nystrøm. Hauerseter ble stående veldig høyt med forsvarslinja uten at de hadde godt press på ballfører. Hadde presisjonen vært bedre burde Kløfta ledet med et par mål.

To skudd i stanga

Den største hadde Steffen Nystrøm. Den tidligere Tippeliga-spilleren klinket til fra 20 meter og ballen smalt i innsiden av stanga og ut.

Etter 10 minutter kom HSKs første sjanse. HSKs Fredrik Mundal Johansen tok noen sjumilssteg og avanserte frem til sekstenmeteren. Ballen smalt i stanga og ut. 1-1 i stolpetreff.

Like etter løp Martin Lundemo seg fri på høyre, men avslutningen traff ikke godt. Like før slutt traff Lundemo godt, men det var et slag rett i magan på en Kløfta-spiller. Han må nok stå over 3-4 kamper for rødtrøyene.

Kløfta sløste bort et par fine muligheter etter dette. Wazgel Saleh, som virket godt trent og i godt slag, vendte bort backen og banket ballen mot motsatt hjørne. Keeper Bjerke klarte å slå ballen ut.

Straffebom

37 minutter ut i kampen kommer den første scoringen. Straffe til Hauerseter. Remi Rød tok fart, men keeper Fredrik Hauffen gjorde en god redning. Yassir Yougil reagerte raskest og sendte Hauerseter opp i ledelsen.

Like før pause burde Kløfta utlignet. To gode Saleh-innlegg ble headet like utenfra av Ole Westheim og Eivind Damstuen. Den gang ei, og HSK ledet 1-0 til pause.

I pausen kom regnet. Og det ble verre og verre utover i omgangen. Byttene haglet også fra begge lag, så kampen endret karakter ut i fra hvem som ble byttet inn og ut.

Kløfta startet omgangen klart best. Nystrøm headet en ball som alle trodde skulle gå i mål. Jørgen Alstad, som jeg tror det var, ville ikke det og reddet på streken. Like etter stod Adam Olsen og Martin Henriksen helt alene på bakerste, og de løp rett inn i hverandre. Hadde en av de stoppet hadde Kløfta utlignet.

Nystrøm stod bak utligningen

Utligningen kom, og vi fikk se at Steffen Nystrøm har spilt på et mye høyere nivå tidligere. Litt klikk-klakk før han passerte sistemann. Han spilte ballen blindt motsatt, og der kom selvfølgelig Olsen i full fart og satte ballen i mål.

Nå kom det mange bytter, og det var til fordel for Hauerseter. Både Vetle Andersen og Vetle Eriksen kom inn, og de sørget for, sammen med Marius Preber, at HSK tok tak i kampen. De var bedre i duellene, og de skapte noen halvsjanser. Eriksen hadde to fine skuddmuligheter, men begge endte utenfor mål.

Regn, vind og rødt kort

Vinden og regnet bare økte på, så det å ta bilder og filme var kul umulig. Bra jeg har stor jakke som dekker en stor kropp.

Det lille dramaet i 2. omgangen var som nevnt over – slaget til Lundemo.

Kampen endte 1-1 og det var tålig greit hvis man følger sjansestatistikken. Kløfta det beste laget.

– Jeg tror det er en god kamp av oss. Jeg er fornøyd med at vi var kompakte og lå fint i formasjonen. Gutta hadde god innsats, og vi skaper gode muligheter. Vi kan bli ennå litt bedre. Nå gjelder det å finne nivået, sier Karl André Hovde til Lokalfotballen. Kløfta-treneren har hele tiden sagt at de skal kjempe for å unngå bunnstriden. Slik virket det ikke i dag.

– Husk at vi kom sist av de som ikke rykket ned i fjor. Vi starter derfor nederst, men vi skal selvfølgelig kjempe for alle poengene, sier Hovde.

Karl André Hovde maner på gutta i Kløfta (Foto: Espen Bråthen).

Ut i fra denne kampen kommer ikke Kløfta til å kjempe i bunnstriden. De har fått inn viktig rutine, og disiplinen har blitt mye bedre.

Lite spill på stor bane

For Trond Lien og hans Hauerseter ser det litt tyngre ut, og årsakene til det finnes.

– Vi har mistet mange spillere, og vi er på vei til å spille inn en ny tropp. Dessuten har vi nesten ikke fått trent på stor bane fordi vi ikke har hatt muligheten til. Five a side inne i en hall er bra for teknikken, men vi får ikke det store bildet, forklarer Lien. Om kampen syns han følgende.

 – Jeg syns vi var tamme, speseilt i 1. omgang. Upresise og så rett og slett dårlige ut. I 2. omgang er vi bedre. Vi styrer spillet i perioder og skaper nesten flere sjanser enn Kløfta, sier Lien og roser Eriksen og Andersen etter sine innhopp i 2. omgang.

En ny spiller ble også klar, i Christian Bjerke.

– Christian er solid. Veldig bra for oss. Fladby (Fredrik red. anm.) skal trene med oss denne uken, så for vi se hva som skjer med han. God ballspiller, sier Lien om Bjerke og Fladby. Fladby har spilt for flere Oslo-klubber, før han prøvde seg i finsk 1. divisjon i fjor.

2. lag i serieåpningen

Nå venter serieåpning i 4. divisjon for lagene. Kløfta møter Ull/Kisa 2 og Hauerseter mot Eidsvold Turn 2. To 2. lag der altså. Ingen veit hva de lagene kommer med.

Nå er det natta, og drømmer om regnfrie kampdager pluss at 2. lagene snart får sin egen serie.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Nå har det snudd for Raumnes & Årnes – enkelt mot Rælingen

Etter en tøff start har Raumnes & Årnes to strake seire, og lørdagens seier mot Rælingen var sterk. -...

Store oppturer og tunge nedturer – 3. serierunde i 4. divisjon

Nå er vi godt i gang, og etter hver serierunde skal vi ha et sammendrag. Her har du...

– Det var spill mot ett mål, og smakte meget godt

I det som var et «tidlig» oppgjør for å unngå nedrykk tok Raumnes & Årnes alle tre poengene...

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Blaker

Både Raumnes & Årnes og Blaker har hatt en tung start. Nå møtes lagene i 4. divisjon. Følg...