lørdag, april 13, 2024

Eidsvold yppet seg mot FUVO, men det ble fortjent favorittseier

Date:

Share post:

Hjemmelaget Eidsvold IF yppet seg mot storfavoritt FUVO i 45 minutter. Så var det slutt. Effektive FUVO punkterte kampen på to minutter.

Les også: Direkte fra kampen

I god vind, men fin sol, fikk 150 tilskuere se et spennende oppgjør i 45 minutter. EIdsvold IF hadde fortjent å lede til pause, men et effektivt bortelag senket håpet til hjemmelaget på kun to minutter.

Armin Sistek og Dan Dahl i god duell i starten av kampen (Foto: Espen Bråthen).

Eidsvold best i starten

Eidsvold startet best. De var hissige i presset så FUVO fikk ikke noe ro i pasningsspillet. De fikk flere fine brudd høyt i banen, men unøyaktige når det gjaldt som mest.

Rødtrøyene tok ledelsen ved Stian Skyttersæther. En perfekt slått corner suste inn ved nærmeste kryss, og FUVOs keeper Petter Rønningen kunne bare bokse ballen videre inn i mål. Ikke patent forsvarsspill av bortelaget.

Kjapp utligning

Det tok 30 sekunder så stod det 1-1. Like etter avspark spilte Armin Sistek fram Preben Finstad. Han klinket til med sitt gode venstrebein fra seksten meter og ballen suste inn bak keeper Glenn Wilsgård. Finstad erstattet Kim Brenna, som ikke er klar til å starte på grunn av en lyskeskade.

Eidsvold skapte to store sjanser etter dette. Espen Berg Ottesen og Magnus Iversen var alene med Rønningen, men FUVOs sisteskanse reddet begge strålende.

To mål på to minutter

FUVO klarte ikke å etablere noe som helst, men som så ofte før ser vi at favoritten har marginene på sin side. De fikk et billig frispark på venstresiden sin. Innlegget var perfekt og Martin Skolbekken headet inn 2-1 til FUVO – to minutter på overtid av førsteomgangen.

Vi hadde nesten ikke kommet på plass før FUVO økte til 3-1. Oscar Wang feide forbi tre mann, og avslutning måtte Wilsgård slå ut i feltet. Der var Mads Rismoen raskest til å reagere og han dyttet ballen i mål.

Transportetappe

Baktiar Rzaev og Mads Rismoen jubler etter ny FUVO-scoring (Foto: Espen Bråthen).

Herfra og ut ble det en transportetappe for FUVO. De gangene de satte fart kjørte de over EIF, men det ble kun ett mål til. Baktiar Rzaev spilte vegg og kom gjennom forsvaret til EIF. Alene med keeper plasserte han ballen fint i hjørnet.

EIdsvold var både uheldige og udyktige i denne kampen. De burde ha ledet i førsteomgangen, og de skapte også et par store sjanser i den andre omgangen. Når man ikke klarer å score når de er alene med keeper fire ganger blir det vanskelig.

Klasseforskjell til slutt

– Eidsvold var gode i førsteomgangen. De hadde mye entusiasme og god medvind i førsteomgangen. Vi var heldige som utlignet etter at de tok ledelsen. Men i andre omgang så er vi overlegne. Da er det klasseforskjell på lagene, sier FUVOs trener, Ørjan Heiberg, til Lokalfotballen. – Vi kom for å gå videre i cupen, og det klarte vi, fortsetter Heiberg, som løfter fram Otto Dahl og Petter Rønningen som sine beste spillere.

Nå reiser laget til Tyrkia på treningsleir der de skal møte et russisk 2. divisjonslag.

I EIF-leiren var skuffelsen stor, men de har mye positivt å ta med seg til serien starter.

– Effektiviteten som avgjør. Vi skapte vel minst like mange målsjanser, men FUVO tok bedre vare på de sjansene de fikk. Det er selvfølgelig en viktig og avgjørende egenskap og heller ikke tilfeldig at gode lag mer effektive, men føler 1-4 er flatterende. Kjipe tidspunkt å slippe inn mål på også. Men synes vi gjorde en god kamp totalt sett og ga FUVO god match. Alltid kjedelig å tape, men veldig nyttig og fin matching for oss før seriestart, sier trener Kyrre Innstøy til Lokalfotballen.

Nå venter 2. kvalifiserende runde for FUVO, før seriestart i midten av april. For Eidsvold IF er det seriestart borte mot Gjerdrum 28. mars.

 

 

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Fjellhamar

I Marikollen møtes Rælingen og Fjellhamar i 2. serierunde i 4. divisjon. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Tabelltips for 3. divisjon: 1. plass Lørenskog

Lokalfotballen tror Lørenskog vinner 3. divisjon og rykker opp til 2. divisjon. Stor stall og klassespillere. Innarbeidet spillestil. Les...

Tabelltips for 3. divisjon: 4. plass Skjetten

Skjetten imponerte i høst. Nå tipper Lokalfotballen de grønne på 4. plass i årets tabelltips. Sterk 11er og...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...