Skedsmo måtte jobbe hardt for avansement mot Blaker

1
888

Mange trodde Skedsmo skulle feie over Blaker i dagens cupkamp. Og det gjorde de i starten. Målene rant inn, men som så ofte før kriget Blaker seg inn i kampen igjen.

Les også: Direkte fra kampen

Skedsmo skulle til slutt sikre seg avansement med 5-2-seier på Aursmoen kunstgress. De rivstartet med tre raske scoringer. Først headet Kristoffer Langerud en corner tilbake i feltet og der dukket Nicklas Amundsen opp og sendte de hvite opp i ledelsen.

Like etter får Skedsmos Christoffer Blix rom og tid på sekstenmeteren. Og da smeller det. Ballen føyk inn i nettet bak keeper Ahmed Jouini.

Torud smalt inn frispark

Skedsmo ga seg ikke der. Erik Torud la ballen på 22 meter. Han knallet til og ballen smalt inn i mål. 3-0 Skedsmo og nå trodde alle at kampen var over. Alle foruten Blakers Mathias Karlsson.

Karlsson med to kjappe

To ganger var han frampå foran mål og han var like sikker begge gangene. Blaker var med i kampen igjen.

– Hadde jeg visst hva som skjedde da hadde vi løst det. Blaker søker ofte kropp i stedet for ball, og vi var ikke gode nok i boksen, sier Kristoffer Langerud til Lokalfotballen. – Vi gjør det spennende og det var en tøff kamp.

80% ballinnehav for Skedsmo

Skedsmo fortsatte å trille ball, og de hadde sikkert 80 % ballinnehav mot Blaker. Blaker holdt imponerende godt stand lenge, men de skapte fint lite. Skedsmo skapte en god del men spesielt Daniel Pereira og keeper Jouini var meget gode utover i kampen.

 Langerud roser Blaker

– Vi blir passive. Vi skulle ha klart å vende spillet høyere i banen, så hadde det ikke blitt så vanskelig for oss. Heldigvis får vi den forløsende 4-2-scoringen og da er kampen avgjort, forklarer Langerud.

Måten å slå Blaker på er mange innlegg, men det klarte ikke Skedsmo å få til. De gangen de kom rundt og fikk slått innlegg ble det ofte sjanser ut av det.

 – Blaker viser at vi ikke kan kjøre over de. Det er et godt lag, avslutter Langerud, som nettopp er tilbake etter skade. Skedsmos trener Kjetil Moren Bråthen var middels fornøyd etter kampen.

 – Det er som forventet. Vi har full kontroll, men irriterende å slippe inn to målene. I 2. omgang er vi proffe og det er godt gjennomført.

Stygg skade på Martila

Per Einar Martila har kommet litt til hektene på bildet. Han skreik og hadde meget vondt. Det fryktes at kneet har fått en skikkelig smell (Foto: Espen Bråthen).

Midtveis i 2. omgang gikk Per Einar Martila ned innenfor sekstenmeteren til Skedsmo. Noen ropte på straffe og andre mente det var filming. Vondt fikk Martila uansett, og hans høye skrik hørtes nok over hele Aurskog. Meldingene fra Blaker sier at han har veldig vondt i høyrekneet, og de frykter en lei skade. Han ble sendt rett til legevakta, og er der nå.

I går ble Marius Antonsen sendt på legevakta etter en tøff hodesmell og altså Martila i kveld. Jeg går ikke for hat-trick i morgen på Råholt.

Like før slutt satte Mergim Shurdhiqi punktum med Skedsmo femte scoring. Christoffer Blix stod for et godt forarbeid.

 – Vi er uheldige i starten, men utrolig bra å komme tilbake igjen. Tar med oss en god følelse inn mot seriestarten, sier Martin Mathisen, Blakers kaptein.

Fortjent for Skedsmo, men ros til Blaker

Alt i alt en fortjent seier selvfølgelig, men Blaker kriget godt. De slutter aldri å krige, og det kommer mange lag til å merke i år også. Skedsmo fikk lite flyt i spillet sitt. Det gikk for sakte, og da koser Blaker seg. Didrik Mostue måtte ut med kneskade, og han skal på MR til uken. Et stort skår i gleden.

Lørdag er det Eidsvold IF mot FUVO i kvalikkamp til NM på Råholt. Jeg gleder meg allerede. Vi sees der.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.