Aurskog-Høland løp til slutt over nabo AFSK

0
712

I lokaloppgjøret på Aursmoen kunstgress ble det til slutt stor forskjell på lagene. I den forferdelige vinden ble det 7-2 til bortelaget.

Vi som ofte har vært på Aursmoen kunstgress veit at vinden tar tak der. Denne torsdagen var det ekstremt, og må ta mye av skylden at dette ble en rotete kamp.

Hjemmelaget AFSK hang godt med det første kvarteret og de var fullt på høyde med storebroren fra sør i bygda. De tok ledelsen etter et frispark som Håkon Lundberg smalt til på. Mathias Hoftvedt ga en retur, og den var Eirik Haugen uheldig med og satte ballen i eget mål.

God duell inne i feltet til AFSK (Foto: Espen Bråthen)

Det tok 30 sekunder før AHFK utlignet. Martin Vestreng smalt et frispark helt nede i hjørnet.

Stor forskjell på lagene

Derfra og ut var det stor forskjell på lagene. Når AFSK hadde løpt fra seg styrte de hvite det meste ute på banen. De skapte ikke så mange store sjanser, og AFSK midtforsvar var bra. Da hadde også Håkon Lundberg og Kenneth Wauer krefter og de skapte noen småsjanser.

Den andre omgangen ble stort sett enveiskjøring mot Henrik Michelsen i AFSKs mål. Målene kom på løpende bånd og det burde faktisk vært noen flere enn de sju det ble til slutt.

Kjær i aksjon

David Kjær banket et skudd like utenfor etter 47 minutter. Like etter hadde han skutt seg inn og AHFK ledet 2-1. Nummer tre var det også Kjær som stod bak. Nytt godt skudd smalt i stolpen og Thomas Lerdahl var uheldig å sette ballen i eget mål.

Så kom en stygg smell. Marius Antonsen og Hans Christian Bergsjø skallet sammen i en hodeduell. Begge gikk i bakken. Bergsjø reiste seg fort, men Antonsen lå nede. Blodet strømmet ned fra hodet etter et leit kutt over øyet. Tøffingen fra Aurskog tok et par støttesteg da han reiste seg, og bestemte seg for å kjøre selv til legevakta.

Marius Antonsen skallet sammen med Hans Christian Bergsjø, og det blødde godt fra pannen (Foto: Espen Bråthen).

Dommer, og hans far, Fred Antonsen fulgte bekymret med, men rapportene sier at det går bra med Marius.

4-1 løp Bendik Vestreng inn. Han spilte ballen til høyre for Lerdahl og løp på venstre. Alene med Michelsen satte han ballen i mål.

Hvor er Kristiansen?

Den neste scoringen var den beste. Bård Kolstad dro ei skuddfinte innenfor sekstenmeteren. Simen Kristiansen gikk fullstendig på og han sklir vel fortsatt. Kolstad plasserte ballen i mål.

AFSK stakk fram på en god kontring. Anders Presterud dro av et par mann før Håkon Lundberg fikk ballen. Han smalt den i nota fra 16 meter.

Skjeggenes X 2

Stian Skjeggenes likte ikke det, og han satte like godt inn to scoringer på slutten til 7-2-seier til AHFK.

– Det var vanskelig i vinden. Vi fikk en god gjennomkjøring. Det ble mange bytter i tillegg til vinden, så det gikk utover strukturen, sier Arne Henrik Vestreng til Lokalfotballen etter kampen.

Aurskog-Høland møter Manglerud Star på lørdag i sin siste treningskamp før alvoret starter mot Skedsmo 2. AFSK møter Leirsund i neste treningskamp. Der er ikke seriestart før etter påske.