torsdag, mai 30, 2024

– Det har vært større cupbomber enn at EIF slår FUVO

Date:

Share post:

På lørdag får 4. divisjonslaget Eidsvold IF besøk av 3. divisjonslaget FUVO. Første kvalikrunde står for tur. Her er også bortelaget store favoritter.

Les også: Skedsmo er store favoritter mot Blaker

– Først og fremst blir det en knalltøff kamp mot en meget god motstander. Fu/Vo er et topplag i 3.divisjon med kvalitetsspillere overalt og spesielt to gode spisser. Vi forventer at det skal være forskjell på lagene, og Fu/Vo er selvfølgelig store favoritter, men vi skal gjøre så godt vi kan, sier Christer Madsen i Eidsvold IF til Lokalfotballen.

I FUVO er de ikke like klare på at de er favoritter.

– Vi skal være et bedre lag, men det finnes utallige eksempler på at underdogen holder godt følge. Cupkamper lever litt sitt eget liv, men jeg både tror og håper vi skal få frem kvalitetsforskjellene på 90 minutter, sier Ørjan Heiberg, trener i FUVO.

EIF hadde en suveren fjorårs-sesong, spesielt på høsten der de vant så og si alt. Det ble tredjeplass til slutt. Det har matchvinnere i spillere som Espen Berg Ottesen, Magnus Iversen og Fredrik Kristiansen.

Har vært større cupbomber

– Hvis vi skal ha sjanse til å vinne er vi i alle fall nødt til å spille med stor entusiasme, stor innsats og høy lagmoral. Det må være der. Hvis vi ikke klarer det kan det bli en vond opplevelse. Vi viste i fjor høst hvor gode vi kan være og håper den trenden fortsetter også i år. Det har skjedd større cupbomber i norsk fotballs historie enn at EIF slår FUVO, men vi vet at dette blir knalltøft, sier Madsen og har gode nyheter angående troppen.

– Når det gjelder laget, så er de aller fleste klare. Vi manglet noen nøkkelspillere i treningskampen i helgen, men disse spillerne er tilbake nå, forklarer Madsen. EIF tapte 1-2 mot Ull/Kisa 2 i helga, og EIF spilte uten blant annet Jim Freddy Pedersen, Stian Halberg og Kristiansen. Det var Eidsvold IFs første tap siden i sommer.

Sterk spissduo

I FUVO har det også gått bra det siste året. De spilte også en god høst. Kim Brenna øste inn mål, og han fikk også med seg gode Armin Sistek i høst.

– Kampen blir garantert tøff. Vi møter sikkert et heltent EIF-lag med en klar kamp-plan, sier Heiberg, og FUVO har noen skader men en god tropp å velge fra.

– Vi stiller med en god tropp, som vanlig. Noe smårusk er det, men vi får ikke gjort noe med det, og bruker energien riktig. Sjeldent lag har alle tilgjengelig til enhver tid.

Vi må åtte år tilbake for å finne sist gang lagene møttes, da i seriespill. I 2009 spilte begge lagene i 3. divisjon. EIF vant vårkampen, og det ble uavgjort på høsten.

Kampen spilles på Eidsvold stadion lørdag kl. 14:00. Møt opp for å se en forhåpentligvis spennende cupkamp.

 

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Roy Arne Berg bytter rolle fra a-lagstrener i EIF til sportslig leder

Nå er det ute at Roy Arne Berg gir seg som hovedtrener for Eidsvold IFs a-lag. Han fortsetter...

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Kløfta

På Øvre Romerike braker Eidsvold IF og Kløfta sammen. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Fjellhamar

Det er en herlig mandag. Nå er det Sørumsand mot Fjellhamar, og du kan følge alt direkte på...