Skedsmo er store favoritter mot Blaker i kvalikkampen til NM

3
836

Til helgen spilles de to første kvalifiseringskampene til NM. Først ut er Blaker og Skedsmo. Bortelaget er store favoritter.

På fredag spilles Blaker – Skedsmo på Aursmoen kunstgress. Denne kampen har en klar favoritt i 3. divisjonslaget Skedsmo. De vant 3. divisjon i fjor, og de kommer garantert til å ligge i toppen av nye 3. divisjon denne sesongen. Blaker overrasket de fleste i fjor ved å komme på 2. plass i 4. divisjon.

Kampen spilles på Aurskog

Rødtrøyene fra Sørum kommune spiller vanligvis hjemme på gressbanen Bruvollen. Naturlig nok, selv med en elendig vinter, er ikke den banen klar til fotball. Dermed flyttes kampen til nabo AFSK sin nye kunstgressbane på Aursmoen. Der er det strålende fasiliteter så det er bare å komme seg på kamp.

I vinter har Blaker fortsatt sitt gode spill i treningskampene. Inn har Torbjørn Dahlum Nilsen kommet og han er med på å balansere rødtrøyene bedre. Han har til og med scoret mål.

– Det blir nok meget vanskelig for oss. Vi tar det som en oppkjøring før første seriekamp mot Strømmen 2, sier Blakers trener Fredrik Larsen, men han har et lite håp.

Tror på samme kamp som mot Turn 2

– Hvis vi er strukturerte og gode defensivt kan alt skje, men det blir nok en kamp som mot Eidsvoll Turn i fjorårets serie når dem kom toppet, sier Larsen. Turn 2 kom med alle de beste for å redde plassen i 4. divisjon i oktober. Blaker holdt de unna i 60 minutter, men til slutt ble de for baktunge og Turn 2 vant.

For to år siden møtte Blaker Skedsmo 3. I fjor møtte de Skedsmo 2, og i år møter de førstelaget. Fin stigning for Larsens gutter.

Hos Skedsmo tar de ikke lett på kampen.

– Det blir en tøff bortekamp mot et lag som har alt å vinne. Blaker vil nok legge seg lavt og håpe Skedsmo blir utålmodige, og satse på kontringer og dødballer. Blaker er godt organisert og vi må spille på vårt beste om vi skal ta oss til andre runde, sier Skedsmos trener Knut Aga.

Skedsmos assisterende trener, Kjetil Moren Bråthen, er fra Blaker, og han har nok full kontroll på hva Blaker kommer med og hvordan de spiller.

– Blaker ønsker å ligge kompakt, ødelegge vårt spill og ta vare på de mulighetene de får. Regner med vi møter et lag med stor entusiasme som vil jobbe knallhardt for å nå 1. runde i cupen for første gang siden 1996. Forventer at vi matcher de med samme entusiasme og innstilling, sier Moren Bråthen til Lokalfotballen.

Hvorfor vinner Skedsmo, Aga?

– Skedsmo har et bedre lag og skal i utgangspunktet være bedre trent og strukturert i alle ledd. Men cup er cup, og det er ikke en kamp vi bare kan spille og tro vi vinner lett. Vi må prestere godt mot Blaker og være 100% fokuserte.

Slik det ser ut så sliter Blaker litt mer med klare spillere enn Skedsmo. Martin Nordseth, Fredrik Kristiansen og Mathias Karlsson rekker ikke kampen, og Vegar Gjelsvik har karantene.

– Det er noen forfall, men gutta gjør alltid sitt beste og vi stiller et bra lag, sier Larsen i Blaker.

For Skedsmo er meget gode Lars Jørgen Mork ute med skade.

– Vi stiller alltid med elleve mann når dommeren blåser, så ja vi stiller med fullt lag i denne kampen også, sier Aga. De har et par spillere med kjenning til skade, så de avventer til lenger ut i uken for å ta ut startelleveren.

Nordicbet har Skedsmo store favoritter. 1,12 er oddsen på Skedsmo-seier.

Kampstart på Aursmoen er 20:00, så det er bare å begynne og glede seg til at sesongen setter i gang for fullt.

PS! Lørdag spiller Eidsvold IF mot FUVO. Forhåndssak kommer senere.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.