Eidsvold Turn møtte veggen i form av Skjettens Andreas Eriksen

0
1065

Skjettens Andreas Eriksen herjet mot Eidsvold Turn i lørdagens treningskamp. Endelig er han skadefri, og med trøkk, vilje og entusiasme førte han Skjetten til seier mot Turn.

Les også: Direkteoppdateringer fra kampen

26-åringen er endelig skadefri igjen, og det fikk vi alle se mot Eidsvold Turn. Skjetten-spissen var overalt de første 45 minuttene. Det smalt i dueller, løpene satt og sjansene ble skapt. Eidsvold Turns midtstoppere Henrik Ulseth og Truong Tran så ut som guttespillere.

Det smalt med en gang

Allerede etter fire minutter smalt det. Eriksen luktet et pasning og senket Tran før ballen ble spilt til spissmakker Magnus Tvedte. Alene med keeper skaut Tvedte like utenfor.

Like etter vinner Eriksen ballen på 20 meter. Han vender raskt og fyrer av et godt skudd. Turns keeper Peter Rusina redder godt og slår til corner. Corneren skrudde Robin Karlsen bak mål.

Eriksen skaffer nok en corner like etter. Karlsen skrur også den over mål. Eriksen gir seg derimot ikke og han plager Ulseth så mye slik at det blir nok en corner. Nå fikk vi se hva Karlsen hadde prøvd på tidligere.

Skrudde inn corner

Denne gangen skrudde Karlsen corneren inn i motsatt hjørnet. Rusina var helt på bærtur. Skjetten tok en veldig fortjent ledelse. Det var vondt å møte Skjetten denne kampen for Turn.

Robin Karlsen skurdde ballen i mål fra corner. Keeper Peter Rusina var ikke i nærheten (Foto: Espen Bråthen).

Andreas Eriksen var helt konge. Han vant dueller og skapte sjanser. Det er tungt når du veit at spissen du møter er sterkere, tøffere og til og med raskere. Spissen var til og med i forsvar og ryddet bort ballen.

Skjetten klarte ikke å holde det gode presset etter cirka halvtimen. Turn fikk mer plass i mellomrommet, men de skapte fint lite.

Det ble ampert og rødt kort

Det ble mer og mer ampert ute på banen. Og faktisk mye takket være en liten eldre supportergjeng fra Eidsvold Turn. En gjeng gamle karer slang meldinger til alt og alle. Nå skal ikke spillere la seg prege av slikt, men slikt tøv fra voksne folk hører ikke hjemme på en bane.

Like før pause smalt det ute på banen. Peter Rusina tråkket på Robin Daly et par ganger foran en dødball. Daly bestemt seg for å sparke til Rusina og bråket var i full gang foran Turns mål. Ulseth løp rett i Daly og høvlet han inn. Dommeren valgte å gi Daly rødt kort og Ulseth gult kort. Det var helt riktig, men han burde også sendt Rusina av banen med det røde.

Skjettens Robin Daly omringes av illsinte Eidsvold Turn-spillere (Foto: Espen Bråthen).

Eriksen fikk en smell

Like før pause fikk også Eriksen seg en smell, og han sleit på vei inn til pause. Kun fire minutter ut i andreomgangen måtte han bytte.

– Synd det bare varte 45 minutter i dag for min del, men formen begynner å nærme seg nå, sier Eriksen til Lokalfotballen. Spissen sliter litt med en ribbeinsskade, men den er bedre.

–  Jeg har hatt en veldig fin oppkjøring uten skader og sykdom, så det ser bra ut, forklarer Eriksen. Hans trener Martin Wiker er full av beundring av spissen.

– Andreas har alt. Med den formen han har nå så hadde jeg ikke bytta han mot noen. Han er kanskje ikke den spissen som pirker inn mål, men han skaper mange sjanser for oss, sier Wiker.

Turn styrte det meste

Eidsvold Turn tok selvfølgelig helt over kampen. De trillet og trillet ball fram og tilbake uten å skape noen store sjanser. Nærmest var Jonathan Teigland med et par forsøk. Johan Kolbjørnsrud hadde sikkert 20 innlegg med det var altfor få Turn-spillere inne i boksen.

Skjetten fortsatte det tøffe spillet i 2. omgang, og det ble etter hvert en hissig gjeng fra øvre romerike. Også Skjettens midtbanespiller Jama måtte ut med rødt kort like før slutt.

– Vi møter et tøft lag, men de går over grensen noen ganger. Et skikkelig kjøttlag, og de skader også en av våre spillere. Men det skal sies at vi var dårlige i dag også, sier Eidsvold Turns trener Jon Audun Slaatsveen.

–  Det skal være vondt å møte oss, og det blir tøft for oss med en mann mindre så lenge. Da blir det mange dueller. Vi er veldig gode defensivt i dag, og Turn skaper nesten ingenting på oss. Keeper Rusina burde også blitt utvist, men Daly skal uansett ikke reagere på den måten, sier Wiker.

Andreas Eriksen og Henrik Ulseth i en av mange dueller (Foto: Espen Bråthen).
Andreas Eriksen ser nå frem til seriestart, og han har trua på Skjetten.

– Målet mitt er at Skjetten skal kjempe i toppen av tabellen, og prestere på et jevnere nivå enn vi har klart tidligere. Personlig håper jeg selvfølgelig å bidra med både mål og assist. Antall mål har jeg ikke satt noe mål på, men får tenke litt på den, avslutter Eriksen.

Slaatsveen var en skuffet mann da han snakket med Lokalfotballen etter kampen.

– Vi er som sagt ikke gode i dag. De er gode i presset og vi klarer ikke å løse opp i det. Vi ønsker å spille mer fremover enn det vi fikk til i dag, sier han.

Turn kan skylde seg selv

Eidsvold Turn la opp til problemene selv i dag. De veit at Skjetten er et duellsterkt lag. Det at de velger å trille ball bak i forsvaret er trøbbel når hardtarbeidende spisser i Eriksen og Tvedte jager. Skjetten kunne ligge kompakt, og stopperparet Eian og Edvardsen elsker alle duellene når de har ballen foran seg. Turn truet aldri bakrom, og da har de bommet på det taktiske.

 

Banens beste, selv med kun 49 minutter, var helt klart Andreas Eriksen. Han var delaktig i alt Skjetten skapte. Stopperne er nevnt, men også Jørgen Slorafoss kriget godt. For Turn var det tyngre. Kristoffer Nordlie slo sikkert 600 korte pasninger i dag, men ingen forløsende. Teigland var skuffende etter en knallgod vinter. Kolbjørnsrud god på venstrebacken.

PS! Skjetten måtte låne keeper fra LSK i dag. Mats Viken stod en god kamp for grønntrøyene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.