– Vi skal spille den type fotball som gjør at vi vinner kamper

0
1470

Karl André Hovde klarte ikke å holde seg lenge borte fra fotballen. Ett år var nok. Nå har han tatt over barndomsklubben Kløfta sitt A-lag.  

Les også: Fire mann på plass for Karl André Hovde og Kløfta

Karl André Hovde har i mange år vært en aktiv person i den lokale fotballen på Romerike. Fra oppveksten har veien gått innom flere klubber før han nå er tilbake hos de svart/hvite. Det ble fire år på a-laget til Kløfta som ung spiller, før veien gikk til Eidsvold Turn. Der var han i tre sesonger. Hovde var med på satsingen til Romerike Fotball, og via Skjetten (som var RF i en kort periode), til Ull/Kisa. Så gikk turen til Høland. Først som spillende trenere og så hovedtrener. Deretter tok han turen til Hauerseter og bygde opp et slagkraftig lag der.

Fotballfolket på Romerike ble overrasket at Hovde trakk seg tilbake. Det holdt med kun ett år borte fra fotballen. Nå er Hovde klar for 4. divisjon og Kløfta.

– Kløfta er barndomsklubben min og etter et år borte fra fotballen passet det bra nå, forklarer Hovde til Lokalfotballen.

Kløfta hadde en god sesong for to år siden, før det ble en kamp om nedrykk i fjor. Takket være Adam Olsens scoringer holdt de så vidt plassen i en spennende avslutning på sesongen. Hovde har hovedfokus på å ta poeng denne sesongen.

– Kort sagt, så er det å spille den type fotball som gjør at vi vinner den aktuelle kampen vi deltar i, sier Hovde.

Karl André Hovde har sin sønn, Magnus Hovde (nærmest ballen), på Kløfta-laget (Foto: Espen Bråthen).

Hva er målsettingen til Kløfta i år?

– Kløfta klarte seg med minst mulig margin i 2016, men vi håper å kunne matche flere av lagene kommende sesong. Vi skal unngå bunnstriden. Det ser ut som en meget tøff avdeling. Det er flere gode lag og mange gode enkeltspillere.

Kløfta har en god blanding av lokale spillere og spillere utenfra, og slik blir det fremover også.

– Først og fremst så er det jo lokale spillere som er viktigst. Men, det er ikke et prinsipp at vi ikke skal kunne henvende oss til spillere utenfor Kløftas grense, sier Karl André, eller Titt, som han blir kallt.

Med et år ute av lokalfotballen er ikke oversikten helt på topp – ennå.

– Jeg har ikke oversikt over hele Romerike, men det virker som det er en god interesse både rundt topp- og breddelagene, sier Hovde.

Hva syns du om at lag i breddefotballen bruker penger på spillere?

– Det må være opp til hver enkelt klubb. Finnes det penger og det er enighet i klubben er det bare å bruke, sier Hovde.

Hovde og Kløfta har hentet inn mye rutine denne vinteren. Spillere som Stian Nygaard, Christian Westad, Eivind Svalestad og Vemund Sæther er på plass. Det er viktig for de unge og litt varierende Kløfta-laget.

Det blir moro å ha frittalende Hovde tilbake i lokalfotballen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.