– Alle behandles likt i Hvam

0
631
Fotball-leder i Hvam, Stein Vågnes, mottok to priser på årets Kretsting. Her deler NFFs Nils Fisketjønn ut prisen Årets Fair play-klubb 2016 (Foto: Espen Bråthen).

Kvalitetsklubben Hvam tok hjem to priser på årets Kretsting. Klubben ble årets jenteklubb og årets fair play-klubb, og de er klare på hva som har gitt de utmerkelsene.

Les også: Oppdateringene fra Kretstinget

– Alle behandles med likeverd i Hvam. Jentene behandles akkurat likt som guttene, og det har gitt gode resultater, sier fotball-leder i Hvam, Stein Vågsnes til Lokalfotballen.

Hvam ble den første klubben på Romerike som ble kvalitetsklubb, som er et retningsgivende konsept for utviklingsarbeidet i klubbene. De var også første breddeklubb i Norge som inngikk samarbeid med Right to play. Det er en global organisasjon som fremmer en sunn og trygg verden gjennom lek og idrett.

– Vi har et stort fokus på disse områdene. Allerede i 2015 skrev vi en fair play-avtale med kretsen med flere punkter vi skulle jobbe med, sier nestleder i Hvam, Christian Bull.

Dette var andre året på rad at klubben vant fair play-prisen. Nå går de for et hat trick.

– Det kommer noen flere punkter i 2017. Vi er veldig beviste på jobben. Vi skal etterleve det vi avtaler, og vi har et punkt om fair play på alle møter. Kommunikasjonen ut til foreldre og spillere er meget viktig, sier Bull med stort engasjement.

I 2016 hadde Hvam lag i alle klasser. Det vil si fra J6/G6 opp til oldboys.

– Vi gjør ikke forskjell på noen. Jentene har sine egne lag allerede fra 6-årsalderen, og ikke blandete lag. Vi mistet jenter når vi hadde det, forklarer Vågnes om jentesatsingen.

Beste jenteklubb på Romerike

Jentene og guttene har forskjellige treningsdager, og det er det flere årsaker til.

– Jentene slipper glaningen og kommentarene fra guttene. Det beste er at nå samler vi alle jentelagene på samme området og gjør det enkelt å la jenter hospitere der det trengs. Praktisk for oss. Vi må huske at jenter ikke er spesielle. Folk er for snille mot jenter. Vi skal ha like krav. De er som gutta, sier Vågnes.

Startet eget Unified-lag

Hvam arrangerer både jentedagen og guttedagen med stor suksess. De har også sin egen vårcup i samarbeid med Right to Play. Nå i vinter startet de også et eget Unified-lag, og i 2016 utdannet de flere klubbedommere hvor de fleste er jenter.

– En annen ting som er viktig for oss er å utdanne foreldre og spillere til å bli trenere. Nå skal vi ha barnefotballkurs for J15 og vi håper at noen av de kan bli hjelpetrenere på yngre lag, sier Bull.

For en som ikke har hørt så mye om Hvam er dette imponerende arbeid av en liten klubb som er på vei til å bli stor. Og det å se så ivrige og entusiastiske ledere i Vågnes og Bull gir Hvam en god framtid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.