Kretsstyret foreslår to opprykksplasser fra 5. divisjon

0
451

På mandag er det kretstinget i NFF Akershus. Et av forslagene kretstyret har på agendaen er antall opprykksplasser fra 5. divisjon og nedover.

Foran årets sesong er seriesystemet endret, og hver enkelt krets må se over sitt opp- og nedrykk-system. For Akershus har vi kun en 4. divisjon (dette beregnes ut fra antall lag i prosent av totalen i Norge), og det vil si kun en opprykksplass til 3. divisjon de neste årene.

På Kretstinget mandag 27. februar på Olav Thon Oslo Airport på Gardermoen legger  kretsstyret frem følgende forslag:

Kretsstyret i Akershus Fotballkrets foreslår for kretstinget at «To lag rykker opp fra 5. divisjon til og med 9. divisjon».

På terminlistemøtene ønsket alle 5. divisjonsklubbene at to lag skulle rykke direkte opp, og de fikk fulltreff etter dette forslaget til Kretstinget. 4. divisjonsklubbene var mer skeptiske til to nedrykk – mye på grunn av kun ett lag rykker opp. De ønsket seg ett lag opp og nummer to i kvalifisering i 5. divisjon med det dårligste laget som ikke rykket ned fra 4. divisjon.

Nedrykk avhenger av 3. divisjon

Nedrykk fra 4. divisjon og nedover avhenger også av hvor mange lag fra Romerike som rykker ned fra 3. divisjon.

Eksempel: Rykker ingen lag ned fra 3. divisjon så rykker ett lag ned fra 4. divisjon, og videre nedover i systemet. Ett lag rykker opp til 3. divisjon. Og to opp fra 5. divisjon.

Rykker tre lag ned fra 3. divisjon så rykker fire lag ned fra 4. divisjon.

Motivering fra Kretsstyret:

Kretsstyret forslår derfor to opprykksplasser, og hvor man da er garantert et nedrykk. Argumentasjonen gikk på at lagene varierer mye i prestasjon fra år til år og at det er mer fornuftig å ha en jevnere rullering mellom lagene i systemet. Kun et lag opp og ingen ned, med unntak av eventuelle lag ned fra Regionsligaen, ble sett på som at divisjonene ble for like fra år til år og etter hvert lite interessante. Det ble også for vanskelig å rykke opp og man var redd for 2. lag i for stor grad kunne påvirke utfallet av seriene. En av argumentene for å endre seriestruktur var å unngå kvalifisering.

Det som er synd er at kretsen ønsker ta vekk kvalikkampen. Den aller beste som skjedde i 2016 var kvalikkampen mellom Fet og Fjellhamar. Den kampen hadde alt.

Hva syns du om forslaget til kretsstyret?

[socialpoll id=»2422644″]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.