2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

0
903
Foto: Steinar Pedersen.

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen spille seg inn på laget.

Les også: – Målet er å spille i OBOS med Ull/Kisa

19-åringen har alltid hatt en stor fotballinteresse. Mye takket være far Per Kristian «PK» Melby. Mannen er en lokal legende både i AFSK og Blaker. For Simen ble det Sørumsand som ung gutt på grunn av fotballmiljøet.

Mye spennende i Sørumsand

Sørumsand hadde flere spennende spillere i alderskullene rundt Simen. Allerede som 14-åring debuterte han på G19 for Sørumsand i 1. divisjon. I 2014 var han fast på G19 og på a-laget. Sammen med gode unggutter i Jesper Kornbakk, Benjamin Furberg, Vidar Øverland og Torbjørn Vitsø, blant flere, var det store ting på gang i SIF.

Simen Melby her i Sørumsand-drakta i duell mot Skjettens Jørgen Slorafoss i 2014 (Foto: Espen Bråthen).

Dessverre rykket a-laget ned til 5. divisjon, og da forsvant de fleste unggutta. Kornbakk og Furberg til LSK. Vitsø til Kongsvinger. Øverland og Melby til Strømmen.

Debut i 3. divisjon

Simen gikk rett inn i Interkrets-stallen til Strømmens G19-lag, og det tok ikke lang tid før han debuterte for Strømmen 2 i 3. divisjon. Det ble debut mot Grue i 3-2-seieren der han startet som back. Deretter gikk det slag i slag for Melby.

I fjor var Simen i all hovedsak fast i 3. divisjon, og spilte de G19-kampene som passet inn. Det ble tøffe tak på begge lag, og resultatene gikk ikke helt Strømmens vei. 3. divisjonslaget rykket ned og de tapte opprykket til Interkrets på målforskjell mot Lørenskog.

– Vi var ustabile i 3. divisjon, og det var det som førte til at vi rykket ned. På vårt beste spilte vi jevnt med de beste, men vi slet med å gjøre det i flere kamper på rad. Selv om vi slo Lørenskog i begge kampene for G19 var det noen enkeltkamper som gjorde at vi havnet bak Lørenskog, forklarer Simen til Lokalfotballen.

Hentet opp i a-stallen

Melby har tatt et stort steg i 2016. Det ble flere og flere treninger med a-laget, og nå er han hentet opp fast i a-stallen.

– For min egen del har det vært en lærerik sesong. Jeg synes sesongen har vært godkjent, men jeg har fortsatt mye å jobbe med. Jeg har spilt mange kamper og lært mye om hva som kreves og forventes, sier Melby.

Simen får mye ros av Strømmens a-lagstrener, Espen Olsen.

– Simen ble tatt opp i a-stallen fordi han var den beste juniorspilleren vår i fjor. Han var stort sett god i 3.divisjon. Dessuten har han de rette holdningene som skal til for å blir god. Han har lysten og viljen, og er i tillegg ydmyk, er Olsens rosende ord til Melby.

Store utfordringer

Sammen med Even Habberstad er altså Simen flyttet opp i a-stallen. Nå skal man tilvenne seg tempo og trøkket som er i gråtrøyenes a-stall.

– Kortsiktig mål er å debutere i OBOS ligaen. Og å være en del av troppen. Langsiktig mål blir å kunne spille meg til en fast plass og bli en så god spiller jeg kan bli, sier Melby.

Simen startet fotballkarrieren som en offensiv spiller i Sørumsand. I løpet av tiden i Strømmen har unggutten blitt omskolert til back.

– Ja, jeg ble omskolert til back for to sesonger siden. Det var mye nytt å lære seg i begynnelsen i forhold til posisjonering og hvordan rollen fungerer. Men jeg synes det er gøy å spille back. I systemet strømmen spiller er backen veldig involvert defensivt og offensivt. Styrkene mine er at jeg har en god motor, grei teknikk og jobber hardt, sier Simen.

Det var enkelt for Simen å plukke ut høydepunktene i 2016.

– Årets høydepunkt for min del har vært de gangene jeg har vært med på alags-treninger og treningskamper for a-laget, svarer han kjapt.

Vi må også litt tilbake til lokalfotball-sesongen i 2016.

Verste motspiller?

– Den verste motspilleren tror jeg må være spissen til Skjetten, Andreas Eriksen.

Beste medspiller i 3. divisjon?

– Den beste medspilleren i 3 divivisjon har vært Johannes Grødtlien.

Den beste spilleren i 3. divisjon?

– Det er spissen til Rilindja. Shipshani er det vel.

Nå venter store utfordringer og en veldig spennende tid for den unge blakerværingen. La Manga står for tur, og det kan bli debut i OBOS denne sesongen for den gode unggutten.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.