Store endringer i seriesystemet på Romerike

Annonse

Flere lag har trekt seg i vinter og det gir noen endringer i divisjonene fra 6. divisjon til og med 9. divisjon. Her er full oversikt.

De mange endringene har gitt flere klubber gode nyheter i vinter. Lag har både rykket opp og reddet plassen. Dessverre er to klubber ute av seriesystemet i år. Både Dal og Varpe har kastet inn håndkleet og har ikke seniorlag i 2017.

Les også: – Veldig godt samarbeid med klubbene

Endringene har jeg fått fra Dag Værvågen i kretsen, og de er som følger*:

I 6.divisjon rykket Strømmen 3 og Gjelleråsen 2 ned, men reddes av Åkrene og Dal som har trukket laget. I 7.divisjon har Rælingen 2 trukket seg og det redder Flisbyen 2, Sand og Søndre Høland. I 8.divisjon har Kurland 2 og Varpe trukket seg, og Haga og Flisbyen 3 og Borgen 2 takket nei til plass. Hvam slapp dermed å rykke ned. Skogbygda, Hauerseter 2, Skjetten 4 og Blaker 2 takket ja til opprykk etter at også Eidsvold TF 3 og FUVO 3 trakk lagene i fjor.

Åkrene 2 blir til Åkrene 1 i 7. divisjon.

*Med forbehold om feil

Skremmende utvikling

Det som er en skremmende utvikling er at det snart ikke er igjen førstelag i seriesystemet til NFF Akershus. I 4. divisjon er fem lag 2. lag og i 5. divisjon er det tre lag. Begge de to divisjonene er innenfor når det gjelder 2. lag, men lenger ned er det tilnærmet krise.

Av 44 lag fra 6. divisjon til 9. divisjon er hele 27 lag klubbenes 2., 3., og til og med 4. lag. Altså 61 prosent av lagene er ikke førstelag.  6. divisjon er årets desidert kjedeligste divisjon. Ni av tolv lag er 2. eller 3. lag. Kunne man ikke dyttet de ut i egen serie? Man kunne ha laget 6. og 7. divisjon med kun førstelag, og så hatt egne serier for klubbenes 2. og 3. lag.

Oversikt på divisjonene:
  1. Divisjon (12 lag):

Gjelleråsen 2, Skedsmo 3, Aurskog-Høland 2, Ull/Kisa 3, Fet 2, Bjerke, Skjetten 3, Kurland, Raumnes & Årnes 2, Frogner, Strømmen 3, Lillestrøm 3

  1. Divisjon (10 lag):

Bjerke 2, Borgen, Eidsvold IF 2, Flisbyen 2, Holter, Kløfta 2, Løvenstad, Sand, Søndre Høland, Åkrene

  1. Divisjon (10 lag):

Blaker 2, Dalen, Fet 3, Fjellhamar 2, Hauerseter 2, Hvam, Skjetten 4, Skogbygda, Ull/Kisa 4, Ytre Rælingen

  1. Divisjon (12 lag)

Aurskog-Finstadbru 2, Bøn, Eidsvold TF 3, Enebakk, Fenstad SK, Fjellhamar 3, Flisbyen 3, Haga, Lillestrøm 4, Lørenskog 3, Nittedal 2, Sørumsand 2

Hva mener du om utviklingen av breddefotballen på Romerike?

Annonse

1 KOMMENTAR

  1. Her synes jeg Lokalfotballen har et veldig godt poeng. 2. lag – 3. lag – og nå 4. lag kommer i alle «fasonger» fra de største klubbene, – og vi vet aldri hva de stiller med av spillere. Må de ha noen poeng så mikser de hit og dit som det passer dem. En større prioritet på 1. lagene ville styrket breddefotballen og lagt til rette for større aktivitet i klubbene. Vi ønsker å ta vare på fotballen i lokalsamfunnet, og da bør det legges til rette for dette på høyeste mulige nivå. – En stor feil som kretsen har gjort, er å tillate at enda flere spillere kan flyttes mellom lagene. I praksis betyr dette at over halve laget kan komme fra et annet nivå, når de har behov for det. Argumentet skal være at dette gir færre trekninger, men det synes jeg er syltynt. – Dette ble nesten snikinnført fra AFK for et par år siden, og presentert på tinget uten at klubbene rakk å tenke seg om. Det er sikkert bra for de store, med mange lag – men er en skikkelig DÅRLIG DEAL for oss mindre klubber. Kretsen bør ta et større ansvar for breddefotballen.

SVAR

Skriv inn din kommentar
Vennligst fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.