fredag, mars 31, 2023

En skuffelse hvis Rælingen ikke kjemper om opprykk

Date:

Share post:

Det er en gammel helt i Rælingen som tar over roret til blåtrøyene. Per Åge Barbakken skal lose laget opp til 4. divisjon.

Etter to tunge sesonger i Marikollen, med to strake nedrykk, ser de nå fremover. Klubben har fått på plass de fleste som spilte i 2016, og inn kommer det unggutter. I tillegg fikk de på plass Adrian Tjernsli som uten tvil er 5. divisjons beste spillere.

Les også: Adrian Tjernsli har bestemt seg

Nå tar Barbakken og co sats igjen. Det skal bli et kort opphold i 5. divisjon.

– Det enkle svaret på det er jo at jeg ble spurt. Rælingen FK er min  klubb og jeg har lyst til å bidra til at RFK skal revansjere fjorårets sesong. Vi ønsker også å utvikle de unge spillerne i klubben som banker på døra på a-laget. Med gode treningsforhold, engasjert administrasjon og styre, i tillegg til et godt støtteapparat med Edwin Werni i spissen, er grunnlaget lagt for en god fotballhverdag, sier Barbakken til Lokalfotballen, som i sesongene 2015-16 har trent aldersbestemt, både G16 og G19, i RFK. Tidligere har han trent Rælingens a-lag i to perioder tidligere, senest i 2013.

Akkurat nå er Rælingen opprykkfavoritt i mine øyne. Per Åge er litt mer tilbakeholden, men ikke mye.

– Vi har kick off i starten av februar. Da bestemmes målsetting for 2017, men det vil nok være en skuffelse om vi ikke er med å slåss om opprykk til 4.divisjon, sier han.

Offensiv fotball i Marikollen

Barbakken har lenge hatt en offensiv tilnærming i trenerrollen, og slik vil det bli i 2017 også.

– Offensiv fotball med tydelig mønster og høyt tempo hvor vi styrer spillet. Formasjon er varianter av 4-2-3-1, forklarer Barbakken.

Satse på egne spillere, eller hente inn spillere for å rykke opp?

– Absolutt å satse på egne spillere. Det er hele poenget med et seniorlag i lavere divisjoner – å gi klubbens egne spillere en mulighet til å utvikle seg videre til et høyre nivå. Sånn sett er 5.divisjon litt for lavt. I dag så består stallen av cirka 10 spillere som kun har spilt i RFK, i tillegg fem spillere som kun har seniorfotball i Rælingen. I tillegg er det en juniorgruppe med 10-12 spillere som har gode muligheter for spilletid på a-laget i 2017, svarer Barbakken, og legger til at de har sendt forespørsel på to spillere.

George med finter for Rælingen mot Fjellhamar (Foto: Espen Bråthen).

En hard satsing på en trenerkarriere er ikke aktuelt. Det er Rælingen som er klubbens hans, og som han brenner for.

Bortkastede penger

– Utvikle meg og ha en spennende og meningsfylt fritid. Viktig å lære noe nytt hvert år. Ingen ambisjoner utover å være best mulig trener for mine spillere. Jeg har nok med jobb og familie, så en «trenerkarrière» er ikke aktuelt, forklarer Barbakken.

Etter en kort periode ute av seniorfotballen har Barbakken fortsatt god kontroll på den lokale fotballen.

– Det er mange fine klubber med god interesse og fotballkultur. Opplever at interessen og engasjementet har økt de siste 2-3 årene. Det er veldig bra, sier Per Åge, men han har lite til overs for de klubbene som strør seg rundt med penger på middelmådige spillere.

– Det er bortkastet penger og ganske flaut. Klubbene burde heller bruke penger på å legge til rette til bedre treninger, trenere og muligheter for de unge.


Per Åge Barbakken

46 år. Samboer og to barn. Salgssjef i Dossier Solutions. Bor i Rælingen. Vært fotballtrener siden 2000, både aldersbestemt og senior. Har vært trener for Rælingens a-lag i totalt sju år fordelt på to perioder. I tillegg har han vært en del av trenerapparatet på LSK Kvinner i perioden 2008-2012.

Les også: Bilder fra lørdagens fotball på Romerike

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

– Jeg tror vi har gode muligheter

Sørumsand er tilbake i NM, og lørdag venter Sander i 1. kvalikkamp til Norgesmesterskapet. Per Einar Gjelsvik har...

Topp 10 beste keepere på Romerike

Nå har vi kommet til de beste keeperne på Romerike i 3. divisjon til og med 5. divisjon....

Topp 10 beste spillere i 5. divisjon på Romerike

Denne øvelsen er like vanskelig som 4. divisjon. Uansett, her er Lokalfotballen sin topp 10-liste for beste spillere...

Mitt favorittlag: Eivind Svalestad | – Beste 1 mot 1-spilleren i landet

Nestemann ut i vår serie Mitt favorittlag er spissen Eivind Svalestad. En lang karriere involverer masse spennende spillere. Eivind,...