søndag, juni 16, 2024

Unge talenter og forventede topplag i aksjon

Date:

Share post:

Lørdag 28. januar var den første store treningskamp-lørdagen på Romerike. Lokalfotballen fartet rundt og så tre av kampene, og det var mye bra fotball.

Les også: Direkte fra treningskampen mellom Rælingen og Fjellhamar

Lørdagen første kamp var det forventede toppoppgjøret i årets 5. divisjon mellom Rælingen og Fjellhamar. Rælingen kom med tålig bra tropp, men Fjellhamar manglet for eksempel Halfdan Roth og Kim Hunstad.

Rælingen startet kampen klart best. De var tøffe i presset og spilt en mer direkte fotball enn i de to siste årene. Dette er en spillestil som passer bedre for måltrøyene.

Den første scoringen kom etter en ball i bakrom. Mats Kaasbøll tok ballen elegant ned og satte ballen i mål fra åtte meter. Fullt fortjent.

Les også: Bilder fra lørdagens fotball på Romerike

På sitt første ordentlig angrep scoret Fjellhamar. Espen Nordermoen spilte en fin ball fram til Jonas Flood. Han rundet keeper og satte ballen i åpent mål.

Jonas Flood jubler etter scoring for Fjellhamar mot Rælingen (Espen Bråthen).

Store sjanser for begge lag

Rælingen er flinke til å vende spillet, og de presser Fjellhamar godt i perioder. Både Yad og Blend Swar burde gitt Rælingen ledelsen etter store sjanser. Likevel burde Fjellhamar ledet ved pause. En Fjellhamar-spiller skyter over fra to meter i mølja foran Atle Wilhelmsen i Rælingens mål.

Rælingen prøver å jage på samme måte i 2. omgang, men det tar fort slutt. Fjellhamar kommer mer med i kampen. Kampen er preget av mange feilpasninger så spillet går frem og tilbake. Like før slutt kommer avgjørelsen. Yad Swar spilles alene med keeper, og spissen gjorde ingen feil. Dermed vant Rælingen 2-1, fortjent.

Skjetten for gode for Gjerdrum

Kamp to for dagen var Skjetten – Gjerdrum. Skjetten lader veldig nå til spill i 3. divisjon, og da Gjerdrum hadde flere forfall ble dette en enkel reise for de grønne.

Les også: Direkte fra treningskampen mellom Skjetten og Gjerdrum

Det som var mest spennende var å se om de nye spillerne til Skjetten var gode. Høyreiste Daniel Os styrte midtbanen bra. Ali Otaibi ser ut som en klassestopper i 3. divisjon. Herlig tøff i spillestilen. Noe Marius Rødsrud kan skrive under på. Trym Halvorsen er en lokal unggutt som det er trøkk i.

Prøvespiller Machmoud Laham, som er Skjetten-gutt, virker som en meget spennende spiller. Unggutten har vært i mange klubber allerede, men i Skjetten kan han få tillit og bygge seg opp igjen.

Skjetten virker på meg som en reell utfordrer til de andre forventede topplagene i 3. divisjon. Men, det er bare januar så det er mye som kan skje.

Unge gutter viste seg fram

Det var også godt å se at begge klubbene lar de unge gutta få prøve seg. Både Sander Vingelven og Jonathan Monteiro er spennende spillere hos de grønne. Emil Langeland og Sondre Løvberg er spennende typer i Gjerdrum. Unge Sander Hagen ser også ut til å ha tatt et steg.

Selve kampen ble som sagt enveiskjøring. Magnus Tvedte burde hatt tre scoringer allerede etter et kvarter. En tydelig forbanna Tvedte slang noen gloser til seg selv. Sammen med Andreas Eriksen blir de to vonde å møte i år.

Roy Konterud redder for Gjerdrum mot Magnus Tvedte i Skjetten (Foto: Espen Bråthen).

Målet kom til slutt, og selvfølgelig måtte det et selvmål til. Tvedte avanserte på venstresiden og innlegget traff Ole Martin Rundberg i beinet og trillet i mål. Like før pause satt nummer to. Nye Trym Halvorsen satte inn et retur etter skudd fra Laham.

I pausen ble det en kebab på Skjetten Bistro. Den var helt grei. Hyggelig mann som jobbet der.

Fine scoringer av Skjetten

Ti minutter ut i 2. omgang satt nummer tre. Monteiro avsluttet med venstra og Robin Daly styrte ballen i mål. 4-0 kom etter en vakkert angrep. Laham mottok ballen i lufta, og han dundret til med bredsida og fallen føyk i motsatt hjørnet. Nydelig.

Like etter glemmer Gjerdrum å presse Daly på sekstenmeteren. Midtbanespilleren takket og bukket og plasserte ballen nede i hjørnet.

– Gjerdrum hang ikke med når vi satte opp farta, men det er bare så synd vi gjorde det altfor sjelden, sa Martin Wiker til Lokalfotballen etter kampen.

Jevn kamp for Skedsmo

Kamp tre denne lørdagen var Skedsmo mot Strømsgodset 2. Lagene hadde glemt å ordne dommer, så en av Godsets trenere tok ansvar med fløyta. De fikk ringt rundt og dommer Rune Løbersli kom en halvtime ut i kampen.

Lars Jørgen Mork med ballen for Skedsmo mot Strømsgodset 2 (Foto: Espen Bråthen).

Strømsgodsets unggutter spilte ball i hatt med Skedsmo i åpningskvarteret, men Skedsmo scoret først. Lars Jørgen Mork vant ballen høyt oppe. Mergim Shurdhiqi fosset ned venstresiden, og innlegget til Didrik Mostue var strøkent. Spissen satte ballen i mål, som vi har sett så mange ganger tidligere. To minutter senere utlignet Godset.

Skedsmo kommer mye mer inn i kampen, og den siste halvtimen er de best i LSK-Hallen. Den ender også i en scoring til. Simen Rustadbakken prøvde et skudd fra 16 meter, og via en Godset-spiller suste ballen i nettet.

Andreomgangen var en kjedelig opplevelse. Strømsgodset 2 byttet alle spilleren, og Skedsmo byttet en god del. Like før skutt utlignet Godset etter en ball i bakrom og spissen satte ballen i mål. Unge Nikolai Bjurholt spilte nok en god kamp som midtstopper for de hvite.

Andre resultater:

Korsvoll _ Aurskog-Høland 3-0. Rapportene sier at at redusert AHFK var best i 60 minutter, men gjorde noen enkle feil de ble straffet for i slutten av kampen.

Gjelleråsen – Gran 3-2. Henrik Bijmolen, Kim Sørensen og Markus Kaasa scoret for de grønne. Kaase prøvespiller for GIF, og kan bli en meget viktig signering for Bent Inge Johnsen og co.

Eidsvold IF – Bjerke 4-2. Magnus Iversen 2, Stian Halberg og Fredrik Kristiansen scoret for EIF.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Gjelleråsen

Det er på tide med nytt lokaloppgjør. Lørenskog får besøk av Gjelleråsen, og du kan følge alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.