lørdag, juni 15, 2024

Hva ønsker Lillestrøm med fotballen på Romerike?

Date:

Share post:

Stemningen er ikke god om dagen mellom Lillestrøm og breddeklubbene på Romerike. Toppklubben henter spillere i alle aldre, dialogen uteblir og hvor er de ansvarlige?

Torgeir Bjarmann svarer på kritikken til de lokale klubbene

Spørsmålene er mange fra breddeklubbene på Romerike til Lillestrøm SK om dagen. Lokalfotballen har blitt kontaktet av flere klubber den siste tiden som er irriterte på LSK. Ingen av de som har blitt kontaktet senere har så mye positivt å si om lokomotivet i fotballen på Romerike de heller.

– Prosessen med LSK om dagen er ikke god. De har det siste året hentet blant annet sju 00- og 01-spillere fra vårt G16-kull i 2016. Vi har vært tydelige og korrekte ovenfor LSK om hva Skedsmo ønsker, men vi er usikre på hva Lillestrøm ønsker, sier daglig leder Jørn Ove Lunder og spillerutvikler Kim Pedersen i Skedsmo til Lokalfotballen.

Et eksempel som kommer fram på bordet underveis i praten er følgende: Skedsmo og LSK hadde en samarbeidsavtale i noen år. Et punkt i kontrakten sa at LSK ikke skulle hente spillere der de konkurrerte på samme nivå. LSK ønsket en av spillerne på en slikt lag. Dermed valgte Skedsmo-fødte Torgeir Bjarmann å si opp avtalen kun for å hente denne spilleren.

– Det virker som om LSK ikke har en plan for sin toppspillerutvikling. Hvis de har en plan er den dårlig kommunisert ut til oss lokale klubbene. Vi har for tiden ingen dialog med LSK i forhold til spillerutvikling, men vi har det siste året prøvd å få til et samarbeid gjennom kretsen, sier leder av sportslig utvalg i Lørenskog, Vegard Egner.

Kommer spillere tilbake bedre?

Lillestrøm har lenge gått ut og sagt at mange av spillerne de henter til klubben, som ikke kommer gjennom nåløyet til senior, kommer bedre tilbake.

– Det er ikke korrekt. Siden 1983 kan jeg vel egentlig bare huske en spiller som har kommet tilbake bedre og styrket Skedsmo, sier Lunder til Lokalfotballen.

– Vi føler heller ikke at dette er helt korrekt, og har erfart at spiller etter et opphold i LSK har kommet redusert tilbake, hvor vi over tid har fått spiller tilbake i sporet gjennom god oppfølging hos oss, sier Raymond Johansen i Gjelleråsen.

Gjelleråsen har hatt en samarbeidsavtale med LSK om spillerutvikling siden 2014, men det ryktes at de nå vil ut av den, med bakgrunn i hvordan de har opplevd LSK gjennom noen overganger det siste året. Blant annet har LSK hentet en 13-åring og to 14-åringer på guttesiden.

LSK har ikke utviklingsansvarlig

En av utfordringene de lokale klubbene har er at LSK ikke har en utviklingsansvarlig som kan holde dialog med de lokale klubbene. Det er ofte Torgeir Bjarmann som må holde dialogen, og han har ansvaret for det sportslige for seniorene og toppsatsingen til LSK.

– Nei, det er ingen utviklingsansvarlig hos oss og det finnes heller ingen sportslig plan som følges, og det er frustrerende, sier en kilde i Lillestrøm som ikke ønsker å stå fram med navn.

-Det stemmer at vi ikke har en utviklingsansvarlig nå, men det er vi nå på vei til å ansette i Lillestrøm, sier sportsdirektør i Lillestrøm, Torgeir Bjarmann. Du kan lese hele svaret til Bjarmann her.

Et forslag flere av de lokale klubbene har er at der LSK har lag i nasjonal serie kan de fokusere på den, og ikke ha et Interkrets-lag. Da kan klubber som Skedsmo, Lørenskog og Gjelleråsen beholde noen av spillerne LSK pleier å hente for å bygge sterke Interkrets-lag. Da vil de få en god arena pluss at klubbene kommer til å utvikle enda bedre spillere som LSK kan dra nytte av litt seinere.

– Istedenfor at LSK både skal ha nasjonal og interkrets kan de ofre interkrets. Det vil si ha en sterk stamme med 15- og 16-åringer i en tropp og utvikle disse. Da vil de ikke ha behov for å tømme naboklubber som igjen vil føre til at vi har flere utviklingsmiljøer, la oss si 3-4 klubber, i interkrets pluss nasjonalt tilbud for de aller ypperste., sier Lunder.

– Lillestrøm må stole på de mindre klubbene at de gjør en god jobb. Vi utvikler mange gode spillere, og mener vi er lenger framme enn LSK på flere områder i barne- og tidlig ungdomsfotball. De burde tilføre kompetanse og ressurser ut til klubbene, sier Egner engasjert til Lokalfotballen. – Vi har også en utfordring at vi har andre toppklubber i nærheten (Vålerenga og Strømmen), og vi vil nøye følge med på hvordan de driver sin toppspillerutvikling. Skal LSK være attraktive for våre spillere som skal ta steget inn i toppfotballen, må de endre sin tilnærming til de lokale klubbene.

LSK må ta større ansvar

Det man ser nå i fotballen på Romerike er at Skedsmo, Gjelleråsen og Lørenskog har bedre lag på aldersbestemt enn det Lillestrøm har. Alle tre klubbene sier likevel at Lillestrøm er flaggskipet i seniorfotballen, og at de skal bidra så godt de kan.

– Vi skulle ønske LSK som toppklubb tok et langt større ansvar for å utvikle spillerne der de er, fremfor å hente de til noe de anser som en bedre hverdag hos seg selv. Sannsynligvis er ikke den hverdagen så veldig mye bedre tross alt, da vi ofte ser at det er hospitanter til ulike referanseturneringer som dominerer, og det i seg selv er et godt tegn på at spillerne kommer fra et godt utviklende miljø. I Gjelleråsen vil vi gjerne være med å utvikle fremtidige toppspillere til LSK, men det må skje gjennom gjensidig respekt og tillit over tid, og det håper vi LSK snart ser, forstår og lever etter, sier en tydelig og klar Johansen.

– Tenk om LSK kunne hatt dialog med klubbene og samlet fotballen på Romerike. Se på hva Odd og Rosenborg gjør. Alle klubbene i nærområdet jobber tett sammen med de klubbene, og de skaper et samhold i området. Alle vil da ønske å utvikle spillere til Lillestrøm. Nå er det mange i LIF som ikke ønsker dette, sier Egner.

Skedsmo følger hva både Lørenskog og Gjelleråsen sier.

– LSK bør kunne se verdien ved å gå i dialog med de store veldrevne naboklubbene slik at man i felleskap jobbet om et bedre produkt på Romerike. Det er noe alle ville være tjent med. Når det er sagt så har dialogen mellom SFK og LSK bedret seg i 2017 og dette samarbeidet håper jeg fortsetter. Dialog gjennom spillere som ikke når opp i junior eller senior får tilbud om mulighetene i naboklubber og det er en meget god start. Jeg mer bekymret over måten det jobbes på i aldersbestemt fotball 13-16 år, avslutter Lunder til Lokalfotballen.

Hva mener du om Lillestrøm opptreden og oppførsel? Svar i kommentarfeltet.

Les Lillestrøm og Torgeir Bjarmanns svar på kritikken.

[socialpoll id=»2416150″]

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Gjelleråsen

Det er på tide med nytt lokaloppgjør. Lørenskog får besøk av Gjelleråsen, og du kan følge alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.